• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Agrobalt' 98" Viļņā Pēc Viļņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.1998., Nr. 130/131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48084

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Esam Eiropā.

Vēl šajā numurā

12.05.1998., Nr. 130/131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Agrobalt’ 98" Viļņā

6.–9.maijs

Jau septīto reizi notika viena no lielākajām Baltijas valstu lauksaimiecības izstādēm "Agrobalt’ 98". Tajā piedalījās vairāk par 27 valstīm un ap 400 privātu firmu un organizāciju pārstāvjiem. No Latvijas izstādē dalību ņēma aptuveni 20 firmas un organizācijas. Dažas jau pazīstamas Lietuvas tirgū ar savu produkciju: a/s "Aldaris", "Rīgas piensaimnieks", "Druvas pārtika", "Laima", "Staburadze", kā arī mazāk pazīstami, kā firma "Pallada" no Daugavpils, kura ražo alkohola produkciju, un firma "Avene" no Līgatnes ar ievārījumiem, ketčupu.

Tradicionālajā apbalvošanas ceremonijā zelta medaļas saņēma Latvijas "Aldara" "Zelta alus" un "Kaijas" "Gardums". Lietuvas produkti saņēma 10 medaļas, bet igauņu kolēģi šogad palika bešā.

Juris Logins

Pēc Viļņas

Izstādes "AgroBalt ’98" laikā noritēja arī Baltijas valstu lauksaimniecības ministru tikšanās. Latvijas zemkopības ministrs Andris Rāviņš "LV" par šo tikšanos teica:

— Galvenokārt mēs runājām par Baltijas brīvo tirdzniecības līgumu, par līguma pozitīvajām un negatīvajām tendencēm un to sekām. Kopīgi izveidotajām darba grupām jāizvērtē situācija, kāda izveidojusies gadu ilgajā līguma darbības laikā. Mēs secinājām, ka daudz kur darbs nav izdarīts līdz galam un arī tas pozitīvais, kam bija jābūt no līguma darbošanās, jau sāk iezīmēt dažas negatīvas iezīmes. Ja eksistē līgums par brīvo tirdzniecību Baltijas reģionā, tad jābūt arī vienotībai sakarā ar iekšējā tirgus aizsardzību un pārējām lietām. Tātad darbs pie līguma jāpaveic līdz galam. Sīkāk par pozitīvajām un negatīvajām tendencēm runāsim pēc tam, kad būsim izanalizējuši esošo situāciju darba grupās un sapratuši, kādēļ ar šo līgumu nav panākti pozitīvie momenti iekšējā savstarpējā tirdzniecībā, kuriem vajadzēja būt.

Rūta Bierande,

"LV" lauksaimniecības redaktore

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!