• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bankas un finanses. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.1998., Nr. 111/113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47951

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ilgtspējīgas attīstības politika Latvijā un tās reģionos

Vēl šajā numurā

24.04.1998., Nr. 111/113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Bankas un finanses

Noslēgta vienošanās starp Latvijas Banku un Latvijas Garantiju aģentūru

Latvijas Banka (turpmāk tekstā - Banka ) tās prezidenta Eināra Repšes, kurš darbojas saskaņā ar likumu "Par Latvijas Banku", personā, no vienas puses, un bezpeļņas organizācija sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas Garantiju aģentūra" (turpmāk tekstā - LGA ) tās prezidenta Daiņa Dilles personā, kas darbojas saskaņā ar sabiedrības statūtiem, no otras puses (turpmāk tekstā arī - Puses ), izsakot savu gribu brīvi, bez spaidiem, maldības un viltus,

ievērojot Bankas un LGA abpusēju ieinteresētību veicināt valsts ekonomisko izaugsmi un finansu sistēmas stabilitāti, kā arī abu Pušu darbības pamatmērķus un kompetenci, vienojas:

1. Banka apņemas saskaņā ar Bankas padomes apstiprinātajiem normatīvajiem norādījumiem un noteikumiem par kredītiestāžu darbību raksturojošo rādītāju aprēķināšanas un pārskatu iesniegšanas kārtību, aprēķinot Latvijas Republikas kredītiestāžu kapitāla pietiekamību un novērtējot kredītiestādes kredītportfeli, atzīt, ka LGA sniegtie galvojumi un garantijas Latvijas Republikas kredītiestādēm pielīdzināmas Latvijas valsts garantijām.

2. LGA apņemas:

2.1. nodrošināt, ka kopējais LGA izsniegto garantiju apjoms nepārsniegs LGA pašu kapitāla, kas noteikts saskaņā ar Latvijas Republikas likumu "Par uzņēmumu gada pārskatiem", apmēru vairāk nekā divas reizes;

2.2. pastāvīgi ieguldīt Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīros ne mazāk kā 80 (astoņdesmit) procentus no LGA pašu kapitāla, bet brīvos naudas līdzekļus - kādā no Latvijas bankām;

2.3. informēt Banku ne retāk kā reizi mēnesī par LGA visu esošo saistību apjomu un pašu kapitāla apmēru;

2.4. darīt zināmus jebkurus būtiskus apstākļus, kuri var ietekmēt LGA darbību vai juridisko statusu, kā piemēram, būtiski zaudējumi vai dalībnieku (īpašnieku) maiņa.

3. Sadarbības ietvaros Banka un LGA savstarpēji apmainīsies arī ar cita veida informāciju, ja vien tādas informācijas izpaušana nav aizliegta vai ierobežota Latvijas Republikas tiesību aktos vai arī citās Pušu saistībās attiecībā pret trešajām personām.

4. Puses apņemas godprātīgi pildīt savstarpējās saistības, ko paredz šī vienošanās, un jebkuras domstarpības, kas varētu rasties šīs vienošanās interpretācijā vai izpildē, tiks risinātas savstarpējās pārrunās, ja nepieciešams, grozot vai papildinot vienošanās tekstu. Jebkuri šīs vienošanās grozījumi un papildinājumi noformējami rakstiski, tie jāparaksta Pušu attiecīgi pilnvarotajiem pārstāvjiem, un tie pievienojami kā šīs vienošanās pielikumi un kļūst par tās neatņemamu sastāvdaļu. Minētā kārtība neattiecas uz šīs vienošanās 3. punktu.

5. Šo vienošanos Puses neuzskata par konfidenciālu un neiebilst pret tās publicēšanu preses izdevumos.

6. Vienošanās stājas spēkā ar dienu, kad to parakstījuši abu Pušu attiecīgi pilnvarotie pārstāvji. Vienošanās noslēgta uz nenoteiktu termiņu, Puses ir tiesīgas pārtraukt vienošanās darbību, rakstiski informējot par to otru pusi 7 (septiņas) dienas iepriekš. Vienošanās darbība tiek pārtraukta arī tad, kad stājas spēkā no Pušu gribas neatkarīgi apstākļi, kas padara neiespējamu Pušu saistību izpildi.

7. Šī vienošanās sastādīta latviešu valodā uz divām lapām, divos oriģināleksemplāros, no kuriem viens glabājas Bankā , bet otrs - LGA .

Latvijas Banka BO SIA "Latvijas Garantiju aģentūra"
E.Repše D.Dille
prezidents prezidents
Rīgā 1998. gada 20. aprīlī Rīgā 1998. gada 16. aprīlī

Laika posmā no 24. līdz 30. aprīlim notiks šādu publisko akciju sabiedrību pilnsapulces:

24. aprīlī:

a/s "Talsu mežrūpniecība";

a/s "Daugavpils pievadķēžu rūpnīca";

a/s "Lauksaimniecības mašīnbūves rūpnīca";

a/s "Liepājas eļļas ekstrakcijas rūpnīca";

a/s "Rojas zivju konservu rūpnīca".

