• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 14. aprīļa sēdē Ministru kabineta 14. aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.1998., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47723

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 14. aprīļa sēdes Par Ministru kabineta 15. aprīļa ārkārtas sēdi

Vēl šajā numurā

15.04.1998., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta Komitejas 14. aprīļa sēdē

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā". Grozījumi paredz Ministru kabinetam tiesības izdot noteikumus par termiņuzturēšanās un pastāvīgās uzturēšanās atļauju izsniegšanas kārtību, kā arī noteikt kārtību, kādā likumā neparedzētos gadījumos piešķiramas pastāvīgās uzturēšanās atļaujas.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem".

Komiteja akceptēja grozījumu projektu noteikumos "Finansu ministrijas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas nolikums". Grozījumu projekts paredz izveidot Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas konsultatīvu institūciju — Inspekcijas padomi.

Akceptēts grozījumu projekts "Ministru kabineta iekšējās kārtības un darbības noteikumos". Grozījumu projekts izstrādāts, lai precizētu, kādā kārtībā tiek sniegti institūciju atzinumi un saskaņojumi par tiesību aktu projektiem, kā arī lai paātrinātu tiesību aktu virzību un precizētu noteikumus atbilstoši notikušajām izmaiņām Valsts kancelejas struktūrā.

Akceptēts noteikumu projekts "Bezpeļņas organizācijas akciju sabiedrības "Rēzeknes speciālā ekonomiskā zona" statūti".

Komiteja akceptēja likumprojektu "Administratīvi teritoriālās reformas likums". Tas noteiks kārtību, kādā tiks veikta administratīvi teritoriālā reforma, kādas administratīvās teritorijas izveidojamas, īstenojot administratīvi teritoriālo reformu, kā arī administratīvi teritoriālās reformas realizācijas kritērijus.

Ministru kabineta 14. aprīļa sēdē

Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā akceptēti "Noteikumi par hipotekāro ķīlu zīmēm". Noteikumi paredz Finansu ministrijai, piesaistot Latvijas komercbanku un ārvalstu investoru līdzekļus, nodibināt speciālu hipotekāro darījumu finansēšanas institūciju ar tiesībām emitēt ķīlu zīmes. Minētās akciju sabiedrības akciju kontrolpaketi paredzēts saglabāt valsts īpašumā divus gadus.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kodolmateriālu uzskaites un kontroles kārtība". Šo noteikumu mērķis ir Latvijas teritorijā izveidot un uzturēt kodolmateriālu uzskaites un kontroles sistēmu, lai nodrošinātu nepārtrauktu minēto materiālu izmantošanas valsts uzskaiti un kontroli un laikus novērstu to nesankcionētu izmantošanu, kā arī lai izpildītu Latvijas starptautiskās saistības atbilstoši starptautiskajiem līgumiem.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 5.augusta noteikumos nr.295 "Būvmateriālu un būvizstrādājumu atbilstības novērtēšanas kārtība reglamentējošā sfērā". Noteikumi papildināti ar atbilstības novērtēšanai pakļauto būvmateriālu un būvizstrādājumu un to drošības kritēriju veidu sarakstu.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 23.septembra noteikumos nr.329 "Noteikumi par pašvaldību darbības pārraudzību un pašvaldību lietu valsts ministra pienākumiem". Grozījumi paredz noteikumu pirmajā punktā vārdus "atbildīgā ministra" aizstāt ar vārdiem "Ministru kabineta pilnvarotā ministra".

Akceptēti grozījumi "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nolikumā".

Valdība akceptēja grozījumu Ministru kabineta 1996.gada 30.aprīļa noteikumos nr.160 "Ministru kabineta iekšējās kārtības un darbības noteikumi". Grozījumi precizē amatpersonas formālo iecelšanu amatā un atbrīvošanu no amata pēc kandidatūras apstiprināšanas Ministru kabinetā.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības protokolu par Baltijas bataljona štāba un Baltijas bataljona personālsastāva statusu".

Akceptēts rīkojums "Par kartodroma būves nodošanu Rēzeknes rajona Vēremu pagasta pašvaldības īpašumā".

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts "Autopārvadājumu likums". Grozījumu projekts paredz izslēgt licencēšanu, izņemot pasažieru autopārvadājumus, aizstājot to ar sertificēšanu. Sertifikātu izsniegšanas kārtību noteiks Ministru kabineta noteikumi. Grozījumu projektā iestrādātas normas, kas nosaka Ministru kabineta un Satiksmes ministrijas kompetenci normatīvo aktu izdošanā.

