• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas stabilitātei un intergrācijai - Eiropas partnerība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.1998., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48059

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu dzīves līmenis un mūsu ēdienkarte

Vēl šajā numurā

07.05.1998., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas stabilitātei un intergrācijai —

Eiropas partnerība

Vakar, 6.maijā, notika ārlietu ministra Valda Birkava vizīte NATO galvenajā mītnē Briselē. V.Birkavs atsevišķā sarunā tikās ar NATO ģenerālsekretāru Havjeru Solanu un pēc tam uzstājās individuālās paplašināšanās dialoga sanāksmē ar NATO padomi, kur pārstāvēti visu 16 alianses dalībvalstu vēstnieki. Sanāksmē piedalījās arī Čehijas, Polijas un Ungārijas vēstnieki.

Sarunā ar NATO ģenerālsekretāru tika apspriesta Latvijas sadarbība ar NATO Eiroatlantiskās partnerības padomes ietvaros. Ministrs detalizēti informēja ģenerālsekretāru par Latvijas un Krievijas attiecību attīstību. H.Solana izteica atbalstu Latvijas valdības kursam uz sabiedrības integrāciju. Sarunā skarta arī jūnija vidū gaidāmā H.Solanas vizīte Latvijā.

Ministra runā NATO padomes sesijā tika pausts Latvijas viedoklis attiecībā uz NATO paplašināšanās procesu un alianses atvērto durvju politiku, kā arī Latvijas ieguldījums lielākas drošības un stabilitātes veidošanā reģionā un Eiropā.

NATO valstu vēstnieki atbalstīja Latvijas valdības politiku sabiedrības integrācijas jomā un EDSO rekomendāciju īstenošanā, kā arī nosodīja Krievijas ekonomisko spiedienu kā mūsdienu Eiropai neatbilstošu un savstarpējo attiecību risināšanai nepiemērotu līdzekli. Vairāku valstu vēstnieki apliecināja savu valdību aktīvu iesaisti problēmas risināšanā. Vēstnieki apsveica Latvijas ieguldījumu reģionālajā sadarbībā un piedalīšanos SFOR operācijā Bosnijā, kas stiprina drošību Eiropā. Atzinīgi tika novērtēta Latvijas piedalīšanās programmā "Partnerattiecības mieram". Vairāki vēstnieki izteica stingru atbalstu Latvijas mērķim — iestājai NATO aliansē.

LR pārstāvniecība NATO

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!