• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar misiju: starp Dzintara jūru un Marmora jūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.1998., Nr. 142/143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48212

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Ukraina: no sadarbības saknēm uz augļiem

Vēl šajā numurā

20.05.1998., Nr. 142/143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar misiju: starp Dzintara jūru un Marmora jūru

Vakar, 19. maijā, Rīgas pilī savu akreditācijas vēstuli Latvijas Republikas Valsts prezidentam

Guntim Ulmanim iesniedza Turcijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks

Ilhami Altans Karamanoglu ( Ilhami Altan Karamanoģlu )

T1.JPG (16652 BYTES)

T2.JPG (14302 BYTES)

Pie Valsts prezidenta

Iesniedzot Valsts prezidentam savu akreditācijas vēstuli, Turcijas vēstnieks teica:

Prezidenta kungs!

Man ir tas gods un privilēģija iesniegt jums akreditācijas rakstu, ar kuru Turcijas prezidents Suleimans Demirels akreditē mani kā Turcijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā.

Man ir arī tas gods un privilēģija nodot jums, prezidenta kungs, siltus sveicienus no viņa ekselences Suleimana Demirela un viņa vārdā vēlēt jums veselību un laimi, kā arī labklājību draudzīgajai Latvijas tautai.

Prezidenta kungs!

Kā zināms, Turcija nekad neatzina Latvijas, kā arī citu Baltijas valstu aneksiju. Nodibinot ar Latviju diplomātiskās attiecības, mēs ar lielu prieku atjaunojam mūsu attiecības, kuras tika pārrautas pretēji mūsu vēlmēm.

Latvijas tieksme pēc brīvības un neatkarības mums vienmēr ir bijusi apbrīnas avots. Turcijas tauta ar dziļu atzinību ir sekojusi Latvijas tautas varonīgajai cīņai pret okupācijas varām, novecojušo ideoloģiju un pārvaldes sistēmu.

Turcija priecājas redzēt jūsu valstī pēdējo gadu laikā jūsu tālredzīgajā vadībā panākto progresu, kā arī Latvijas aktīvu iesaisti starptautiskajās organizācijās.

Gan Turcija, gan Latvija ir uzticīgas vieniem ideāliem un demokrātijas principiem, un tās vieno kopīga tieksme pēc miera un starptautiskās sadarbības veicināšanas. Auglīga sadarbība starp mūsu valstīm un NATO, EDSO un citām starptautiskajām organizācijām ir vēl viens apliecinājums mūsu apņēmībai dialoga ceļā veicināt miermīlīgas attiecības.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Pie Saeimas priekšsēdētāja

Vakar, 19.maijā, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Turcijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ilhami Altanu Karamanoglu. Tikšanās laikā pārrunātas iespējas aktivizēt Latvijas un Turcijas divpusējās attiecības.

Saeimas priekšsēdētājs apsveica Turcijas vēstnieku ar ierašanos Saeimā un izteica pārliecību, ka Latvijas un Turcijas sadarbība politiskajā, ekonomiskajā un kultūras jomā turpināsies. A.Čepānis pateicās par Turcijas atbalstu Latvijai starptautiskajās organizācijās, savukārt viesis apliecināja, ka Turcija atbalsta Latvijas uzņemšanu NATO. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka Latvijai un Turcijai nav nekādu politisku pretrunu, taču ekonomiskās attiecības sarp abām valstīm nav pietiekami attīstītas. Šajā ziņā abu valstu uzņēmējiem ir lielas iespējas paplašināt darbību. Turcijas vēstnieks interesējās par iespējām atcelt vīzu režīmu starp abām valstīm, kas īpaši atvieglo uzņēmēju darbību. Perspektīva sadarbība varētu veidoties iekšlietu jomā, jo Turcijai ir liela pieredze nelegālā narkotisko vielu apgrozījuma, organizētās noziedzības un starptautiskā terorisma apkarošanā. Savukārt runājot par aizsardzību, A.Čepānis norādīja, ka šogad varētu notikt Turcijas ģenerālštāba priekšnieka vizīte Latvijā, kuras laikā paredzēts parakstīt līgumu par sadarbību militāro mācību jomā.

Saeimas priekšsēdētājs raksturoja arī Latvijas ārpolitisko situāciju un prognozēja, ka tuvākajā laikā varētu ievērojami uzlaboties Latvijas un Krievijas attiecības.

Abas puses pauda optimismu pat Latvijas un Turcijas turpmāko sadarbību, jo, lai arī abas valstis ģeogrāfiski nav kaimiņos, tām ir daudz kopīgu problēmu.

Saeimas preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!