• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finansu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.1998., Nr. 159/161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48445

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes lēmums Nr.6063

Par Rīgas Domes Veselības pārvaldes likvidāciju

Vēl šajā numurā

02.06.1998., Nr. 159/161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministrijās

Finansu ministrs

— tiekoties ar Eiropas Rekonstrukcijas

un attīstības bankas ģenerālsekretāru

Finansu ministrs Roberts Zīle un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) ģenerālsekretārs Antonio Maria Kosta vakar, 1. jūnijā, parakstīja Latvijas Republikas valdības un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas vienošanās memorandu sakarā ar bankas pilnvarnieku valdes gada sanāksmi Rīgā 2000. gada 21. un 22. maijā. (Redakcijas rīcībā ir memoranda teksts, kas tiek gatavots publicēšanai. — Red. )

Parakstot memorandu, A.M.Kosta uzsvēra, ka "ERAB lēmums par bankas pilnvarnieku valdes gada sanāksmes rīkošanu Rīgā 2000. gadā ir liels izaicinājums visām trim Baltijas valstīm — vai tās spēj organizēt šāda mēroga pasākumus un būt gatavas pierādīt savas attīstības iespējas. Ne velti šī sanāksme pavērs plašas iespējas Baltijas valstu turpmākajam darbam".

R.Zīle pēc memoranda parakstīšanas paziņoja, ka "šis Latvijai ir ļoti nozīmīgs notikums, jo faktiski pielikts punkts ilgajam saskaņošanas darbam par ERAB 2000. gada sanāksmes sarīkošanas vietu. Lēmums par ERAB pilnvarnieku gada sanāksmes sarīkošanu Rīgā apliecinājis bankas augsto atzinību ekonomiskajiem sasniegumiem Latvijā. Nenoliedzami, arī aptuveni 3500 — 4000 viesu ierašanās, kuru skaitā ir vairāk nekā 60 valstu valdību, centrālo banku un biznesa struktūru augstākā līmeņa pārstāvji, kļūs par stimulu jauna valsts attīstības posma sākumam. Latvijas uzdevums ir maksimāli parādīt valsts ekonomiskās iespējas ārvalstu investīciju piesaistē".

Parakstītās vienošanās memorands nosaka, kādas telpas un pakalpojumi jānodrošina Latvijas kā rīkotājvalsts valdībai un ERAB. Latvijas pienākums būs nodrošināt pilnvarnieku padomes sanāksmi ar telpām, lai sarīkotu pašu pilnvarnieku sanāksmi un ar to saistītos notikumus, kā arī biznesa forumu no 19. līdz 23. maijam. Latvijai arī jānodrošina pasākums ar visām nepieciešamajām drošības iekārtām, telekomunikācijām un informācijas iekārtām u.c. Latvijas pienākumos būs arī atvieglotu imigrācijas un muitas režīmu garantijas pasākumi viesiem. Savukārt ERAB apņemas rūpēties par viesu reģistrāciju, darbu ar masu saziņas līdzekļiem, tulkošanu, sanāksmes telpu apkalpošanu u.c.

R.Zīlem bija arī atsevišķa tikšanās ar A.M.Kostu. Tās laikā uzmanība veltīta ERAB pilnvarnieku sanāksmes rīkošanas organizatoriskajiem jautājumiem. Jau tuvākajā laikā Rīgā ERAB darbinieki kopā ar Latvijas puses pasākuma organizētājiem sāks gatavot ERAB pilnvarnieku sanāksmi, tai skaitā izvērtēt iespējamās sanāksmes norises vietas.

FM preses dienests

 

 

"Latvijas Vēstneša" redakcijas rīcībā ir Memoranda teksts angļu un latviešu valodā, kura publikācija sekos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!