• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropai - par Latviju, Latvijai - no Eiropas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.1998., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47850

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gan izpratne, gan neizpratne (turpinājums)

Vēl šajā numurā

21.04.1998., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropai — par Latviju, Latvijai — no Eiropas

Ministru prezidents — tiekoties ar Eiropas Savienības dalībvalstu vēstniekiem

V1.JPG (21389 BYTES)

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Vakar, 20.aprīlī, Ministru prezidents Guntars Krasts tikās ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vēstniekiem. Šādas regulāras ikmēneša tikšanās notiek ar mērķi uzturēt un attīstīt dialogu ar ES valstu pārstāvjiem.

Ministru prezidents informēja vēstniekus par Latvijas sasniegumiem ES integrācijas procesā, kā vienu no aspektiem akcentējot stabilus makroekonomiskos rādītājus. Pagājušajā gadā nacionālā koppropdukta pieaugums ir 6,5 procenti. Šo progresu pozitīvi novērtējuši gan Starptautiskais valūtas fonds, gan Pasaules banka, vairākas kredītreitinga aģentūras un citas starptautiskās organizācijas.

G.Krasts uzsvēra, ka pašlaik Latvijas virzībai uz ES ir nepieciešams konsekvents ES valstu un Komisijas politiskais atbalsts.

Lielbritānijas vēstnieks Nikolass Džerolds nāca klajā ar ES paziņojuma tekstu, kurā uzsvērts, ka ES turpinās ciešu sadarbību ar Latvijas valdību un apsveic sakarā ar Pilsonības likuma grozījumu sagatavošanu izskatīšanai Saeimā, īpaši uzsverot šī politiski sarežģītā lēmuma nozīmi virzībai uz Eiropas Savienību.

Ministru prezidents pateicās par sniegto atbalstu un akcentēja Latvijas ekonomisko ieinteresētību Eiropas Savienības atbalstā jaunu noieta tirgu radīšanai, kas izpaustos kā jaunu kvotu piešķiršana un esošo palielināšana pārtikas preču eksportam uz ES, ātrāka līguma noslēgšana par savstarpējo standartu atzīšanu, palīdzība mazā un vidējā biznesa noieta tirgus pārorientēšanā uz Eiropas valstīm, tehniskās palīdzības saņemšana uzņēmumu mārketingam, kā arī atbalsts, lai iespējami ātrāk Latvija pabeigtu iestāšanās procesu Pasaules tirdzniecības organizācijā, tādējādi iegūstot 131 pasaules valsts noieta tirgu ar vislielākās labvēlības nosacījumiem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!