• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Un tā veidojas Latvijas tēls Sanktpēterburgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.1998., Nr. 117/119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47981

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Un tā veidojas Latvijas tēls Sanktpēterburgā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

29.04.1998., Nr. 117/119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Diplomātija

Un tā veidojas Latvijas tēls Sanktpēterburgā

Ints Upmacis, Latvijas Republikas ģenerālkonsuls Sanktpēterburgā, — "Latvijas Vēstnesim"

P2.JPG (12725 BYTES) Latvijas ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā tagad ir izvietojies ērtā trīsstāvu mājā Vasilija salas 10.līnijā 11, vietā, ko Pēteris I gribēja pārvērst par Ziemeļu Venēciju. Konsule Laura Mežecka laipni izrāda ģenerālkonsulāta telpas: darba kabinets, apmeklētāju pieņemšanas telpas, kurās ir nepārtraukta cilvēku plūsma. Mežeckas kundze paskaidro, ka darba esot ļoti daudz un interese par Latviju dienu no dienas pieaugot, ka neatkarīgās Latvijas valsts ignorances laiks esot garām. Dienā nākoties izsniegt līdz 100 vīzu. Kādā no telpām pamanīju arī afišu, kas vēstīja par mūsu Vijas Artmanes benefici Sanktpēterburgā 26.aprīlī.

Tālāk konsule izrāda arī tikko izremontētās, bet vēl neiekārtotās ģenerālkonsulāta reprezentācijas telpas un "balto ēdamistabu", paskaidrojot, ka mēbeles esot ceļā, taču ar nožēlu, ka tās nāk nevis no Latvijas, bet Somijas. Laura Mežecka pati atzīst, ka tā gan būtu ļoti laba reklāma Latvijas mēbeļražotājiem, iekārtojot šeit telpas ar "Latvijas preci", tomēr ģenerālkonsulātam esot rūpīgi jāskaita naudiņa un piegādes no Somijas esot daudz lētākas. Bet pārtika un pavāri pieņemšanām un prezentācijām gan tiekot gādāti no Latvijas, jo pat dārgākie un lepnākie Sanktpēterburgas restorāni neatbilst Latvijas gaumei un augstajām prasībām.

Ēkas trešajā stāvā atrodas ģenerālkonsula, vicekonsula un konsula dzīvojamās telpas. Pēc šādas ekskursijas tad arī var sākties saruna ar Latvijas Republikas ģenerālkonsulu Sanktpēterburgā Intu Upmaci (attēlā), kurš ļoti labprāt piekrita atbildēt uz "LV" pārstāvja jautājumiem:

— Šajā pret Latviju vērsto politisko un ekonomisko aktivitāšu laikā mēs labi zinām, kas notiek Maskavā, to uzzinām gandrīz no visiem masu saziņas līdzekļiem — radio, televīzijas, laikrakstiem. Bet mēs Latvijā neko nezinām, kas šajā pašā laikā notiek Sanktpēterburgā. Kāpēc tā?

— Tā jau varbūt nav konsulāta problēma, drīzāk Krievijas masu informācijas līdzekļu problēma.

Kāpēc tieši Maskavā ir šīs aktivitātes? Domāju, ka nevienam nav noslēpums, ka Maskavas mērs Lužkova kungs ļoti laikus uzsācis savu vēlēšanu kampaņu. Tas, ka viņš jau faktiski pieņēmis lēmumu balotēties prezidenta vēlēšanās, vairs nekādas domstarpības neizraisa, lai gan viņš pats laiku pa laikam mēdz to noliegt. Bet visas viņa aktivitātes kopš pagājušā gada otrās puses pilnīgi noteikti parāda, ka tieši tā tas ir. Piemēram, šodien šeit parādījusies informācija, ka viņš savā mērijā izveidojis īpašu struktūru, kas nodarbošoties ar to, ko latviski pagrūti iztulkot,— "public relations".

Turpinājums — 13.lpp.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!