• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas acīs: tas esot drosmīgs solis, lai stabilizētu stāvokli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.1998., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas acīs: tas esot drosmīgs solis, lai stabilizētu stāvokli (turpinājums)

Vēl šajā numurā

21.04.1998., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas acīs: tas esot drosmīgs solis, lai stabilizētu stāvokli

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas komisāra Maksa van der Stūla preses konferencē

E.JPG (27231 BYTES)

16. un 17. aprīlī EDSO augstais komisārs nacionālo minoritāšu jautājumos Makss van der Stūls. Viņš tikās ar Ministru prezidentu Guntaru Krastu un Ārlietu ministrijas pārstāvjiem, kā arī ar Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) komisāru Oli Espersenu un EDSO misijas pārstāvjiem Latvijā.

Tiekoties ar žurnālistiem, Makss van der Stūls sniedza paziņojumu, kurā teikts: "Es apsveicu Latvijas valdības lēmumu atbalstīt manas rekomendācijas attiecībā uz pilnīgu tā saukto naturalizācijas sistēmas logu atcelšanu.

Es apsveicu arī valdības lēmumu atbalstīt manu ieteikumu piešķirt Latvijas pilsonību bez pārbaudījumu kārtošanas visiem kopš 1991. gada 21.augusta Latvijā dzimušajiem bērniem, kuru vecākiem nav pavalstniecības un kuri oficiāli nodzīvojuši Latvijā ne mazāk kā piecus gadus."

EDSO augstais komisārs arī uzsver, ka gadījumā, ja Saeima apstiprinās šos Pilsonības likuma grozījumus, būs sperts ļoti svarīgs solis naturalizācijas problēmas atrisināšanā Latvijā.

"Es izsaku cerību, ka nepilsoņi, kas būs ieguvēji no šādām likuma izmaiņām, uz to reaģēs atsaucīgi, piesakoties naturalizācijai.

Turpinājums — 3.lpp.

 

 

Baltijas jūras valstu padomes komisāra Oles Espersena preses konferencē

ESP.JPG (13020 BYTES)

"Pašreizējās problēmas starp Latviju un Krieviju nav raksturīgas Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) valstu sadarbībai," 17.aprīlī preses konferencē žurnālistiem teica BJVP demokrātisko institūciju un cilvēktiesību komisārs Ole Espersens. Viņš uzsvēra, ka ļoti pozitīvi vērtē Latvijas valdības lēmumu par izmaiņām naturalizācijas procesā, atceļot naturalizācijas logus, kā arī piešķirot pilsonību pēc 1991. gada Latvijā dzimušajiem nepilsoņu bērniem. "Šis lēmums atbilst ANO bērnu tiesību deklarācijai," teica O.Espersens, uzsverot, ka Saeimai šo valdības lēmumu "nevajadzētu ratificēt piespiedu kārtā, lai apmierinātu Eiropas Savienības, EDSO, citu starptautisko organizāciju vai ārvalstu prasību, bet gan lai darītu labu šiem bērniem un stabilizētu situāciju Latvijā".

Ole Espersens arī iesaka atteikties no pašlaik paredzētās kārtības, ka labojumi Pilsonības likumā stāsies spēkā tikai gadu pēc to pieņemšanas. Viņš arī izteica cerību, ka Latvijas valdības lēmumus atbalstīs parlamenta vairākums.

 

Pēc tam O.Espersens atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!