• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 15.aprīļa ārkārtas sēdē Pēc Ministru kabineta 15.aprīļa ārkārtas sēdes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.1998., Nr. 100/101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47752

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 15.aprīļa ārkārtas sēdē Pēc Ministru kabineta 15.aprīļa ārkārtas sēdes (turpinājums)

Vēl šajā numurā

16.04.1998., Nr. 100/101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 15.aprīļa ārkārtas sēdē

Vakar, 15.aprīlī, ārkārtas Ministru kabineta sēdē tika izskatīts jautājums "Par valdības darbu valsts un sabiedrības drošības nostiprināšanā un integrācijas procesa veicināšanā Eiropas Savienībā atbilstoši Latvijas valsts interesēm un pašreizējai situācijai valstī".

Valdības sēdē tika apspriests valdības darba grupas sagatavotais rīcības plāns. Plāns pamatvilcienos iezīmē to jautājumu loku, kuriem jāpievērš īpaša uzmanība. Minētais dokuments ir konkrētas rīcības programma, kas iedarbinās institūcijas, kuru uzdevums ir nodrošināt pastāvīgi mainīgās situācijas analīzi un prognozēt tālāko notikumu attīstību, sniedzot priekšlikumus attiecīgo lēmumu sagatavošanai.

Pieņemts zināšanai Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa sniegtais situācijas vērtējums, kā arī pieņemta zināšanai Ministru prezidenta Guntara Krasta un ārlietu ministra Valda Birkava sniegtā informācija.

Valdība pamatā akceptēja valdības rīcības plānu situācijas stabilizācijai valstī.

Darba grupai uzdots precizēt rīcības plānu, ņemot vērā valdības sēdē izteiktos priekšlikumus, pārskatīt tā lietošanu ierobežojošo statusu un iesniegt plānu Ministru kabinetā.

Valdība apņemas pastiprināti rūpēties par sabiedrības ātrāku un patiesu integrāciju, rūpīgi sekot Valodas likuma normu ievērošanai, valsts valodas statusa nostiprināšanai un papildu apmācībai.

Lai nodrošinātu izvērstu sabiedrības integrācijas procesu, valdība atbalsta EDSO rekomendācijas jautājumos par "logu" sistēmas atcelšanu Pilsonības likumā, pilsonības piešķiršanu pēc 1991. gada 21.augusta Latvijā dzimušajiem bezvalstnieku bērniem, Latvijas Darba likuma kodeksa, ar profesiju ierobežojumu saistīto likumu grozīšanu un Valodas likuma pieņemšanu atbilstoši starptautisko tiesību normām.

Darba grupai uzdots izstrādāt un Ministru prezidentam līdz 21.aprīlim iesniegt grozījumus Pilsonības likumā izskatīšanai Ministru kabinetā.

Ministru kabinetam līdz 23.aprīlim iesniegt akceptētos grozījumus Pilsonības likumā Saeimā.

Valdības preses departaments

M1.JPG (18513 BYTES)

Uz vakardienas valdības sēdi: Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Ministru prezidents Guntars Krasts

M2.JPG (23059 BYTES)

Pie valdības galda: Ministru prezidenta biedrs Juris Kaksītis, Valsts prezidents Guntis Ulmanis, Ministru prezidents Guntars Krasts un Ministru prezidenta biedrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Anatolijs Gorbunovs,

M3.JPG (18834 BYTES)

Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Pēc Ministru kabineta 15.aprīļa ārkārtas sēdes

Vakar, 15. aprīlī, pēc Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa ierosinājuma Valdības namā tika sasaukta Ministru kabineta ārkārtas sēde, kuras darba kārtības vienīgais jautājums bija — par valdības darbu valsts un sabiedrības drošības nostiprināšanā un integrācijas procesa veicināšanā Eiropas Savienībā atbilstoši Latvijas valsts interesēm un pašreizējai situācijai valstī. Sēdē piedalījās Valsts prezidents, Ministru kabineta locekļi, Saeimas Prezidija priekšsēdētājs Alfreds Čepānis, Saeimas deputāti, Latvijas Republikas ģenerālprokurors Jānis Skrastiņš, Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Lainis Kamaldiņš un citas pieaicinātas personas.

Ministru kabineta sēdes dalībnieku izskatīšanai tika piedāvāts konfidenciāls īpašas valdības darba grupas sagatavots rīcības plāns, kas paredz pašreizējās situācijas stabilizācijas iespējas un piedāvā veidot koordinējošu analītisku institūciju iespējamo krīzes situāciju novēršanai valstī nākotnē.

Sēdei vēl nebeidzoties, savu viedokli par tās gaitu izteica Saeimas Prezidija priekšsēdētājs Alfreds Čepānis:

— Ministru kabineta sēdē šodien tiek izskatīts konfidenciāls dokuments sarkanos vākos, kurš konfidenciāls acīmredzot ir tāpēc, ka tur nekā nav. Zālē palikušie turpina šo dokumentu apspriest, iespējams, ka viņiem izdosies to padarīt pieņemamu. Bet, ja jau mēs apspriežam tik svarīgu jautājumu — un tāds tas neapšaubāmi ir — kādēļ tad tas ir konfidenciāls? Tam, tieši otrādi, ir jābūt atklātam, lai sabiedrība nomierinās, lai nomierinās arī Eiropa un Krievija. Ja šis dokuments paliks tāds, kāds tas ir pašlaik — konfidenciāls, tam nebūs nekādas nozīmes. Par valdību — tai nav bijis un nav plāna, kā stabilizēt situāciju valstī. Tieši tādēļ tā diezin vai var pastāvēt.

 

Savas domas par valdības darba grupas piedāvāto dokumentu izteica arī Ministru kabineta sēdē pieaicinātais Saeimas deputāts, frakcijas "Latvijas ceļš" vadītājs Andrejs Panteļējevs :

— Dokumentā es saredzu daudz labu nodomu, tomēr tam ir raksturīga zināma sadrumstalotība un tas, ka trūkst spējas akcentēt šobrīd svarīgāko un būtiskāko. Valdība un darba grupa vēl turpinās darbu ar šo dokumentu. Kaut gan tas, ka mēs spējam saredzēt atsevišķas detaļas, bet neprotam jautājumus sakārtot secīgi pēc to nozīmības, manuprāt, ir visu mūsu kopīgs trūkums.

 

Pēc Ministru kabineta ārkārtas sēdes beigām tās gaitu, apspriesto dokumentu un situāciju valstī komentēja Valsts prezidents Guntis Ulmanis :

— Pie šajā sēdē piedāvātā dokumenta ir strādājuši praktiski visi valdības locekļi un ministrijas. Programma ir detalizēta, taču tā ir jāatbrīvo no slepenības, jo tā nekādā ziņā nav domāta tikai iekšējai lietošanai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!