• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Paņevēža: Latvijas un Lietuvas saprašanās Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.1998., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47854

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

21.04.1998., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Paņevēža: Latvijas un Lietuvas saprašanās

Vakar, 20.aprīlī, Paņevēžā tikās Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Lietuvas prezidents Valds Adamkus

 

X2.JPG (10903 BYTES) Pārrunāts Latvijas un Lietuvas integrācijas process Eiropas Savienībā (ES) un NATO, ar abu valstu divpusējām attiecībām saistītie jautājumi, kā arī trīs Baltijas valstu sadarbība.

Prezidenti runāja arī par Latvijas attiecībām ar Krieviju.

Latvijas Valsts prezidents un Lietuvas prezidents vienojās izveidot abu valstu prezidentu darba grupu Latvijas un Lietuvas kopīgo problēmu risināšanas veicināšanai.

Pārrunājot Latvijas iekšpolitisko situāciju, V.Adamkus izteica atbalstu G.Ulmaņa principiālajai pozīcijai sabiedrības integrācijas jomā.

Runājot par abu valstu divpusējām attiecībām, prezidenti atzīmēja, ka panākts progress sarunās par robežu delimitāciju Baltijas jūrā. Apspriests arī jautājums par abās valstīs dzīvojošajām politiski represētajām personām. Prezidenti atzina, ka nepieciešams veicināt vienotas likumdošanas izstrādi šajā jautājumā.

Sarunas nobeigumā G.Ulmanis pateicās Lietuvas prezidentam par atbalstu Latvijai pašreizējā situācijā un uzsvēra, ka 12.maijā plānotā trīs Baltijas valstu prezidentu tikšanās reizei Rīgā ir jābūt svarīgam vienotības apliecinājumam.

X1.JPG (15731 BYTES)

Valsts prezidenta

preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs,

Arnis Blumbergs, "LV"

 

 

Valsts prezidents:

— Austrijas prezidentam

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 20.aprīlī, nosūtīja apsveikuma vēstuli Austrijas prezidentam Tomasam Klestilam sakarā ar atkārtotu ievēlēšanu amatā.

G.Ulmanis vēstulē izsaka cerību, ka Austrija arī turpmāk atbalstīs Latviju, jo īpaši eirointegrācijas jautājumos.

T.Klestils atkārtoti tika ievēlēts par Austrijas prezidentu, iegūstot 64,4 procentus vēlētāju balsu.

— Ministru prezidentam

Piektdien, 17. aprīlī, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis nosūtīja vēstuli Ministru prezidentam Guntaram Krastam, kurā aicina steidzīgi izskatīt jautājumu par nekustamā īpašuma J.Alunāna ielā 1 nodošanu Satversmes tiesai.

G.Ulmanis šādu aicinājumu izsaka pēc iepazīšanās ar Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietas izpildītāja Aivara Endziņa vēstuli Valsts prezidentam, kurā uzsvērta nepieciešamība nodot namu Satversmes tiesas valdījumā, jo šāda nama pārvalde nodrošinātu lielāku Satversmes tiesas neatkarību no izpildvaras.

Valsts prezidents vēstulē Ministru prezidentam uzsver Satversmes tiesas īpašo vietu valsts tiesu sistēmā, tās nozīmīgo lomu tiesu varas reprezentācijā un juridiskās domas sakārtošanā, kā arī nepieciešamību taupīgāk izmantot valsts budžeta līdzekļus, kas atvēlēti Satversmes tiesai.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!