• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Amerika mūs saprot (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.1998., Nr. 174/175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48684

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.179

Par Ministru prezidenta vietas izpildītāja iecelšanu

Vēl šajā numurā

12.06.1998., Nr. 174/175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PĒC VIZĪTES

Amerika mūs saprot

Ir noslēgusies Ministru prezidenta Guntara Krasta darba vizīte Amerikas Savienotajās Valstīs

Turpinājums no 1.lpp.

Apmēram pusstundu tiekoties ar ASV valsts sekretāri M.Olbraitu, draudzīgā gaisotnē tika apspriesti pasākumi, kas iecerēti ASV un Baltijas valstu hartas ietvaros, tostarp saistībā ar ASV valsts sekretāres vietnieka Strouba Talbota mēneša beigās gaidāmo vizīti Latvijā. Tika runāts par Latvijas un Krievijas attiecībām. M.Olbraitu interesēja G.Krasta viedoklis par Saeimā izskatāmajiem Pilsonības likuma grozījumiem.

Ministru prezidents uzsvēra, ka, grozot Pilsonības likumu, ir svarīgi, lai tiktu pieņemta tāda redakcija, kas atbilst EDSO rekomendācijām, taču arī norādīja, ka ir pagājis pārāk īss laiks, kopš sākušās diskusijas par Pilsonības likuma grozījumiem, tāpēc sabiedrībā un arī parlamentā, kas atspoguļo sabiedrības viedokli, pagaidām nav vienotas nostājas par šo jautājumu. M.Olbraita vairākkārt apliecināja savas valsts draudzīgo attieksmi pret Latviju un arī savu personisko izpratni par vēstures notikumiem, kas skāruši mūsu valsti. Sarunā ar ASV valsts sekretāri Ministru prezidents norādīja, ka ir ļoti svarīgi, lai Latvijā savu kapitālu ieguldītu pasaulē slavenas firmas. Tas būtu ievērojams stimuls arī sadarbībai mazā un vidējā biznesa jomā.

Tiekoties ar UNDP vadību, Ministru prezidents atzinīgi novērtēja tās Latvijas biroja darbību, norādot, ka padarītā darba ziņā Latvijā ir viens no visefektīvākajiem UNDP birojiem. Īpaša loma UNDP ir saistībā ar sabiedrības integrāciju. Atzinīgi tika novērtēts arī fakts, ka nākamā gada finansējums UNDP programmām Latvijā nav mazinājies.

Uzstājoties ANO sesijā, Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijai ir noraidoša attieksme pret mēģinājumiem legalizēt vieglās narkotikas. Latvija veltī lielu uzmanību robežkontroles jautājumiem, cīņai pret narkotiku nelegālo tirdzniecību un tranzītu. Šī problēma tiek risināta gan valsts līmenī, gan sadarbojoties reģiona un starptautiskā līmenī.

Guntara Krasta uzstāšanos ANO sesijā viens no pirmajiem ļoti atzinīgi novērtēja Ukrainas premjerministra vietnieks Valerijs Smolijs. Viņš arī izteica pateicību par Latvijas atbalstu Latvijā dzīvojošajiem ukraiņiem, īpaši par valsts atbalstu ukraiņu skolas uzturēšanā Rīgā. Ar gandarījumu abi politiķi atzina, ka abu valstu starpā ir ļoti draudzīgas attiecības, kas atspoguļojas veiksmīgā ekonomiskā un politiskā sadarbībā. Jau septembrī, pēc G.Krasta domām, varētu tikt Saeimā ratificēti līgumi, kas nesen parakstīti starp abām valstīm. V.Smolijs atzina, ka savstarpējo sarunu gaitā var tikt veiksmīgi atrisināti arī jautājumi, kas palikuši atklāti. Ļoti draudzīgās sarunas gaitā Ministru prezidents informēja Ukrainas premjerministra vietnieku, ka nesenās tikšanās laikā ar Baltkrievijas premjerministru apspriests Latviju, Baltkrieviju un Ukrainu interesējošais jautājums par tranzītkoridora izveidi starp Baltijas un Melno jūru. Šim projektam atbalstu izteikuši visu triju valstu valdību vadītāji. G.Krasts lūdza pasveicināt Ukrainas premjerministru un apliecināja, ka tuvākajā laikā telefonsarunā ar Ukrainas kolēģi gatavojas viņu personiski uzaicināt apciemot Latviju.

Ministru prezidenta Guntara Krasta atgriešanās Latvijā bija ieplānota trešdien, 10.jūnijā, taču plānotais reiss lidmašīnas bojājuma dēļ īsi pirms lidojuma tika atcelts. Ministru prezidents Rīgā atgriezās vakar, 11.jūnijā.

Romāns Meļņiks,

Ministru prezidenta

preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!