• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - pie Valsts prezidenta - tiekoties ar ASV Tirdzniecības misijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.1998., Nr. 87/88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47567

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanos valsts svētkos un svinībās

Vēl šajā numurā

02.04.1998., Nr. 87/88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— pie Valsts prezidenta

Vakar, 1.aprīlī, bija Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa un Ministru prezidenta Guntara Krasta darba tikšanās.

Tikšanās laikā apspriests sabiedrības integrācijas process, privatizācijas gaita un citi aktuāli ar Latvijas iekšpolitiku saistīti jautājumi. Pārrunāti arī aktuālākie ārpolitiskie jautājumi, tajā skaitā Latvijas integrācija Eiropas Savienībā un attiecības ar Krieviju.

Valsts prezidenta preses dienests

— tiekoties ar ASV Tirdzniecības misijas pārstāvjiem

Vakar, 1.aprīlī, Ministru prezidents Guntars Krasts tikās ar ASV Tirdzniecības misijas pārstāvjiem, kuru vidū ir vairāku lielāko ASV kompāniju — "General Electric", Citybank", "AES Electric", "Boeing" — pārstāvji. Tirdzniecības misijas vizīte Latvijā notiek šī gada janvārī parakstītās ASV un Baltijas valstu hartas pasākumu ietvaros un ir saistīta ar Ministru prezidenta gaidāmo vizīti ASV.

Tirdzniecības misijas pārstāvji jau ir iepazinušies ar Latvijas Attīstības aģentūras, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un citu institūciju darbību. Tiekoties ar Ministru prezidentu, galvenokārt apspriesti jautājumi, kas skar reģionālo attīstību, tostarp Latvijas integrācijas procesu ES, Baltijas valstu sadarbību, privatizācijas gaitu un ASV investīciju piesaistes iespējas. G.Krasts norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta saņemt ASV atbalstu mazā un vidējā biznesa attīstīšanā. Liela nozīme būtu pasaulslavenu firmu, kas orientētas uz progresīvu tehnoloģiju ieviešanu un pievienotās vērtības radīšanu, darbības uzsākšanai Latvijā. Ņemot vērā triju Baltijas valstu sadarbības paplašināšanos un centienus integrēties Eiropas Savienībā, ASV uzņēmēju darbībai Latvijā, īpaši rūpnieciskajā sektorā, varētu būt liela perspektīva, uzskata Ministru prezidents.

ASV pārstāvji aktīvi iesaistījās dialogā ar Ministru prezidentu un sarunas nobeigumā atzina, ka, viesojoties Latvijā, guvuši labu priekšstatu par valsts ekonomiskās attīstības straujo izaugsmi un sadarbības iespējām.

Ministru prezidents novēlēja, lai kompānijas, kuras apciemo Latviju Tirdzniecības misijas ietvaros, drīzumā Latvijā atgrieztos jau kā praktiskas sadarbības partneri.

Romāns Meļņiks,

Ministru prezidenta

preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!