• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 19. maija noteikumi Nr. 189 "Pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda padomes nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.1998., Nr. 147/149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48240

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 190

Noteikumi par resoru programmu un apakšprogrammu rezultatīvajiem rādītājiem

Vēl šajā numurā

22.05.1998., Nr. 147/149

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 189

Pieņemts: 19.05.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.189

Rīgā 1998.gada 19.maijā (prot. Nr.25 31.§)
Pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda padomes nolikums
Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu" 15.panta otro daļu
1. Pašvaldību finansu izlīdzināšanas sistēmas un finansu izlīdzināšanas fonda izpildes pārraudzībai tiek izveidota Pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda padome (turpmāk — Padome).
2. Padomes pirmo sēdi sasauc finansu ministrs vai viņa pilnvarota persona.
3. Padomes priekšsēdētāju un priekšsēdētāja vietnieku pirmajā Padomes sēdē ievēlē Padomes locekļi. Padomes priekšsēdētājs un priekšsēdētāja vietnieks ir ievēlēts, ja kandidāts ir saņēmis vairāk par pusi no Padomes locekļu balsīm.
4. Padomes sēdes vada Padomes priekšsēdētājs. Padomes priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda Padomes priekšsēdētāja vietnieks.
5. Padomes lēmumus pieņem sēdēs. Padomes sēdes ne retāk kā reizi mēnesī sasauc Padomes priekšsēdētājs. Par sēdes norises vietu, laiku un darba kārtību paziņo visiem Padomes locekļiem ne vēlāk kā nedēļu pirms kārtējās sēdes.
6. Ja nepieciešams, Padomes priekšsēdētājam ir tiesības sasaukt ārpuskārtas sēdi, par to informējot Padomes locekļus ne vēlāk kā trīs darbadienas pirms sēdes.
7. Padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās ne mazāk kā puse Padomes locekļu. Lēmumus pieņem ar klātesošo Padomes locekļu balsu vairākumu. Ja balsu skaits ir līdzīgs, izšķirošā ir Padomes priekšsēdētāja balss. Ja sēdē rodas domstarpības, tās tiek ierakstītas protokolā.
8. Padomes sēdes protokolē un lietvedību veic Padomes atbildīgais sekretārs. Sēdes protokolu paraksta Padomes priekšsēdētājs un atbildīgais sekretārs. Sēdes protokolu nākamajā Padomes sēdē ar lēmumu apstiprina visi tie Padomes locekļi, kuri ir piedalījušies sēdē.
9. Padomes darbību finansiāli un tehniski nodrošina Finansu ministrija. Padomes izdevumu tāmi apstiprina finansu ministrs.
10. Padomei ir šādi pienākumi:

10.1. pārraudzīt likuma "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu" izpildi;

10.2. pārraudzīt saskaņā ar likuma "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu" 5.panta otro daļu izstrādāto noteikumu izpildi;

10.3. saskaņā ar likuma "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu" 16.pantu pieņemt lēmumu par pašvaldību savstarpējo norēķinu kārtību un piecu darbadienu laikā nosūtīt to Valsts kasei izpildei;

10.4. izskatīt un apkopot valsts un pašvaldību institūciju priekšlikumus par nepieciešamajiem grozījumiem un papildinājumiem likumā "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu" un sniegt atzinumus par tiem;

10.5. ja nepieciešams, izstrādāt priekšlikumus likuma "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu" darbības nodrošināšanai.
11. Padomei ir tiesības:

11.1. pieprasīt un saņemt no valsts un pašvaldību institūcijām informāciju, kas nepieciešama pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda darbības pārraudzībai, kā arī pašvaldību finansu izlīdzināšanas sistēmas analīzei;

11.2. iesniegt finansu ministram priekšlikumus par nepieciešamajiem grozījumiem un papildinājumiem likumā "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu";

11.3. uzaicināt piedalīties Padomes sēdēs ar ekspertu vai konsultantu tiesībām pārstāvjus no citām institūcijām.
12. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1997.gada 25.februāra noteikumus nr.77 "Pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda padomes nolikums" (Latvijas Vēstnesis, 1997, 61./62.nr.).
Ministru prezidents G.Krasts

Finansu ministrs R.Zīle

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!