• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.1998., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48060

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

07.05.1998., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— tiekoties ar Ministru prezidentu

Vakar, 6.maijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar premjerministru Guntaru Krastu. Tikšanās laikā pārrunāts valdības darbs pēc uzticības balsojuma, sabiedrības integrācijas process, Pilsonības likuma pilnveidošanas gaita. Pārunāta arī NBS komandiera un Zemessardzes komandiera nozīmēšana.

— vadot Nacionālās drošības padomes sēdi

Vakar, 6.maijā, Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa vadībā notika Latvijas Republikas Nacionālās drošības padomes kārtējā sēde.

Nacionālās drošības padome noklausījās aizsardzības ministra T.Jundža, iekšlietu ministra A.Krastiņa un Ārlietu ministrijas valsts sekretāra M.Riekstiņa ziņojumus par valsts drošību.

Padome noklausījās Valsts informācijas tīkla aģentūras valsts pilnvarnieka G.Ernestsona ziņojumu par aģentūras līdzšinējo darbību un nolēma ieteikt Ministru kabinetam, ievērojot valsts drošības intereses, nepieļaut aģentūras pilnīgu vai daļēju privatizāciju.

Padome nolēma ieteikt Valsts prezidentam ierosināt Saeimai iecelt par Nacionālo bruņoto spēku komandieri Zemessardzes pulkvedi Juri Eihmani un par Zemessardzes komandieri — Zemessardzes majoru Raimondu Graubi, iepriekš atbrīvojot viņus no pašreiz ieņemamajiem amatiem.

Padome apsprieda arī citus ar valsts drošību saistītus jautājumus.

— gatavojoties sarunām ar Igaunijas prezidentu

Šodien, 7.maijā, Valkā, pēc Latvijas Valsts prezidenta iniciatīvas tiekas Guntis Ulmanis un Igaunijas Republikas prezidents Lennarts Meri.

Darba tikšanās laikā prezidenti paredzējuši apspriest Latvijas un Igaunijas divpusējās sadarbības aspektus. Plānots pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar abu valstu virzību uz Eiropas Savienību (ES) un NATO, kā arī reģionālās sadarbības pilnveidošanas iespējas.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!