• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.1998., Nr. 174/175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48711

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija

Vēl šajā numurā

12.06.1998., Nr. 174/175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par komisijas sastāvu

Privatizācijas aģentūras valde ar 1998. gada 30. janvāra lēmumu ir apstiprinājusi "Privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" prezidenta kandidāta konkursa norises kārtību" un kārtību "Par komisiju privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" prezidenta amata kandidāta konkursam" un 1998. gada 17. martā ir iecēlusi komisiju.

1998. gada 8. jūnijā Ekonomikas ministrija nosūtīja vēstuli PA ar lūgumu izdarīt izmaiņas komisijas privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" prezidenta amata kandidāta konkursam sastāvā, Ata Sausnīša vietā par Ekonomikas ministrijas pārstāvi ieceļot ekonomikas ministru Laimoni Strujeviču.

10. jūnijā PA valde izdarīja izmaiņas komisijas privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" prezidenta amata kandidāta konkursam sastāvā, A.Sausnīša vietā ieceļot ekonomikas ministru L.Strujeviču un vienlaikus viņu ieceļot arī par komisijas priekšsēdētāju.

LPA informācija

 

Lai privatizācijas process kļūtu vieglāks un straujāks, un precīzāks

— Privatizācijas process ir iegājis finiša taisnē, un tagad jāgādā, lai skrienamkurpes būtu gana labas un piemērotas. Tā ar salīdzinājuma palīdzību varētu raksturot mūsu darbību tiesību aktu sagatavošanā šajā laika posmā, — saka Ekonomikas ministrijas Privatizācijas departamenta direktors Aivars Bernāns.

9. jūnijā Ministru kabinets akceptējis likumprojektu "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju"". Līdz šim jau akceptēti divi likumprojekti par grozījumiem likumos "Par privatizācijas sertifikātiem" un "Par valsts un pašvaldību īpašuma fondiem" un nodoti izskatīšanai Saeimas komisijās.

A. Bernāns uzsver, ka ļoti nepieciešams, lai Saeima līdz vēlēšanām paspētu šos trīs likumprojektus izskatīt un pieņemt. Tad, piemēram, gluži citādi varētu sākt veidot un dalīt valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļus nākamajam gadam.

Likumprojektā "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju"" iekļautas normas, kas paredz tuvināt valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizācijas procedūru, palielinot šā procesa atklātumu un efektivitāti, kā arī ierobežot nelikumīgi iegūtu līdzekļu izmantošanu privatizācijā un aizliegt piedalīties privatizācijas procesā nodokļu nemaksātājiem. Likuma grozījumu projekta normas paredz arī precizēt valsts īpašuma privatizācijas ieņēmumu izlietošanu un privatizācijas sertifikātu izmantošanas kārtību gadījumā, ja tie tiek atmaksāti objekta pircējam (atpakaļpirkums, līguma atcēlums utt.). Tiks palielinātas Konkurences likuma izpildes un sabiedrisko pakalpojumu sniegšanas, kā arī privatizējamo objektu pirkuma līgumu izpildes garantijas.

Šodien Privatizācijas aģentūras padomē tiek izskatīts jautājums par valsts zemes, kas atrodas zem privatizētajiem objektiem, privatizācijas kārtības maiņu. Līdzšinējā kārtība bija izveidota smagnēja un neefektīva. Ja šīs zemes privatizācijas kārtība tiks vienkāršota, tad apmēram 2000 zemesgabalu privatizācijas laiks tiks saīsināts par 3 – 6 mēnešiem.

Mudīte Luksa, "LV"

Vērtspapīru tirgus komisijā

(01.06.98. – 05.06.98.)

1998. gada 5. jūnijā notika Vērtspapīru tirgus komisijas padomes sēde. