• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts aizsardzība. Kāda lai tā ir. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.1998., Nr. 138/141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48190

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts aizsardzība. Kāda lai tā ir (turpinājums)

Vēl šajā numurā

19.05.1998., Nr. 138/141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts aizsardzība. Kāda lai tā ir

Noslēdzoties Nacionālo bruņoto spēku (NBS) reorganizācijas pirmajam posmam, piektdien, 15. maijā, NBS komandiera pienākumu izpildītājs ZS pulkvežleitnants Gundars Ābols iepazīstināja ar tikko sagatavoto dokumentu "Valsts militārā stratēģija". Lūk, ko viņš sacīja:

— Jau pirms vairākiem mēnešiem tika runāts par to, ka Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vadība ir sākusi strādāt pie dažādiem normatīviem aktiem un reglamentējošajiem dokumentiem. Pēdējā mēneša laikā ir paveikts liels kārtējais darbs. Ir sagatavots dokuments, kurā izklāstīta mūsu valsts militārā stratēģija. Šobrīd NBS štābs ir gatavs to iesniegt gan valdībā, gan Saeimā. Jau esam panākuši vienošanos, ka Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijā šo dokumentu varētu prezentēt 26. maijā. Arī Saeimas Nacionālās drošības komisijā to izskatīs tuvākajā laikā, bet pagaidām precīzu datumu vēl nevaru nosaukt. Ceru, ka vistuvākajā laikā tiks izlemts jautājums arī par tā izskatīšanu Ministru kabinetā.

Kā zināms, pašlaik mēs esam 1999. gada valsts budžeta sastādīšanas jeb izstrādāšanas priekšvakarā. Šajā brīdī, kad bruņotajiem spēkiem daudz tiek pārmests, ka tie nespēj konkretizēt savas idejas un domas, šis ir viens no tiem dokumentiem, kur šīs idejas un domas ir formulētas un akceptētas, un tās tiek liktas priekšā mūsu valsts politiķiem, lai viņi pieņemtu galīgo lēmumu.

Kā jau visiem zināms, NBS attīstības pamatnostādnes starptautiskajā jomā ir saistāmas ar pasākumiem integrācijai transatlantiskajās un Eiropas drošības struktūrās. Ar to mēs saprotam turpmāko līdzdalību "Baltbat", "Baltron", "Baltnet", programmā "Partnerattiecības mieram" un citās. Līdz ar to turpināsim piedalīties dažādās miera uzturēšanas misijās un pilnveidot NBS spējas sekmīgi sadarboties ar NATO.

Aizsardzības ministrijas un NBS štāba sagatavotajā dokumentā, kurā izteikti apsvērumi par valsts aizsardzību un pašaizsardzības spēju pilnveidošanu, ir parādījušies ļoti daudzi un dažādi uzdevumi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!