Akceptēti noteikumi "Obligātās prasības zobārstniecības kabinetam un zobu tehniskajai laboratorijai". Šie noteikumi nosaka obligātās prasības zobārstniecības kabineta, zobu tehniskās laboratorijas un zobārstniecības kabineta ar zobu rentgendiagnostikas aparātu telpām, to aprīkojumam un higiēnas pasākumiem.

Akceptēti noteikumi "Higiēnas prasības pārtikas apritē". Tie nosaka higiēnas prasības, kas jāievēro šādos pārtikas aprites posmos: sagatavošana pārstrādei, pārstrāde, iesaiņošana, uzglabāšana, pārkraušana, transportēšana, izplatīšana un piegāde patērētājiem. Noteikumu mērķis ir nodrošināt pārtikas nekaitīgumu un kvalitāti, kas ir tieši atkarīga no higiēnas prasību ievērošanas.

Valdība akceptēja "Noteikumus par aromatizētāju lietošanu pārtikā". Noteikumi nosaka obligātās nekaitīguma prasības aromatizētāju lietošanai pārtikā, lai nodrošinātu pārtikas nekaitīgumu cilvēka veselībai un dzīvībai, kā arī videi.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek zemi, kuru aizņem krūmāji vai mežaudzes". Tie nosaka kārtību, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek zemi, kuru aizņem krūmāji vai mežaudzes līdz 40 gadu vecumam, ja šajās platībās atbilstoši meža apsaimniekošanas projektam tiek veikti plānotie mežsaimnieciskie pasākumi.

Ministru kabinets akceptēja līdzekļu piešķiršanu Ģenerālprokuratūrai no Finansu ministrijai 1998.gadam iedalītajiem līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem — 70 700 latu, lai veiktu nepieciešamos pasākumus pirms Kontroles dienesta darbības uzsākšanas.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 24.decembra rīkojumā nr.659 "Par bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra"". Noteikumu 4.punkts izteikts šādā redakcijā: "4. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra ir Valsts sociālās apdrošināšanas fonda tiesību un saistību pārņēmēja. Civillietās par sociālā nodokļa parādu piedziņu Valsts sociālās apdrošināšanas fonda tiesību un saistību pārņēmējs ir Valsts ieņēmumu dienests."

Valdība pieņēma zināšanai ārlietu ministra Valda Birkava sniegto informāciju par nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtējuma Eiropas Savienības prasībām procesa norises vadību un organizāciju. Lai vadītu un organizētu nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtējuma ES prasībām procesu, noteikts, ka Ārlietu ministrija sadarbībā ar Eiropas integrācijas biroju organizē nacionālās likumdošanas atbilstības ES likumdošanai izvērtējuma procesu.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības vienošanos par Baltijas gaisa telpas novērošanas sistēmas izveidošanu".

Valdība uzklausīja un pieņēma zināšanai Privatizācijas aģentūras juridiskā direktora Viktora Šadinova sniegto informāciju par valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" privatizāciju. Akceptēts Saeimas lēmuma projekts "Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" privatizāciju". Valsts kancelejai uzdots sagatavot lēmuma projektu iesniegšanai Saeimā.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku kājnieku vada (LATPLA 5) nosūtīšanu līdzdalībai NATO vadītajos Stabilizācijas spēkos bijušajās Dienvidslāvijas teritorijā Dānijas bataljona sastāvā". Finansu ministrijai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt Aizsardzības ministrijai 181 415 latus Latvijas kājnieku vada nosūtīšanas līdzdalībai NATO vadītājos Stabilizācijas spēkos bijušās Dienvidslāvijas teritorijā. 1998.gada budžeta grozījumos paredzēt Aizsardzības ministrijai iedalīto summu — 181 415 latus — iekļaut Aizsardzības ministrijas budžetā un atjaunot par šo summu Finansu ministrijai rezervētos līdzekļus neparedzētiem gadījumiem.

Akceptēts rīkojums "Par Protokolu par Ekonomiskās sadarbības darba grupas izveidošanu starp Amerikas Savienotajām Valstīm un Latvijas Republiku".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības līgumu par abu valstu muitas administrāciju savstarpējo palīdzību".

Valdība pieņēma zināšanai kultūras ministres Ramonas Umblijas sniegto informāciju "Par nacionālo ziņojumu par kultūrpolitiku Latvijā".

Pieņemts zināšanai, ka Iekšlietu ministrija līdz š.g. 1.jūlijam izstrādās un iesniegs Ministru kabinetā ar emigrācijas jautājumiem saistītu likumprojektu.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!