• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 28. aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.1998., Nr. 117/119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47979

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 28. aprīļa sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 28. aprīļa sēdes

Vēl šajā numurā

29.04.1998., Nr. 117/119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 28. aprīļa sēdē

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 14.janvāra noteikumos nr.34 "Pašvaldību lietu pārvaldes nolikums". Grozījumi paredz atsevišķu Pašvaldību lietu pārvaldes kompetences jautājumu nodošanu Finansu ministrijai. Nolikums papildināts ar jauniem punktiem, sakarā ar kompetences paplašināšanos starptautiskās sadarbības, Eiropas integrācijas un citos pašvaldību darbības pārraudzības jautājumos.

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizācijas akciju sabiedrības "Rēzeknes speciālā ekonomiskā zona" padomi".

Akceptēts rīkojums "Par Ķemeru nacionālā parka administrācijas direktoru". Pēc vides valsts ministra Induļa Emša ieteikuma par Ķemeru nacionālā parka administrācijas direktoru apstiprināts valsts civildienesta ierēdņa kandidāts Andis Liepa.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par protokolu Eiropas līgumam". Protokols izstrādāts Līguma par brīvo tirdzniecību un ar tirdzniecību saistītajiem jautājumiem starp Latvijas Republiku, no vienas puses, un Eiropas kopienām, no otras puses, Apvienotās komitejas ietvaros. Tas paredz jaunu protokolu tirdzniecībai ar pārstrādātām lauksaimniecības precēm un zivju produktiem, jaunā protokola un pielikuma teksti sastādīti ar nolūku tālāk liberalizēt tirdzniecību starp Latviju un Eiropas Kopienu.

Akceptēts rīkojums "Par papildprotokolu Eiropas līgumam", kas akceptē papildprotokola Eiropas līgumam "Papildprotokols vēstuļu apmaiņas formā starp Latvijas Republiku un Eiropas kopienu par Brīvās tirdzniecības līgumu starp Latvijas Republiku un Eiropas kopienām un par Eiropas līgumu starp Latvijas Republiku un Eiropas kopienām un to dalībvalstīm" projektu, kuri paredz ievedmuitu atcelšanu Eiropas Savienībā uz Latvijas izcelsmes tekstilprecēm ar 1998.gada 1.janvāri un ievedmuitu atcelšanu Latvijā uz Eiropas Savienības izcelsmes tekstilprecēm ar 1998.gada 1.janvāri.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Eiropas pamatkonvenciju par teritoriālo kopienu vai pārvaldes institūciju pārrobežu sadarbību un tās papildprotokolu". Konvencijas nolūkos "pārrobežu sadarbība" nozīmē jebkādu saskaņotu rīcību, lai nostiprinātu un veicinātu kaimiņu attiecības starp divu vai vairāku pušu jurisdikcijā esošajām teritoriālajām kopienām vai pārvaldes institūcijām, kā arī jebkuras šim nolūkam nepieciešamās vienošanās vai norunas panākšanu. Starpvalstu attiecības varētu izpausties šādu problēmu risināšanā: ekoloģija un teritoriālā plānošana; transports un komunikācijas; ekonomika un nodarbinātība; izglītība un kultūra; tūrisms.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību piedalīšanos kopējās militārās mācībās ārzemēs 1998.gadā". Pamatojoties uz likuma "Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās" 9.pantu un likuma "Par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu un valstu, kas piedalās programmā "Partnerattiecības — mieram", līgumu par bruņoto spēku statusu un šī līguma protokolu", Ministru kabinets nosaka 1998.gadā nosūtīt Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības piedalīties šādās kopējās militārajās mācībās ārzemēs: Co-operative Baltic Eye 98; Co-operative Jaguar 98; Co-operative Adventure Exchange 98; Co-operative Osprey 98; Co-operative Bear 98; Co-operative Tide 98; Nordic Peace 98; Baltic Challenge 98; Baltops 98; Open Spirit 98; Spring Wind 98; Baltic Hope 98; Bornholm SAREX.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējām militārajām mācībām Latvijas teritorijā 1998.gadā". Pamatojoties uz likuma "Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās" 9.pantu, likumu "Ārvalstu bruņoto spēku statuss Latvijas Republikā" un likumu "Par Ziemeļatlantijas līguma organizāciju dalībvalstu un valstu, kas piedalās programmā "Partnerattiecības — mieram", līgumu par to bruņoto spēku statusu un šā līguma protokolu", 1998.gadā Aizsardzības ministrijai uzdots rīkot šādas Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējas militārās mācības Latvijas Republikas teritorijā: Co-operative Batch 98; Baltbat Battle Camp; Amber Sea 98.

Valdība akceptēja noteikumus "Valsts robežapsardzes disciplinārais reglaments". Reglaments nosaka robežsargu apbalvojumu un disciplinārsodu veidus un to piemērošanas un pārsūdzēšanas kārtību.

Saskaņā ar Pilsonības likuma 25.panta pirmo daļu, Ministru kabinets nolēma atjaunot Latvijas pilsonību Dītriham Andrejam Lēberam pēc viņa lūguma.

Akceptēts likumprojekts "Par Konvenciju par minimālajām normām uz tirdzniecības kuģiem". Konvencijā reglamentēti jautājumi par jūrnieku sociālajām garantijām, darba drošības normām un darba apstākļu uzlabošanu un pieskaņošanu starptautiskajām prasībām.

