• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 5. maija noteikumi Nr. 162 "Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 18.jūlija noteikumos nr.210 "Privatizācijas sertifikātu izmantošanas noteikumi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.1998., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48027

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.163

Obligātā aktīvā militārā dienesta karavīru, uz apmācībām iesaukto rezerves karavīru un rezervistu dzīvības un veselības apdrošināšanas kārtība

Vēl šajā numurā

07.05.1998., Nr. 127

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 162

Pieņemts: 05.05.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 162

Rīgā 1998.gada 5.maijā (prot. nr.23 4.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 18.jūlija noteikumos nr. 210 "Privatizācijas sertifikātu izmantošanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par privatizācijas sertifikātiem" 17. un 18.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 1995.gada 18.jūlija noteikumos nr.210 "Privatizācijas sertifikātu izmantošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 111.nr.; 1997, 143./144.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 39.punktu šādā redakcijā:

"39. Lai sertifikātus pārskaitītu uz citu kontu, sertifikātu īpašnieks (aizbildnis, aizgādnis) vai mantojuma aizgādnis (mantojuma izpildītājs, mantinieks), vai attiecīgā pilnvarotā persona iesniedz sertifikātu pārveduma uzdevumu bankas iestādē, kurā ir atvērts sertifikātu īpašnieka (mantojuma atstājēja) konts. Sertifikātu īpašnieka aizbildņi (vecāki) un aizgādņi, mantojuma aizgādņi vai izpildītāji ir tiesīgi rīkoties ar sertifikātiem tāpat kā ar kustamu mantu Civillikuma 278.pantā noteiktajā kārtībā."

2. Izteikt 47.2.apakšpunkta piezīmi šādā redakcijā:

"Piezīme. Sertifikātus, kas pieder nepilngadīgām personām, izmanto aizbildņi (vecāki) bērna interesēs, iesniedzot bāriņtiesai norēķinu par pārdošanu un ieņemtās naudas izlietojumu. Ja nepilngadīgā persona, kuras vecākiem izbeigta vai pārtraukta vecāku vara, ievietota bērnu bāreņu un bez vecāku apgādības palikušu bērnu audzināšanas iestādē, iestādes vadītājs kā aizbildnis var pārdot nepilngadīgās personas sertifikātus. Iegūtā nauda jāpārskaita bankā, atverot kontu uz nepilngadīgās personas vārda."

3. Izteikt 50.punkta pirmo rindkopu šādā redakcijā:

"Mantojuma aizgādnis vai izpildītājs (mantinieks) ir tiesīgs rīkoties ar mantojuma atstājēja kontu, ja bankā ir iesniegts tiesas sprieduma par mantojuma aizgādņa iecelšanu vai mantojuma tiesību apstiprināšanu noraksts. Ja mantojuma atstājējs nav atvēris kontu, mantojuma aizgādnis vai izpildītājs atver kontu uz mantoju m a atstājēja vārda. Mantojuma aizgādnis vai izpildītājs ir tiesīgs pārdot mantojuma atstājēja kontā esošos sertifikātus tikai izsolē, kuru rīko licencēts starpniecības uzņēmums — tirdzniecības starpnieks."

4. Papildināt 51.punkta piezīmi ar teikumu šādā redakcijā:

"Šajā gadījumā nepilngadīgā persona, sasniedzot pilngadību, var prasīt īpašuma tiesību atzīšanu uz atbilstošu privatizētā objekta domājamo daļu vai attiecīgas naudas kompensācijas izmaksu."

Ministru prezidents G.Krasts

Ekonomikas ministrs L.Strujevičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!