• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar gaišumu Augstākās tiesas namā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.1998., Nr. 91/94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47588

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceļā uz Latvijas pilsonisku sabiedrību

Vēl šajā numurā

07.04.1998., Nr. 91/94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar gaišumu Augstākās tiesas namā

Pēdējais nozīmīgākais objekts, ko restaurēja firma "Ābolnieki–3", bija plašā un tagad arī gaišāka kļuvusī zāle, kur lielākoties notiek Krimināltiesu palātas sēdes, tiesu procesi. Tagad šeit iekārtota speciāla vieta un atbilstošs aprīkojums anonīmajiem lieciniekiem.

— Ja atceramies, kāda šī telpa izskatījās vēl pirms pāris mēnešiem un kāda tā ir tagad, grūti pat salīdzināt. No visai drūmās, patumšās zāles tā pārvērtusies gaumīgā darba telpā, kur ērti strādāt ne tikai tiesnešiem, bet arī labāk jutīsies citi sēžu dalībnieki, apmeklētāji. Par to liels paldies restauratoriem, pārējiem strādniekiem, īpaši darbu vadītājam Valdim Graudiņam, — tādu atzinību, pārgriežot simbolisko lentu un atklājot zāli, pauda Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns.

Krimināllietu tiesu palātas vārdā būvdarbu vadītājam un tiem, kuri krietni pastrādājuši ne tikai šī pēdējā objekta, bet arī citu telpu — gaiteņu, tiesnešu un senatoru kabinetu — kvalitatīvās pārvērtībās un aprīkojumā, savā uzrunā pateicās Krimināllietu tiesu palātas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs. Bet tiesnese Leontīne Plūksna, kas Augstākajā tiesā nostrādājusi vairāk nekā divdesmit gadu, pasniedzot ziedus Valdim Graudiņam, piebilda: šajā telpā jau jūtama un, cerams, būs arī turpmāk labāka, gaišāka aura ...

Īsā sarunā pēc zāles atklāšanas darbu vadītājs Valdis Graudiņš mums pastāstīja, ka aptuveni divu gadu darbs pamatos ir pabeigts, par ko gan viņš, gan firmas ļaudis izjūtot patiesu gandarījumu. Vēl respektablāka esot Civilprocesa lietu izskatīšanas zāle, mājīgi un gaumīgi — tiesnešu un senatoru kabineti. Te jūtama gan restauratoru, interjeristu, gan mēbeļnieku izdoma, gan vienlaikus ievērotas arī telpu saimnieku vēlmes.

Pēdējos gados valsts no budžeta piešķīrusi prāvus līdzekļus šiem remontdarbiem, lai apstākļi strādāšanai Augstākajā tiesā tiešām kļūtu labāki. Jācer, ka arī darba atdeve būs vēl lielāka.

T5.JPG (9481 BYTES)T4.JPG (9604 BYTES)T7.JPG (8364 BYTES)

Rita Belousova,

"LV" nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!