• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"LR starptautiskie līgumi" - pie Jums dodas 2.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.1998., Nr. 95/96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47628

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālās drošības padomē

Vēl šajā numurā

08.04.1998., Nr. 95/96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"LR starptautiskie līgumi" — pie Jums dodas 2.burtnīca

"Latvijas Vēstneša" mazās poligrāfijas iespiedumā nākusi klajā šīgada otrā starptautisko līgumu burtnīca. Tajā Jūs atradīsit divus starptautiskos dokumentus, kas lasāmi gan latviešu, gan likumā paredzētajā otras līgumslēdzējas puses valodā — šoreiz angļu valodā. Tie ir: Eiropas konvencija par informāciju par ārvalstu likumiem un 1992.gada Protokols par grozījumiem 1971.gada Starptautiskajā konvencijā par starptautiskā fonda nodibināšanu naftas piesārņojuma radīto zaudējumu kompensācijai.

Saeimā šā gada 20.februārī ar likumu tika pieņemta un apstiprināta 1968.gada 7.jūnija Eiropas konvencija par informāciju par ārvalstu likumiem un tās 1978.gada 15.marta papildu protokols. Saskaņā ar šīs konvencijas noteikumiem līgumslēdzējas puses apņemas sniegt viena otrai informāciju par to likumiem un procesu civilajās un komerciālajās jomās, kā arī par to tiesu varas organizāciju. Lai izpildītu konvencijas noteikumus, katrai līgumslēdzējpusei jāizveido viena iestāde (saņēmējaģentūra), kas saņems no citām līgumslēdzējām pusēm lūgumus sniegt informāciju un izpildīs tos. Katra līgumslēdzējpuse var izveidot vai iecelt vienu vai vairākas iestādes (nosūtītājaģentūru), kura saņems lūgumus sniegt informāciju no savas valsts tiesu institūcijām un nosūtīs tos kompetentai ārvalsts saņēmējaģentūrai. Saeimas pieņemtajā likumā noteikts, ka konvencijas izpildei nepieciešamā saņēmējaģentūra Latvijas Republikā ir Tieslietu ministrija, nosūtītājaģentūras — Tieslietu ministrija un Ģenerālprokuratūra.

Otrs burtnīcā ievietotais starptautiskais dokuments ir 1992.gada 27.novembrī Londonā parakstītais Protokols par grozījumiem 1971.gada Starptautiskajā konvencijā par starptautiskā fonda nodibināšanu naftas piesārņojuma radīto zaudējumu kompensācijai. Protokols ir atklāts parakstīšanai, sākot ar 1993.gada 15.janvāri. Saskaņā ar 28.panta 4.punktu šis Protokols katrai valstij, kas to parakstījusi, ir jāratificē, jāakceptē vai jāapstiprina. Latvijas Saeima šo Protokolu apstiprināja šā gada 26.februārī.

Interesenti starptautisko līgumu burtnīcu var nopirkt laikraksta redakcijā (Bruņinieku ielā 36), avīzes sludinājumu un reklāmas daļā (Bruņinieku ielā 41), kā arī "LV" preses namiņā (Bruņinieku un K.Barona ielas krustojumā). Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!