• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 7.aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.1998., Nr. 95/96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47636

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 7.aprīļa sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 7. aprīļa sēdes

Vēl šajā numurā

08.04.1998., Nr. 95/96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 7.aprīļa sēdē

Akceptēti "Noteikumi par vienoto valsts pārvaldes funkciju un ierēdņu (ierēdņu kandidātu) uzskaites sistēmu". Tie nosaka kārtību, kādā valsts institūcijās, kuras veic valsts pārvaldes funkcijas, Valsts kontrolē un prokuratūrā, izmantojot attiecīgo datorprogrammu vai veicot valsts institūciju datu uzskaiti, darbojas vienotā valsts pārvaldes funkciju un ierēdņu uzskaites sistēma. Sistēmas darbība nodrošina valsts institūciju reģistra izveidi un to funkciju apkopojumu, ierēdņu (ierēdņu kandidātu) valsts civildienesta gaitas uzskaiti, iespēju uzskaitīt un sistematizēt datus par ierēdņiem (ierēdņu kandidātiem), iegūt statistikas datus par ierēdņiem (ierēdņu kandidātiem) un datus par vakantajām ierēdņu vietām.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Sociālā darba un sociālās pedagoģijas augstskolas "Attīstība" rektores apstiprināšanu." Par augstskolas rektori apstiprināta pedagoģijas doktore Lidija Šiļņeva.

Akceptēts rīkojums "Par Daugavpils Pedagoģiskās universitātes rektora apstiprināšanu". Par augstskolas rektoru apstiprināts habilitētais pedagoģijas doktors docents Jānis Pokulis.

Akceptēti noteikumi "Valsts robežapsardzes nolikums" un "Valsts rebežsardzes robežsargu dienesta gaitas reglaments". Nolikums paredz, ka Valsts robežsardze ir bruņota Iekšlietu ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes institūcija, kuras galvenais uzdevums ir Latvijas valsts sauszemes robežas apsardzība un kontrole. Valsts robežsardzes robežsargu dienesta gaitas reglaments nosaka robežsargu dienesta gaitu Robežsardzē, robežsargu tiesības, pienākumus, atbildību un sociālās garantijas.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par obligātā aktīvā militārā dienesta karavīru atalgojumu". Karavīru atalgojumu veido mēnešalga (10 latu), piemaksa par amatu (no 2 līdz 13 latiem) un piemaksa par dienesta pakāpi (no 1,5 līdz 12 latiem). Karavīru atalgojumu izmaksā Aizsardzības ministrijas valsts budžetā iedalīto līdzekļu ietvaros.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Naturalizācijas kārtībā Latvijas pilsonībā uzņemti 129 pilsonības pretendenti, tai skaitā pieci viņu nepilngadīgie bērni.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem". Likums attieksies uz tabakas izstrādājumiem, kurus ražo, pārstrādā, glabā, realizē, saņem vai nosūta Latvijas Republikas muitas teritorijā, un noteiks kārtību, kādā tabakas izstrādājumi tiek aplikti ar nodokli. Paredzams, ka kārtību, kādā veicama uzņēmējdarbība ar tabakas izstrādājumiem Latvijas Republikas muitas teritorijā (ražošana, apstrāde, pārvadāšana, glabāšana, ievešana, realizēšana), nosaka Ministru kabinets. Paredzams, ka tabakas izstrādājumu nodokli aprēķinās pēc šādām likmēm: cigāriem un cigarellām (1000 gab.) — 10 latu; cigaretēm ar filtru (1000 gab.) — 4 lati; cigaretēm bez filtra (1000 gab.) — 5 lati; smēķējamai tabakai (1000 grami) — 5 lati. Ar nodokli apliekamā cigarete (ar vai bez filtra) ir viena cigarete, kuras garums nepārsniedz 90 mm (neieskaitot filtru vai iemuti). Ja cigarete (ar vai bez filtra) pārsniedz 90 mm (neieskaitot filtru vai iemuti), bet nepārsniedz (180 mm (neieskaitot filtru vai iemuti), tad par šādi cigareti nodoklis maksājams dubultā apmērā; ja garums pārsniedz 180 mm (neieskaitot filtru vai iemuti), bet nepārsniedz 270 mm (neieskaitot filtru vai iemuti), nodoklis maksājams trīskāršā apmērā.

