• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 9.jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.1998., Nr. 170/171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi likumā "Par Latvijas Republikas civilo aizsardzību"

Vēl šajā numurā

10.06.1998., Nr. 170/171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 9.jūnija sēdē

Akceptēts rīkojums "Par Liepājas Pedagoģijas akadēmijas Satversmes apstiprināšanu". Liepājas Pedagoģijas akadēmijas Satversme apstiprināta saskaņā ar Augstskolu likuma 10.panta trešo daļu.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par Augstākās Padomes 1993.gada 28.aprīļa lēmuma "Par Liepājas Pedagoģiskās augstskolas Satversmes apstiprināšanu" atzīšanu par spēku zaudējušu".

Akceptēts rīkojums "Par Rēzeknes augstskolas Satversmes apstiprināšanu".

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts "Grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā". Grozījumu projekts izstrādāts sakarā ar to, ka pieņemts Robežsardzes likums. No "Latvijas Republikas valsts robežas likuma" paredzēts izslēgt normas, kuras reglamentē Valsts robežapsardzes darbību.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 30.aprīļa rīkojumā nr.205 "Par komisiju valsts austrumu robežas izveidošanai". Rīkojuma pirmajā punktā vārdi "Z.Čevers - iekšlietu ministrs" aizstāti ar vārdiem "A.Krastiņš - iekšlietu ministrs".

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi". Tie nosaka vienotu pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas kārtību, un tie ir piemērojami, veicot pilsētu zemes kadastrālo vērtēšanu vai izmantojot pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas datus. Nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanai zemes kadastrālo vērtēšanu un pārvērtēšanu masveidā veic Valsts zemes dienests Ministru kabineta noteiktajā termiņā. Individuālos pasūtījumus zemes kadastrālajai vērtēšanai pieņem un izpilda Valsts zemes dienests, kā arī tā licencētas fiziskās personas.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 6.maija noteikumos nr.171 "Noteikumi par kompensācijas aprēķināšanu bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem un maksas noteikšanu par īpašumā nodoto zemi pilsētās".

Valdība akceptēja "Noteikumus par higiēnas prasībām pirmsskolas izglītības iestādēm". Noteikumu mērķis ir bērnu veselības veicināšana, attīstība un veselības aizsardzība. Noteiktas higiēnas prasības pirmsskolas izglītības iestāžu teritorijai, ēkām, telpu iekārtojumam, apdarei, uzturēšanas kārtībai, apgaismojumam, ūdensapgādei un kanalizācijai. Noteikumos iekļautas bērnam paredzētās galveno pārtikas produktu normas.

Valdība akceptēja "Noteikumus par kosmētikas līdzekļu drošumu". Šie noteikumi nosaka drošuma prasības Latvijā ražotajiem, importētajiem un realizētajiem kosmētikas līdzekļiem. Noteikumi neattiecas uz kosmētikas līdzekļiem, kuri satur vielas un preparātus, kas paredzēti iekšķīgai lietošanai, ieelpošanai, injekcijām vai implantācijai cilvēka organismā un ārstnieciskās kosmētikas līdzekļiem, kuru apriti regulē Farmācijas likums. Kosmētikas līdzekļu veidi norādīti šo noteikumu pielikumā.

Valdība akceptēja noteikumus "Obligātās nekaitīguma prasības materiāliem un priekšmetiem, kas nonāk saskarē ar pārtiku". Noteikumi stāsies spēkā ar 1999.gada 1.janvāri. Noteikumi neattiecas uz privāto vai sabiedrisko ūdens padeves aprīkojumu, tādiem pārvalku un pārklājumu materiāliem, kas, apņemot siera un gaļas izstrādājumus vai augļus, veido daļu no pārtikas un var tikt patērēti kopā ar to un antikvāriem priekšmetiem.

Valdība akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā personas par valsts budžeta līdzekļiem saņem tehniskos palīglīdzekļus". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā personas, kurām ir medicīniski atzīti ilgstoši vai nepārejoši organisma funkciju traucējumi vai anatomiski defekti, par valsts budžeta līdzekļiem saņem tehniskos palīglīdzekļus, kā arī nosaka tehnisko palīglīdzekļu sarakstu. Tiesības uz tehnisko palīglīdzekļu saņemšanu ir likuma ‘’Par sociālo palīdzību’’ 5. panta 1. punktā minētajām personām, kurām ir speciālista atzinums par tehniskā palīglīdzekļa nepieciešamību. Ar tehniskajiem palīglīdzekļiem nodrošina juridiskas personas, kas izpilda Labklājības ministrijas Sociālās palīdzības fonda valsts pasūtījumu tehnisko palīglīdzekļu izgatavošanai un/vai piegādei.

