• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.1998., Nr. 167/169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48575

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

09.06.1998., Nr. 167/169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— vizītē Amerikas Savienotajas Valstīs

Kā informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Romāns Meļņiks, piektdien, 5. jūnijā, Vašingtonā Ministru prezidents Guntars Krasts uzrunāja profesionālu ārpolitikas ekspertu auditoriju radio "Brīvā Eiropa" birojā. Ekspertu vidū bija pārstāvji no ASV Valsts departamenta, Nacionālās drošības padomes, ārvalstu vēstnieki Vašingtonā, vadošo ziņu aģentūru ( Reuters, AP, AFP ) un avīžu ( The Washington Post, The Wallstreet Jornal, The Washington Time u.c.) politiskie apskatnieki, kā arī Amerikas baltiešu un ebreju organizāciju līderi.

Ministru prezidents Guntars Krasts uzrunā uzsvēra stabilo Latvijas ekonomisko izaugsmi un integrāciju Eiropas Savienībā un Pasaules tirdzniecības organizācijā, kā arī radio "Brīvā Eiropa" un personīgi Poula Goubla lomu Latvijas neatkarības atgūšanā un nostiprināšanā.

Vairāk nekā stundu ilgajā diskusijā klātesošo galveno interesi izraisīja iekšpolitiskā situācija Latvijā, Krievijas spiediens un progress Latvijas ceļā uz Eiropas Savienību. Pēc tikšanās ar ekspertiem notika Ministru prezidenta saruna ar Poulu Goublu.

Turpmākās darba programmas ietvaros Ministru prezidents tikās ar ASV tirdzniecības pārstāvi vēstnieci Šarlēnu Baševski, kur apspriesti jautājumi par Latvijas iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā. Ministru prezidents vēl tikās ar FIB direktoru Luisu Frī, sarunā skarot jautājumus par organizētās noziedzības apkarošanu un FIB klātbūtnes nostiprināšanu Latvijā. G.Krasts tikās arī ar ietekmīgāko Viduseiropas izcelsmes amerikāņu organizāciju pārstāvjiem, kā arī ar Vašingtonas baltiešu sabiedrību.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!