Akceptēts rīkojums "Par Konvenciju par plastikas sprāgstvielu marķēšanu, lai veicinātu to atklāšanu". Konvencijas mērķis ir nodrošināt vienotus principus un noteikumus plastikas sprāgstvielu marķēšanai, lai veicinātu to atklāšanu un dotu ieguldījumu terorisma aktu draudu novēršanai starptautiskajā drošībā.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Obligātās prasības medicīniskās rehabilitācijas iestādēm". Tie nosaka obligātās prasības medicīniskās rehabilitācijas iestāžu telpām un rehabilitācijas iestādēs izmantojamajām ārstnieciskajām un rehabilitācijas medicīniskajām tehnoloģijām sertifikāta saņemšanai.

Valdība akceptēja "Noteikumus par profesijām, kurās strādājošajiem var paredzēt speciālus pensiju plānus privātajos pensiju fondos". Sarakstā ir iekļautas Profesiju klasifikatoram atbilstošās profesijas, kurās strādājošie saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu iegūst tiesības uz izdienas pensiju vai pensiju ar atvieglotiem noteikumiem par darbu profesijās ar sevišķi smagiem vai sevišķi kaitīgiem darba apstākļiem. Speciālā pensiju plāna dalībnieks speciālajā pensiju plānā piedalās ar sava darba devēja starpniecību, kas balstīta uz brīvprātības principu, līdz ar to arī darba devēja kompetencē ir jautājuma risināšana par iemaksu veikšanai nepieciešamo līdzekļu avotu. Piedaloties minētajā pensiju plānā, var uzkrāt papildpensijas kapitālu, kas radīs materiālu nodrošinājumu personām, kuras, sasniedzot noteiktu vecumu, vairs nevar turpināt darba attiecības profesijās.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Darba devēju organizāciju likums". Šī likuma mērķis ir noteikt darba darba devēju organizāciju tiesisko statusu un sistēmu, kā arī tiesības un pienākumus attiecībās ar arodbiedrībām, valsts pārvaldes institūcijām un pašvaldībām.

Akceptēti "Noteikumi par Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas uzdevumiem terminoloģijas jomā". Noteikumi izstrādāti, lai realizētu terminoloģijas darbu valstī un precizētu Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas juridisko statusu.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997. gada 2. aprīļa rīkojumā nr. 149 "Par Eiropas reģiona konvenciju par tādu kvalifikāciju atzīšanu, kam nepieciešama augstākā izglītība".

Akceptēts rīkojums "Par Zivju fonda padomes sastāvu". Par fonda padomes priekšsēdētāju iecelts Zemkopības ministrijas Valsts zivsaimniecības pārvaldes priekšnieks Normunds Riekstiņš.

Valdība akceptēja "Noteikumus par īpašiem muitas kontroles pasākumiem brīvajā zonā". Šie noteikumi nosaka īpašus muitas kontroles pasākumus, kas tiek veikti brīvajā zonā. Brīvās zonas administrācija ir attiecīgi valsts akciju sabiedrība "Rīgas tirdzniecības osta", Ventspils brīvostas licencētas sabiedrības, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas uzņēmējsabiedrības vai Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas uzņēmējsabiedrības pārvaldes institūcija. Ievedot ārvalstu preces no brīvās zonas pārējā muitas teritorijā, uz tām tiek attiecināts tāds tirdzniecības režīms, kāds ir paredzēts Latvijas Republikas līgumā ar šo preču izvedējvalsti.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1993. gada 30. decembra noteikumos nr. 40 "Par kārtību, kādā izsniedzama algas nodokļu grāmatiņa un algas nodokļu karte". Grozījumi izstrādāti, lai precizētu procedūras, kas saistītas ar algas nodokļu grāmatiņu un algas nodokļu karšu izsniegšanu, un lai novērstu iespēju vienai personai taksācijas gada laikā piemērot divus neapliekamos minimumus.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas un Rumānijas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997. gada 15. novembra rīkojumā nr. 570 "Par īpaši atbalstāmā reģiona statusa piešķiršanu". Īpaši atbalstāmā reģiona statuss tiek piešķirts šādām teritorijām: rajoniem (pagastu un rajona pilsētu kopums) — Ludzas rajons; Rēzeknes rajons, izņemot Griškānu un Vērēmu pagastu teritorijas; pilsētām — Varakļāni (Madonas rajons); Ape ar lauku teritoriju (Alūksnes rajons); pagastiem un pilsētām — Abavas pagasts (Talsu rajons), Ambeļu pagasts (Daugavpils rajons), Barkavas pagasts (Madonas rajons), Bērzaines pagasts (Valmieras rajons), Biķernieku pagasts (Daugavpils rajons), Dunavas pagasts (Jēkabpils rajons), Grundzāles pagasts (Valkas rajons), Ipiķu pagasts (Valmieras rajons), Ķūļciema pagasts (Talsu rajons), Medzes pagasts (Liepājas rajons), Murmastienas pagasts (Madonas rajons), Otaņķu pagasts (Liepājas rajons), Sēļu pagasts (Valmieras rajons), Zentenes pagasts (Tukuma rajons), Zvārtavas pagasts (Valkas rajons).

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Nacionālo bruņoto spēku likums". Likuma uzdevums būs nodrošināt Nacionālo bruņoto spēku struktūru, uzdevumu, vadības sistēmu, izvietojumu, sadarbību ar valsts un pašvaldību institūcijām, tiesisko aizsardzību un darbības garantijas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!