• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.1998., Nr. 159/161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48425

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents (turpinājums)

Vēl šajā numurā

02.06.1998., Nr. 159/161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents

— atklājot jaunu dzērienu ražotni

No 29. maija "Cido" pārtikas grupa (CPG) savā rūpnīcā ražo vienu no populārākajiem pasaules bezalkoholiskajiem dzērieniem — "RC Cola". Šajā dienā notika arī svinīga "RC Colas" ražošanas līnijas atklāšana, kurā piedalījās arī Amerikas Savienoto Valstu vēstnieks Latvijā Lerijs Nepers, jo "RC Colas" ražošanas tiesības pieder "Royal Crown Cola Company". Tā ir trešā lielākā atspirdzinošo dzērienu ražotājkompānija ASV. Katru dienu Amerikā pārdod 20 miljonus pudeļu, "RC Colu" dzer vairāk nekā 70 valstīs. "Cido" pārtikas grupa veiks pilnīgu šī produkta ražošanas un pildīšanas ciklu, "RC Cola" tiks eksportēta arī uz Lietuvu un Igauniju. "RC Cola" pārdošanā parādīsies aptuveni pēc divām nedēļām. Latvijā ar šo produktu gada laikā ir plānots iekarot vismaz 10 procentus atspirdzinošo dzērienu tirgus.

Līnijas svinīgajā atklāšanā piedalījās arī Ministru prezidents Guntars Krasts :

— Tas, neapšaubāmi ir patīkams mirklis — pasaulē plaši lietota un iemīļota produkcija tiks ražota arī Latvijā. Jāsaka, ka pēdējo gadu radikālo reformu laikā daudz kas ir ticis kritizēts, emocionāli ir izcelts sliktais un nepatīkamais, bet tas, ka valstī notiek aktīvs darbs ekonomikas jomā, ir palicis novārtā vai nepamanīts un nenovērtēts. Lai gan vēl joprojām daudz runā par to, ka valstī tiek iznīcināta rūpniecība, es gribētu atgādināt, ka pagājušajā gadā rūpniecība piedzīvoja stabilu vairāk nekā sešu procentu pieaugumu. Rūpniecībā notiek privatizācija, jaunu uzņēmumu radīšana, pateicoties ārzemju investīcijām. Šobrīd rūpniecībā jau 90 procenti ir privātais kapitāls. Es domāju, ka privatizācija rūpniecībā drīz sasniegs 100 procentus. Sabiedrībā vēl joprojām pastāv zināma piesardzība pret privāto kapitālu, tas daudziem traucē iekļauties uzņēmējdarbībā, traucē arī saprast to, ka tieši privātais kapitāls palīdzēs atdzīvināt rūpniecību. Es jau minēju, ka pagājušajā gadā rūpniecība deva stabilu pieaugumu un šī gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada pirmo ceturksni, pieaugums ir 19 procenti, bezalkoholisko dzērienu jomā tas sasniedzis jau gandrīz 50 procentu. Investīcijas, kas ieplūst "Cido" uzņēmumos, ir stabils pamats tam, lai rūpniecība šajā nozarē attīstītos un uzplauktu. "RC Colas" līnijas atklāšana un sadarbība ar Amerikas kompāniju ir pagrieziena punkts mūsu rūpniecībā, jo tas nozīmē, ka mēs varam izpildīt visas tās prasības, kādas ir vienai no lielākajām bezalkoholisko dzērienu ražošanas sabiedrībām Amerikā. Es apsveicu "Cido" pārtikas grupu ar šo panākumu un vēlu veiksmi turpmākajā darbā.

Tad runāja Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece Ilga Preimate :

— Man ir ļoti patīkami pārstāvēt Ekonomikas ministriju un redzēt, ka Latvijas rūpniecība attīstās. Panākt, lai mūsu rūpniecībā tiktu ieguldītas lielas investīcijas, — tas ir liels mūsu aktīvo uzņēmēju panākums. Es novēlu "Cido" kolektīvam tālāku attīstību un veiksmīgu jaunu tirgus iespēju meklēšanu.

Kā pastāstīja "Cido" pārtikas grupas pārstāvji, kopējās šī gada investīcijas ražošanas attīstībā ir 1,6 miljoni latu, kas ir par 0,5 miljoniem latu vairāk nekā pagājušajā gadā. CIDO pārtikas grupas apgrozījums no 1 miljona latu 1995. gadā ir pieaudzis līdz 12 miljoniem latu pērn. Pagājušajā gadā "Cido" pārtikas grupa nodokļos samaksāja 2,4 miljonus latu, tai skaitā sociālo nodokli 170 tūkstošus latu.

Rūta Jaksona,

"LV" informācijas redaktore

— tiekoties ar Somijas un Zviedrijas

lieluzņēmumu vadītājiem

Sestdien, 30.maijā, Ministru prezidents Guntars Krasts tikās ar Somijas un Zviedrijas uzņēmumu vadītājiem, kas Latvijā viesojas trešās tradicionālās "Elcoteq" turnejas uz Baltijas valstīm ietvaros.

Šoreiz, apmeklējot Latviju un Igauniju, uzņēmēji vēlējās satikt Guntaru Krastu.

Turnejas rīkotāji ir Anti Pīpo ( Antti Piipo ), "Elcoteq" padomes priekšsēdētājs, Ilka Poutu ( Ilkka Pouttu ), "Elcoteq" direktors, un Henri Sjomans ( Henry Sjoman ), "Elcoteq" direktors. Motobraucienā piedalījās: Tuomo Alamaki ( Tuomo Alamaki ), "Nokia Mobile Phones" prezidents; Peka Ala–Pietila ( Pekka Ala–Pietila ), "Nokia Mobile Phones" prezidents; Marku Alens ( Markku Alen ), rallija braucējs; Felikss Bjorklunds ( Felix Bjorklund ), "Oy Fazer Ab" prezidents; Jorgens Bredesens ( Jorgen Bredesen ), "Philips Consumer Communications" ģenerāldirektors Eiropā un Tuvajos Austrumos; Rodžers Eriksons ( Roger Eriksson ), "Ericsson Mobile Communications" viceprezidents un ģenerālmenedžeris; Osmo Hautanens ( Osmo Hautanen ), "Philips Consumer Communications" prezidents Amerikā; Sake Jarvenpā ( Sakke Jarvenpaa ), "HD Center Oy" pārstāvis;

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!