• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - tiekoties ar ebreju organizācijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.1998., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

03.06.1998., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— tiekoties ar ebreju organizācijas pārstāvjiem

E.JPG (17187 BYTES) Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 2. jūnijā, tikās ar Latvijas izcelsmes ebrejiem. Sarunā piedalījās organizācijas "Jewish Survivors of Latvia" dalībnieki, to skaitā ASV vēstnieks Latvijā Lerijs Nepers, Izraēlas vēstnieks Latvijā Odeds Ben-Hurs un Georgs Švābs, kādreizējais Liepājas iedzīvotājs, kurš pieredzējis Otro pasaules karu, geto un koncentrācijas nometni u.c.

G.Ulmanis tikšanās laikā runāja par vēsturi, XX gadsimta pagātnes tematiem un par dialogu šajā jautājumā ar Latvijas sabiedrību. Valsts prezidents minēja neseno sarunu ar Latvijas vēsturniekiem, kā arī vizīti Izraēlā, kuras laikā arī runāts par Latvijas pagātni un holokaustu.

Sarunas dalībnieki aktīvi apsprieda, cik nepieciešama būtu speciālas vēstures komisijas izveide Latvijā, kas objektīvi izvērtētu XX gadsimta vēsturi. Viesi atzinīgi novērtēja faktu, ka Valsts prezidents ir uzsācis sarunu sabiedrībā par Latvijas vēsturi, un izteica gatavību palīdzēt šajā atbildīgajā misijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!