 

25. aprīlī:

a/s "Poligrāfists";

a/s "Valmieras stikla šķiedra";

a/s "Rīgas transporta flote";

a/s "Paraugtipogrāfija";

a/s "Mangaļu kuģu remonta rūpnīca";

a/s "Rīgas juvelierizstrādājumu rūpnīca" atkārtotā pilnsapulce;

a/s "Olaines ķīmiski farmaceitiskā rūpnīca";

a/s "Liepājas metalurgs";

a/s "Vitransauto";

a/s "Kurzemes atslēga 1";

a/s "Rīgas kuģu būvētava";

a/s "Misas kūdra".

 

28. aprīlī:

a/s "Rīgas Investīciju fonds";

a/s "Staburadze".

 

30. aprīlī:

a/s "Latvijas nacionālais autopārvadātāju centrs";

a/s "Lode".

Notikušās pilnsapulces

A/s "Ventspils zivju konservu kombināts" 17. aprīļa akcionāru pilnsapulce apstiprināja 1997. gada pārskatu, noklausījās ziņojumu par 1997. gada peļņas sadali un nolēma visu peļņu ieskaitīt sabiedrības rezerves fondā iepriekšējo darbības gadu zaudējumu segšanai. Valdes locekļi tika atbrīvoti no atbildības. Grozījumi sabiedrības statūtos netika izdarīti, jo pilnsapulcē nebija pārstāvēti nepieciešamie 75% no sabiedrības pamatkapitāla.

A/s "Jēkabpils cukurfabrika" 17. aprīļa akcionāru pilnsapulce apstiprināja izmaiņas sabiedrības statūtos: palielināt sabiedrības pamatkapitālu par Ls 200 000 un pēc apmaksas akcijas nodot "Balt-Trade" īpašumā saskaņā ar privatizācijas noteikumiem.

17. aprīlī notika akciju sabiedrības "Salacgrīva 95" pilnsapulce, kurā tika apstiprināts padomes un valdes iesniegtais ziņojums un valdes darbība atzīta par apmierinošu. Pilnsapulce akceptēja valdes lēmumu par a/s "Salacgrīva 95" trešā slēgtā akciju laidiena emisiju un pamatkapitāla palielināšanu par 158 071 latu, kā arī akceptēja valdes lēmumu par tehnoloģisko iekārtu pārvērtēšanu uz 879 401 latu un atbrīvoja valdi no atbildības par darbību 1997. gadā.

Pilnsapulce apstiprināja a/s "Salacgrīva 95" bilanci par 1997. gada saimniecisko darbību: ieņēmumu daļā - Ls 6 251 284, izdevumu daļā - Ls 6 055 647, peļņa - Ls 195 637. Par pamatu tika pieņemts valdes iesniegtais a/s "Salacgrīva 95" 1998. gada saimnieciskās darbības budžeta projekts: ieņēmumu daļā - Ls 6 846 000, izdevumu daļā - Ls 6 739 000, peļņa - Ls 107 000.

A/s "Salacgrīva 95" peļņas sadali apstiprināja šādi: 5% jeb Ls 9781.85 ieskaitīt sabiedrības rezerves fondā; 16% jeb Ls 31 320.05 izmaksāt dividendēs (Ls 0.05 uz akciju); atlikušo peļņas daļu novirzīt uzņēmuma attīstībai. Dividenžu aprēķina diena ir 1998. gada 1. jūnijs. Slēgtās emisijas akciju turētājiem dividendes sāks izmaksāt no 1998. gada 1. jūlija.

Apstiprināt emisijas prospektu un iesniegt to LR Vērtspapīru tirgus komisijā pilnsapulce pilnvaroja sabiedrības valdi un padomi. Par uzņēmuma 1998. gada revidentu atkārtoti ievēlēja SIA "Coopers & Lybrand Latvia".

A/s "Stružānu kūdras fabrika" 18. aprīļa akcionāru pilnsapulce apstiprināja 1997. gada darbības pārskatu, apstirpināja 1998. gada darbības plānu un budžetu. Emisijas prospektu uzdeva izstrādāt akciju sabiedrības valdei, bet to koriģēt un apstiprināt uzdeva padomei.

No 1998. gada 4. līdz 13. maijam notiks Latvijas Centrālā depozitārija apmācības. Apmācības aptver jautājumus par Latvijas Centrālā depozitārija funkcijām, norēķinu sistēmu, datu apmaiņu ar LCD, vērtspapīru uzskaiti, vērtspapīru darījumu iegrāmatošanu un vērtspapīru notikumiem. Pēc apmācību kursa pabeigšanas un sekmīga eksāmena nokārtošanas LCD piešķir apliecību.

Dace Cauce

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!