• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 26.maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.1998., Nr. 153/154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48332

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 26.maija sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 26.maija sēdes

Vēl šajā numurā

27.05.1998., Nr. 153/154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 26.maija sēdē

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 11.marta noteikumos nr.91 "Karavīru militārās disciplīnas reglaments". Militārā disciplīna ir likumos un citos normatīvajos aktos, militārajos reglamentos un ar komandieru (priekšnieku) pavēlēm un rīkojumiem noteiktās kārtības ievērošana (izpilde) militārajās struktūrvienībās. Militārās disciplīnas ievērošana nodrošina attiecīgo struktūrvienību saliedētību valsts militārajai aizsardzībai.

Akceptēts rīkojums "Par Militārās policijas apsargājamo objektu". Rīkojums paredz iesaistīt Militāro policiju Satversmes biroja aizsardzības nodrošināšanā.

Valdība akceptēja "Noteikumus par bērna kopšanas pabalsta apmēru" un grozījumus Ministru kabineta 1995.gada 17.oktobra noteikumos nr.304 ‘’Noteikumi par pabalstiem un stipendijām’’. Noteikts bērna kopšanas pabalsts šādā apmērā: personai, kura kopj bērnu vecumā līdz pusotram gadam, — 30 latu mēnesī un personai, kura kopj bērnu vecumā no pusotra līdz trim gadiem, — 7,5 lati mēnesī. Noteikumi stāsies spēkā ar šā gada 1.jūliju.

Valdība akceptēja "Noteikumus par pārtikas radioaktīvā piesārņojuma kontroli". Šie noteikumi nosaka pārtikas radioaktīvā piesārņojuma kontroles kārtību un pieļaujamo piesārņojuma līmeni. Noteikumu mērķis ir ierobežot iedzīvotāju radioaktīvo apstarošanu, kuras cēlonis varētu būt pārtikas ar augstu radioaktīvā piesārņojuma līmeni lietošana, un nodrošināt brīvu pārtikas preču kustību starp Latviju un citām valstīm.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 24.oktobra noteikumos nr.305 "Noteikumi par bīstamo iekārtu reģistrāciju". Grozījumi noteikumos izstrādāti, lai saskaņotu noteikumu prasības ar likuma "Par atbilstības novērtēšanu" prasībām un terminoloģiju.

Valdība akceptēja noteikumus "Par Latvijas Zinātņu akadēmijas Latviešu valodas institūta reorganizāciju". Saskaņā ar likumu "Par zinātnisko darbību" un Augstskolu likumu līdz 1998.gada 1.jūlijam reorganizēt Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošo valsts zinātnisko iestādi bezpeļņas organizāciju "Latvijas Zinātņu akadēmijas Latviešu valodas institūts", pievienojot to Latvijas Universitātei kā patstāvīgu struktūrvienību ar juridiskās personas tiesībām.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 23.septembra noteikumos nr.334 "Izglītības un zinātnes ministrijas nolikums". Noteikumu 19.11. punkts izteikts šādā redakcijā: "19.11. valsts bezpeļņas zinātniskais uzņēmums "Latvijas Universitātes Latviešu valodas institūts"".

Akceptēts rīkojums "Par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Satversmes apstiprināšanu". Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija ir Latvijas augstākās akadēmiskās un profesionālās izglītības un zinātnes iestāde. Tajā studijas notiek un zinātniski pētījumi tiek veikti mūzikas mākslas un mūzikas pedagoģijas nozarēs.

Akceptēts likumprojekts "Par Augstākās padomes 1992.gada 18.jūnija lēmuma "Par Latvijas Mūzikas akadēmijas Satversmes apstiprināšanu" atzīšanu par spēku zaudējušu".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība piešķirta 122 pilsonības pretendentiem.

Akceptēti "Noteikumi par ilgtermiņa mežizstrādes līgumu slēgšanas apturēšanu". Tie paredz apturēt Ministru kabineta 1995.gada 7.novembra "Noteikumos par kārtību, kādā noslēdzami ilgtermiņa mežizstrādes līgumi" noteikto ilgtermiņa mežizstrādes līgumu slēgšanu un līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai noslēgto ilgtermiņa līgumu pagarināšanu.

Akceptēti "Noteikumi par ūdensvadu un kanalizācijas tīklu ekspluatācijas aizsargjoslu noteikšanas metodiku". Šie noteikumi nosaka ūdensvadu un kanalizācijas tīklu ekspluatācijas aizsargjoslu ekspluatācijas un drošības prasības, vides un cilvēka aizsardzības prasības, aizsargjoslu uzturēšanas un to stāvokļa kontroles mehānismu un kārtību, kādā aizsargjoslas tiek iekārtotas un apzīmētas dabā, kā arī precizē dažus aizsargjoslu izmērus.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 27.novembra rīkojumā nr.476 "Par Darījumu novērtējuma komisiju". Par komisijas priekšsēdētāju apstiprināta Ilga Preimate, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem". Likuma grozījumu mērķis ir radīt naudas līdzekļu rezervi uzņēmumu likvidācijas un maksātnespējas procesa izdevumu un citu ar privatizāciju saistīto izdevumu segšanai.

Akceptēti noteikumi "Valstij piekritīgās mantas realizācijas ieņēmumu sadales kārtība". Noteikumi nosaka kārtību, kādā valstij piekritīgās mantas realizācijas ieņēmumi sadalāmi valsts institūcijām: Valsts policijai, Robežsardzei, Jūras spēkiem un Zemessardzei, kuru budžetā saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem ieskaitāmi ieņēmumi, kas gūti, realizējot konfiscēto mantu, kuru tās aizturējušas, izņēmušas un aprakstījušas, kā arī Lauku attīstības fondam, ja realizēta konfiscētā vai bezīpašnieka lauksaimniecības produkcija un pārtikas produkti.

Akceptēti noteikumi "Valsts atbalsta uzraudzības komisijas nolikums". Komisija ir pilnvarota amatpersonu koleģiāla institūcija, kura izvērtē valsts atbalsta projektus un nodrošina valsts atbalsta pasākumu uzskaiti. Komisijā valsts atbalsta sniedzēji iesaka plānotos valsts atbalsta projektus, kā arī plānotos grozījumus spēkā esošajos valsts atbalsta projektos.

Akceptēti "Noteikumi par naftas produktu zudumu normām". Akcīzes preču noliktavas turētājs var nemaksāt nodokli par naftas produktu faktiskiem zudumiem, ja tie nepārsniedz gaisu piesārņojošo izmešu atļauto daudzumu objektā un šādu naftas produktu daudzumu procentos no grāmatvedības reģistros par konkrēto taksācijas periodu uzskaitītā attiecīgo naftas produktu krājumu daudzuma: svinu nesaturošs benzīns, tā aizstājējprodukti un komponenti — 0,4%; svinu saturošs benzīns, tā aizstājējprodukti un komponenti — 0,4%; petroleja, tās aizstājējprodukti un komponenti — 0,3%; dīzeļdegviela (gāzeļļa), tās aizstājējprodukti un komponenti — 0,2%; degvieleļļa, tās aizstājējprodukti un komponenti — 0,2%; naftas gāzes un pārējie gāzveida ogļūdeņraži, izņemot dabasgāzi — 0,4%.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!