Akceptēti noteikumi "Muitas kontroles zonas noteikšanas kārtība". Tie paredz kārtību, kādā tiek noteiktas un izveidotas muitas kontroles zonas, kā arī to atrašanās vietas. Muitas zonu detalizētu un tehnisku iezīmēšanu dabā veiks Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvalde atbilstoši muitas darba vajadzībām.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par uzņēmumu gada pārskatiem". Grozījumu projekts izstrādāts, lai novērstu pretrunas ar likumu "Par privātajiem pensiju fondiem".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības līgumu par savstarpējo palīdzību muitas jautājumos".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Telekomunikāciju tarifu padomi". Padomi vadīs Raimonds Jonītis. Padomes locekļi: J.Annuškāns — Balvu pilsētas domes priekšsēdētājs; E.Baldzēns — Dzelzceļnieku arodbiedrības priekšsēdētāja vietnieks; A.Dekšenieks — Iekšlietu ministrijas sakaru centra priekšnieks; A.Kravalis — LBAS priekšsēdētāja vietnieks; J.Paiders — laikraksta "Dienas Bizness" galvenais redaktors; G.Škodovs — a/s "Dati" projekta pārvaldnieks.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par A.Lieljuksi". Saskaņā ar likuma "Par policiju" 2.panta pirmo daļu un Iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva dienesta gaitas reglamenta 55.punktu, kā arī ievērojot iekšlietu ministra Ziedoņa Čevera ieteikumu, paredzēts atbrīvot Aldi Lieljuksi no Iekšlietu ministrijas Valsts policijas priekšnieka amata un no dienesta iekšlietu iestādēs.

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" padomes sastāvu". Rīkojums paredz atbrīvot Ati Sausnīti no Privatizācijas aģentūras padomes priekšsēdētāja amata, vienlaikus atbrīvojot viņu no atbildības par Privatizācijas aģentūras darbību pēdējā gada laikā.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts Latvijas Sodu izpildes kodeksā. Grozījumu projekts izstrādāts sakarā ar jauno Krimināllikumu, kuru paredzēts sākt piemērot no 1999. gada 1. janvāra. Latvijas Sodu izpildes kodekss tiek papildināts ar vairākām jaunām nodaļām par to kriminālsodu izpildīšanu, kuri nebija paredzēti Latvijas Kriminālkodeksā un Latvijas Sodu izpildes kodeksā līdz šim: par arestu, brīvības ierobežošanu, naudas sodu, mantas konfiskāciju, personas, kas ir citas valsts pilsonis, izraidīšanu no Latvijas, policijas kontroles un nāvessoda izpildi, kā arī likums papildināts ar nodaļu par postpenitenciāro palīdzību personām, kuras atbrīvotas no brīvības atņemšanas iestādēm pēc soda izciešanas.

Valdība akceptēja "Noteikumus par koģenerācijas stacijā sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "Latelektro–Gulbene" ražotās elektroenerģijas pārpalikuma iepirkuma cenu".

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts Latvijas Kriminālprocesa kodeksā. Grozījumu projekts izstrādāts, lai novērstu pretrunas ar pašlaik Saeimā izskatāmo Krimināllikumu.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai finansu ministra Roberta Zīles sniegto informāciju par ministriju sniegtajiem atzinumiem par sagatavoto Eiropas Savienības "Phare" 1998. gada nacionālās programmas projektu. Akceptēts iesniegtais Eiropas Savienības "Phare" 1998. gada nacionālās programmas projekts.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!