Ministru kabinets akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1996.gada 4.jūnija noteikumos nr.196 "Sociālās palīdzības fonda nolikums".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 11.marta rīkojumā nr.109 "Par inspicēšanas institūciju pilnvarošanu veikt bīstamo iekārtu atbilstības novērtēšanu". Grozījumi izdarīti, lai paplašinātu inspicēšanas institūciju darbības sfēras, novēršot atsevišķu inspicēšanas institūciju monopolstāvokli dažās bīstamo iekārtu atbilstības novērtēšanas sfērās.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju"". Grozījumu projekts paredz tuvināt valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizācijas procedūru, palielinot šī procesa atklātumu un efektivitāti. Paredzams, ka likumā tiks iestrādātas normas, kas ierobežos nelikumīgi iegūtu līdzekļu izmantošanu privatizācijā un liegs piedalīties privatizācijas procesā nodokļu nemaksātājiem.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts "Grozījumi likumā "Par valsts ieņēmumu dienestu"". Paredzams, ka Valsts ieņēmumu dienests turpmāk atradīsies Finansu ministrijas pārraudzībā. Likumprojektā precizēta Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora kandidatūras apstiprināšanas kārtība, kā arī darba līguma nosacījumi.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts "Grozījums likumā "Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību"". Projekts paredz izslēgt likuma trešo pantu.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Islandes Republikas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Beļģijas Karalistes aizsardzības ministra, Dānijas Karalistes aizsardzības ministra, Igaunijas Republikas aizsardzības ministra, Somijas Republikas aizsardzības ministra, Vācijas Federatīvās Republikas aizsardzības ministra, Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas, kuru pārstāv Latvijas Republikas aizsardzības ministrs, Lietuvas Republikas nacionālās aizsardzības ministra, Nīderlandes Karalistes aizsardzības ministra, Norvēģijas Karalistes aizsardzības ministra, Polijas Republikas Nacionālās aizsardzības ministra, Zviedrijas Karalistes aizsardzības ministra, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes valsts sekretāra aizsardzības jautājumos vienošanās memorandu par sadarbību Baltijas jūras eskadras izveidošanā".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Igaunijas Republikas aizsardzības ministra, Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas, kuru pārstāv Latvijas Republikas aizsardzības ministrs, Lietuvas Republikas Nacionālās aizsardzības ministra un Dānijas Karalistes aizsardzības ministra, Somijas Republikas aizsardzības ministra, Vācijas Federatīvās Republikas aizsardzības ministra, Nīderlandes Karalistes aizsardzības ministra, Norvēģijas Karalistes aizsardzības ministra, Polijas Republikas nacionālās aizsardzības ministra, Zviedrijas Karalistes aizsardzības ministra, Šveices Konfederācijas aizsardzības ministra, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes valsts sekretāra aizsardzības jautājumos vienošanās memorandu par sadarbību Baltijas aizsardzības koledžas Igaunijas Republikā izveidošanā, vadīšanā, pārvaldīšanā, sākotnējā finansēšanā un personāla norīkošanā".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas iestāšanos Eiropas Padomes Sociālās attīstības fondā". Eiropas Padomes Sociālās attīstības fonds ir dauzpusējās attīstības banka, kuras galvenie uzdevumi ir šādi: izglītības un medicīnas iestāžu infrastruktūras rehabilitācija; sociālo māju celtniecība un remonts; māju celtniecība un remonts slikti situētiem cilvēkiem; lauku rajonu infrastruktūras attīstība; jaunu darba vietu radīšana mazos un vidējos uzņēmumos; dabas aizsardzības projektu veicināšana.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā". Par izciliem sasniegumiem sportā piešķirtas naudas balvas šādā apmērā (pēc nodokļu nomaksas): 50 000 latu - Latvijas Basketbola savienībai par Latvijas junioru izlašu dalību 18. Eiropas čempionāta finālsacensībās; 1500 latu - Latvijas Dambretes federāciju savienības sportistei Z.Golubevai par Pasaules čempionātā starptautiskajā 100 lauciņu dambretē sievietēm izcīnīto pasaules spēcīgākās dambretistes nosaukumu; 1000 latu - Latvijas Dambretes federāciju savienības sportistam G.Valnerim par 1. prāta sporta olimpiādē Londonā izcīnītajām 3 sudraba medaļām; 500 latu - Latvijas Dambretes federāciju savienības sportistam R.Paeglem par 1. prāta sporta olimpiādē Londonā izcīnīto bronzas medaļu; 500 latu - sportista G.Valnera trenerim G.Zālītim (50% no sportistu balvas apmēra); 250 latu - R.Paegles trenerim V.Vizulim (50% no sportistu balvas apmēra). Minēto naudas balvu izmaksai izmantojami Izglītības un zinātnes ministrijas apakšprogrammai "Balvas par izciliem sasniegumiem sportā" paredzētie valsts budžeta līdzekļi.

Valdība izdarīja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 12.augusta sēdes protokola lēmumā, svītrojot tekstā vārdus: "A.Sausnītis, ekonomikas ministrs". Saskaņā ar likumu "Par īpaši atbalstāmajiem reģioniem" iekļaušanai Saeimas apstiprinātās Reģionālās attīstības padomes sastāvā izvirzīts ekonomikas ministrs Laimonis Strujevičs.

Valdība kopumā pieņēma rīkojumu "Par valsts nekustamo mantu Rīgā, Strēlnieku laukumā 1, Rīgā, Kaļķu ielā 1, Kaļķu ielā 1a un Rīgā, Smilšu ielā 20". Pieņemts zināšanai, ka aizsardzības ministram Tālavam Jundzim ir atšķirīgs viedoklis šajā jautājumā. Valdība pieņēma zināšanai Rīgas Domes priekšsēdētāja informāciju par to, ka Rīgas Dome ir paredzējusi izvietot ēkā Rīgā, Smilšu ielā 20, Latvijas 50 gadu okupācijas muzeju un Kara muzeju, nodalot katrai no šīm juridiskajām personām pusi no ekspozīcijas, fonda glabātavu un administratīvajām telpām. Ārlietu ministrijai ieteikts iekļaut Latvijas 50 gadu okupācijas muzeju valsts vizīšu laikā apmeklējamo objektu sarakstā. Rīgas Domei uzdots kopā ar Valsts Nekustamā īpašuma aģentūru un Valsts kanceleju precizēt rīkojuma projektu jautājumā par īpašuma piederību un zemi un kopā ar attiecīgu Domes lēmumu iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta 16.jūnija sēdē.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!