• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas neatkarībai un drošībai - amerikāņu militārais atbalsts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.1998., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48054

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas neatkarībai un drošībai - amerikāņu militārais atbalsts (turpinājums)

Vēl šajā numurā

07.05.1998., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas neatkarībai un drošībai —

amerikāņu militārais atbalsts

ASV un Baltijas valstu partnerības harta darbībā

Rīgā 6. un 7. maijā

M.JPG (20157 BYTES)

Latvijas Republikas aizsardzības ministrs Tālavs Jundzis, Amerikas Savienoto Valstu ģenerālmajors Henrijs Kivenārs, ASV aizsardzības sekretāra palīga starptautiskās drošības jautājumos pirmais vietnieks Frederiks Smits, Latvijas Republikas Valsts prezidents Guntis Ulmanis un ASV vēstnieks Lerijs Nepers Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Vakar, 6.maijā, Rīgā sākās Latvijas un ASV divpusējo attiecību darba grupas aizsardzības un militārajos jautājumos divu dienu tikšanās, kas sarīkota saskaņā ar janvārī Vašingtonā parakstīto ASV un Baltijas valstu partnerības hartu.

Amerikas Savienoto Valstu delegāciju vada ASV aizsardzības sekretāra palīga starptautiskās drošības jautājumos pirmais vietnieks Frederiks Smits. Latvijas delegāciju — Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkevičs. Tikšanās sagatavošanas procesā piedalījās Ārlietu un Aizsardzības ministrijas, kā arī Nacionālo bruņoto spēku vadības pārstāvji, speciālisti un eksperti.

Vakar, tikšanās atklāšanas dienā, aizsardzības ministrs Tālavs Jundzis, uzrunājot ASV delegāciju, teica:

— Latvija ir maza valsts uz pasaules kartes. Taču, lai arī maza, Latvija grib būt demokrātiskas sabiedrības daļa, kā demokrātiska valsts būt starptautiskās drošības arhitektūras daļa. Un Latvija negrib būt pasīva daļa. Mūsu valsts cenšas būt aktīva šīs demokrātiskās drošības arhitektūras daļa.

Mēs jau varam minēt konkrētus piemērus tam, ko Latvija dara kā aktīva starptautiskās drošības sabiedrības locekle.

Vispirms es gribētu uzsvērt mūsu piedalīšanos starptautiskajos miera spēkos Bosnijā. Latvija ir apliecinājusi arī gatavību ar saviem drošības spēkiem piedalīties Irākas krīzes noregulēšanā. Un tie ir tikai daži piemēri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!