• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 14. aprīļa noteikumi Nr. 137 "Kārtība, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek zemi, kuru aizņem krūmāji vai mežaudzes". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.1998., Nr. 102/105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.170

Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības protokolu par Baltijas bataljona štāba un Baltijas bataljona personāla statusu

Vēl šajā numurā

17.04.1998., Nr. 102/105

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 137

Pieņemts: 14.04.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 137

Rīgā 1998.gada 14.aprīlī (prot. nr.19 13.§)

Kārtība, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek zemi, kuru aizņem krūmāji vai mežaudzes

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 1.panta otrās daļas 7.punktu

 

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli (turpmāk — nodoklis) neapliek zemi, kuru aizņem:

1.1. krūmāji;

1.2. mežaudzes līdz 40 gadu vecumam, ja šajās platībās atbilstoši meža apsaimniekošanas projektam tiek veikti plānotie mežsaimnieciskie pasākumi.

2. Krūmāji ir zemes platības, kas vienmērīgi aizaugušas ar kokaugiem, kuri parasti neveido stumbru (piemēram, kārkli, krūkļi, sausserži, irbenes, segliņi, korintes, lazdas, paegļi, pīlādži, ievas).

3. Mežaudzes līdz 40 gadu vecumam (turpmāk — meža zeme) ir zemes platības, kas apklātas ar mežu, kura vecums nepārsniedz 40 gadu, meža kokaudzētavas un sēklu plantācijas, kā arī zemes platības, kas nav apklātas ar mežu (izcirtumi, kuru vecums nepārsniedz trīs gadus, lauces, degumi, iznīkušas audzes), bet ir paredzētas meža audzēšanai saskaņā ar valsts zemes kadastra materiālos noteikto zemes lietošanas veidu.

4. Kadastrālo vērtību zemei, kuru aizņem krūmāji, un meža zemei nosaka ne retāk kā reizi piecos gados.

5. Līdz kārtējā kalendāra gada 15.oktobrim attiecīgajā pašvaldībā iesniedzams nākamajā taksācijas gadā ar nodokli neapliekamo meža zemju saraksts.

6. Ar nodokli neapliekamo valsts meža zemju sarakstu ar meža zemju kvalitatīvo novērtējumu attiecīgajās pašvaldībās iesniedz virsmežniecības Valsts meža dienesta noteiktajā kārtībā.

7. Citu meža apsaimniekotāju (meža īpašnieku un meža lietotāju) ar nodokli neapliekamo meža zemju sarakstu pašvaldībā iesniedz vietējā mežniecība.

8. Meža apsaimniekotāju ar nodokli neapliekamo meža zemju saraksts un meža zemju novērtējums atrodas vietējā mežniecībā.

9. Meža apsaimniekotājs iesniedz vietējā mežniecībā informāciju par kārtējā kalendāra gadā veiktajiem mežsaimnieciskajiem pasākumiem. Mežniecība nodrošina izpildīto mežsaimniecisko pasākumu pārbaudi dabā.

10. Mežsaimnieciskie pasākumi visās meža zemēs veicami saskaņā ar likumu "Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu", meža atjaunošanas noteikumiem, starpcirtes noteikumiem, meža apsaimniekošanas un izmantošanas sanitārajiem noteikumiem un meža apsaimniekošanas projektu.

11. Ja meža apsaimniekotājs nepiekrīt ar nodokli neapliekamo meža zemju platībām un veikto mežsaimniecisko pasākumu novērtējumam, viņš var vērsties attiecīgajā virsmežniecībā, kas likumā "Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu" noteiktajā kārtībā izskata meža strīdu.

12. Ja meža apsaimniekotājam meža apsaimniekošanas projekts izgatavots pēc 1998.gada 1.janvāra, ar nodokli neapliekamo meža zemju kvalitatīvā novērtējuma samaksa ir iekļauta projekta cenā.

13. Attiecīgā pašvaldība saskaņā ar meža apsaimniekotāja iesniegtajiem dokumentiem aprēķina nodokļa apmēru nākamajam taksācijas periodam.

14. Ar nodokli neapliekamo zemju sarakstu, kuras aizņem krūmāji, līdz 1998.gada 30.septembrim attiecīgajā pašvaldībā iesniedz Valsts zemes dienests.

15. Valsts meža dienests līdz 1998.gada 15.maijam apstiprina šo noteikumu 6., 7. un 9.punktā noteikto prasību izpildes kārtību.  

Ministru prezidents G.Krasts

Zemkopības ministrs A.Rāviņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!