• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Grindeks" gada balvu zinātnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.1998., Nr. 163/164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48510

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents:

Vēl šajā numurā

04.06.1998., Nr. 163/164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par "Grindeks" gada balvu zinātnē

Šodien, 4.jūnijā, pēcpusdienā, LZA Senāta zālē publiskās akciju sabiedrības "Grindeks" padomes priekšsēdētājs Valdis Jākobsons un Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Jānis Stradiņš iecerējuši parakstīt vienošanos par sadarbību un "Grindeks" gada balvām un prēmijām zinātnē.

Sagatavotais dokuments paredz finansiālu atbalstu vērtīgu zinātnisku un populārzinātnisku izdevumu izdošanai, veicinās zinātnes un ražošanas vēl ciešāku sadarbību, sniedzot konsultācijas un rīkojot kopējus izglītojošus pasākumus.

Sākot ar 1998.gadu, LZA un publiskā a/s "Grindeks" iedibina 4 ikgadējas balvas un prēmijas labākajiem jaunajiem zinātniekiem un 3 ikgadējas prēmijas un balvas ievērojamākajiem Latvijas zinātniekiem par izcilu veikumu vai mūža devumu. Katra prēmija attiecīgi paredzēta 250 un 1000 latu.

Prēmijas piešķirs atbilstoši īpašam nolikumam, un to izmaksu finansiāli nodrošinās publiskā a/s "Grindeks". Prēmijas un balvas tiks pasniegtas ikgadējā svinīgā ceremonijā "Grindeks" dibināšanas dienā — 20.decembrī.

Profesors Jānis Stradiņš uzskata, ka tādējādi "tiks rasta iespēja veicināt jaunatnes iesaistīšanu zinātniskajos pētījumos, atzīmēt nozīmīgākos devumus Latvijas zinātnē, kultūrā un ražošanā, kā arī iepazīstināt sabiedrību ar jaunākajiem sasniegumiem šajās jomās".

"Šāda ražotājuzņēmuma un zinātnes iestādes sadarbība palīdzēs sabiedrībai nopietnāk apzināties zinātnes un tehnoloģijas pētījumu izšķirošo lomu tautsaimniecībā, kultūras attīstībā un sabiedrības labklājības celšanā," uzsver LZA Goda loceklis Valdis Jākobsons.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!