• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par visiem Latvijas Republikas 1997.gada. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.1998., Nr. 91/94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47589

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājs:

Vēl šajā numurā

07.04.1998., Nr. 91/94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par visiem Latvijas Republikas 1997.gada

VAKS.JPG (9601 BYTES)     "Latvijas Vēstneša" apgāda mazās poligrāfijas iespiedumā nācis klajā jauns izdevums "Latvijas Republikas 1997.gada tiesību aktu rādītāji". Šogad pirmo reizi tie apkopoti atsevišķā burtnīcā — vairāk nekā simt A4 formāta lappusēs. Pirmais ir to Saeimā un Ministru kabinetā pieņemto normatīvo tiesību aktu priekšmetu rādītājs, kuri ievietoti visās trīsdesmit trijās 1997.gada burtnīcās "Latvijas Vēstnesis. Dokumenti". Tajā alfabēta secībā doti normatīvo aktu nosaukumi pa tematiem: sākot ar "Administratīvo izsūtīšanu" un beidzot ar "Zvērinātiem revidentiem". Katram nosaukumam blakus norādīts burtnīcas numurs un lappuse, kurā tas atrodams. Šis rādītājs ir visu četru gada ceturkšņu rādītāju (a — alfa, b — bēta, g — gamma, d — delta) kopsavilkums un ļaus operatīvi atrast jebkuru normatīvo aktu pat tad, ja nav zināms precīzs tā nosaukums. Piemēram, likumu "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju"" var meklēt gan šķirklī "Īpašums", gan šķirklī "Privatizācija", gan vienā no trim atsevišķām sadaļām šī rādītāja beigās. Tajās burtnīcu iznākšanas hronoloģiskā secībā sakārtoti Saeimas izdarītie grozījumi likumos, valdības izdarītie grozījumi likumos (Ministru kabineta noteikumi ar likuma spēku, kas izdoti Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā) un valdības izdarītie grozījumi tās normatīvajos aktos: noteikumos, lēmumos, instrukcijās un rīkojumos.

Nākamais rādītājs ir par spēku zaudējušajiem normatīvajiem aktiem, kas ievietoti 1997.gada burtnīcās "Latvijas Vēstnesis. Dokumenti". Tādu ir vairāk nekā septiņdesmit, un katram norādīts arī, uz kāda akta pamata tas zaudējis spēku: pieņemts jauns likums vai Ministru kabineta noteikumi vai arī to atcēlusi Satversmes tiesa.

Visapjomīgākais ir rādītājs par visiem valsts tiesību aktiem, kas 1997.gadā pieņemti un izsludināti laikrakstā "Latvijas Vēstnesis". Tie ir vairāk nekā divsimt piecdesmit Saeimā pieņemtie likumi, gandrīz četrarpus simti Ministru kabineta noteikumu, četrpadsmit instrukcijas, trīs ieteikumi, vairāk nekā sešsimt piecdesmit Ministru kabineta rīkojumu un apmēram trīsarpus simti Ministru prezidenta rīkojumu. Katram no šiem dokumentiem norādīts pieņemšanas datums, izsludināšanas datums, "Latvijas Vēstneša" numurs, kurā tas publicēts, un tiem, kuri ievietoti "LV D" burtnīcās, — arī burtnīcas numurs.

Papildus minētajiem rādītājiem vēl šajā burtnīcā ievietots 1994.gada 8.jūnijā Saeimā pieņemtais un 18.jūnijā izsludinātais likums "Par likumu un citu Saeimas, Valsts prezidenta un Ministru kabineta pieņemto aktu izsludināšanas, publicēšanas, spēkā stāšanās kārtību un spēkā esamību". Likumā noteikts, ka šie akti izsludināmi, publicējot valsts valodā oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Likumi stājas spēkā četrpadsmit dienas pēc to izsludināšanas "Latvijas Vēstnesī", ja tajos nav noteikts cits termiņš, Ministru kabineta noteikumi, instrukcijas un ieteikumi — nākamajā dienā pēc to izsludināšanas, ja nav noteikts cits termiņš, bet Ministru kabineta un Ministru prezidenta rīkojumi — ar to parakstīšanas brīdi.

Tie, kuri vēlas iegādāties izdevumu, var par to interesēties "Latvijas Vēstneša" izplatīšanas vietās: skat. — tepat, laikraksta pirmās lappuses labajā apakšējā stūrī, pie lielās izsaukuma zīmes!

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!