• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Itālijas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.1998., Nr. 159/161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48430

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Itālijas Republikā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

02.06.1998., Nr. 159/161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Svētki un godadienas

Itālijas Republikā

Šodien, 2.jūnijā, valsts svētki

— Nacionālā diena

Alesandro Pjetromarki ( Alessandro Pietromarci ), Itālijas Republikas vēstnieks, — "Latvijas Vēstnesim"

ITALIS.JPG (19299 BYTES)

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

— Vēstnieka kungs, starp mūsu valstīm pastāv cieši kontakti, un gada sākumā "Latvijas Vēstnesis" jau lūdza jums interviju — svarīgu politisko notikumu priekšvakarā. Kas, jūsuprāt, bijuši visnozīmīgākie pēdējo mēnešu notikumi Latvijas un Itālijas attiecībās, un kā tos vērtē jūsu valstī?

— Jā, pēc manas pēdējās intervijas "Latvijas Vēstnesim" šī gada 30. janvārī mūsu abu valstu apbusējās attiecībās bijuši vairāki ļoti svarīgi notikumi. Vispirms jau Itālijas premjerministra Romāno Prodi oficiāla vizītē Latvijā šī gada februārī un tajā pašā mēnesī arī mūsu valsts aizsardzības ministra Benjamino Andreatas vizīte — viņš ar Latvijas Republikas aizsardzības ministru Tālavu Jundzi parakstīja līgumu par abu valstu sadarbību aizsardzībā. Abos gadījumos runa ir par pirmreizējiem pasākumiem, kas līdz tam vēl nebija notikuši. Savukārt no 27. līdz 30. aprīlim man bija gods pavadīt Valsts prezidentu Gunti Ulmani oficiālās vizītes laikā Itālijā. Īpaši zīmīgs notikums tajās dienās bija, kad Itālijas prezidents Skalfaro un Latvijas prezidents Ulmanis kopīgi atklāja latviešu tekstilmākslas izstādi vēsturiskajā Santandželo pilī, kas ir ļoti prestiža vieta — šo mauzoleju savā laikā Tibras krastā netālu no Vatikāna pakalna uzcēla imperators Adriāns.

Visas šīs augstākā līmeņa tikšanās ir nostiprinājušas, saliedējušas un padziļinājušas Itālijas un Latvijas tradicionālo draudzību un sadarbību.

Gribu atzīmēt, ka regulāri notiek arī itāļu uzņēmēju braucieni uz Latviju, savukārt Latvijas uzņēmēji regulāri apmeklē Itāliju. Tagad, sākoties vasaras sezonai, atkal atjaunojas intensīva tūristu plūsma abos virzienos. Tas bez visa pārējā arī palīdz mūsu tautām vēl labāk vienai otru iepazīt.

Mans novēlējums draudzīgajai latviešu tautai, avīzes "Latvijas Vēstnesis" lasītājiem un vispār visiem Latvijas iedzīvotājiem ir — apzināties, ka spēks ir savienībā. Tas ir sens itāļu teiciens. Lielāka visas jūsu sabiedrības integrācija — atdzimušās Latvijas valsts integrācijas Eiropas Savienībā kontekstā — kalpos pirmām kārtām pašas Latvijas un visu tās iedzīvotāju interesēm.

Bet šī sabiedrības integrācija iespējama, visupirms caur nepilsoņu naturalizāciju atbilstoši EDSO rekomendācijām un Latvijas valdības drosmīgajiem lēmumiem, kas tika pieņemti aprīļa vidū. Arī es mīlu jūsu valsti un ceru, ka Saeima šīs valsts labā iespējami drīz apstiprinās šos valdības priekšlikumus. Un es arī ceru, ka nepilsoņi sapratīs šo vēsturisko iespēju, ko Latvija viņiem devīgi un tālredzīgi piedāvā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!