• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pusgadu pirms 7.Saeimas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.1998., Nr. 95/96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47626

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pusgadu pirms 7.Saeimas (turpinājums)

Vēl šajā numurā

08.04.1998., Nr. 95/96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pusgadu pirms 7.Saeimas

Arnis Cimdars, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs, — "Latvijas Vēstnesim"

AC.JPG (19253 BYTES) Līdz nākamajām septītās Saeimas vēlēšanām, 3.oktobrim, atlicis mazāk nekā pusgads. Tāpēc jau šodien, 8.aprīlī, notiek Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēde, kurā apstiprināms 7.Saeimas vēlēšanu sarīkošanas kalendārais darba plāns. Saskaņā ar vēlēšanu likumu no 15.jūlija līdz 4.augustam notiks kandidātu sarakstu iesniegšana un reģistrācija. Bet līdz 14.augustam kandidātu sarakstiem piešķirami numuri saskaņā ar izlozes iznākumu. Līdz 15.septembrim "Latvijas Vēstnesī" publicējamas ziņas par atsevišķiem deputāta kandidātiem. Tie ir tikai daži datumi no CVK darba grafika. Vēlēšanu kampaņu organizēs un vadīs Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājs Arnis Cimdars. Nupat viņš, atbildot uz "LV" jautājumiem, pastāstīja, kā noritēs šā gada galvenais politiskais notikums Latvijā — Saeimas vēlēšanas.

— Vispirms, lūdzu, īsumā pastāstiet par sevi!

— Nu jau būs vairāk nekā simts dienas pagājušas, kopš esmu šajā Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja amatā. Pērnā gada 11.decembrī Saeima man šos pienākumus uzticēja. Bet jau no 1996.gada 29.janvāra es biju CVK loceklis — tieši pirms pašvaldību vēlēšanām notika pārmaiņas CVK sastāvā.

Iznāca tā, ka es CVK darbā pašvaldību vēlēšanu procesā piedalījos ar lielāku aktivitāti, nekā tas nealgotam darbiniekam pienāktos. Līdz ar to ieguvu lielāku pieredzi salīdzinājumā ar pārējiem kolēģiem Centrālajā vēlēšanu komisijā, kuri nebija atstājuši pamatdarbu.

Augstāko izglītību esmu ieguvis tagadējā Latvijas Lauksaimniecības universitātē celtniecības specialitātē, ko beidzu 1985.gadā. Studiju laikā manā nozarē bija ļoti augstas prasības. Tā bija lieliska rakstura pārbaude.

Pēc augstskolas esmu strādājis par enerģētikas inženieri, par dzīvokļu nodaļas vadītāju Jelgavā, citos darbos, šogad kļūšu 36 gadus vecs.

— Tikko Saeima pieņēma likumu par grozījumiem Saeimas vēlēšanu likumā. Droši vien Valsts prezidents šajās dienās to parakstīs, un līdz ar to grozījumi pavisam drīz stāsies spēkā. Kādas būtiskākās atšķirības paredzamas starp līdzšinējo Saeimas vēlēšanu likumu un turpmāko?

— Es, protams, piedalījos likumprojekta sagatavošanā, taču pašu likumu — jau galīgajā lasījumā pieņemtu — vēl neesmu redzējis, kamēr tas nav Valsts prezidenta izsludināts un "Latvijas Vēstnesī" publicēts.

Manā izpratnē grozījumi — motivācijas un nolūku dēļ — iedalāmi trīs nosacītos apcirkņos.

Pirmajā paredzēts sakārtot likumdošanas aktus jeb novērst esošās pretrunas likumos. Lielākoties šīs nesaderības atklājās praktiskajā darbā, piemēram, sagatavojot instrukcijas. Vārdu sakot, konkrētos gadījumos gluži vai "uzskrienot uz sēkļa". Piemēram, vienā likuma pantā noteikts, ka nedrīkst būt sodīts deputāta kandidāts, bet citur teikts, ka nedrīkst būt izdarījis smagu noziegumu. Tātad šajā gadījumā, izdarot grozījumus, mērķis ir bijis sakārtot likumus jeb novērst jebkuras tajos esošās pretrunas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!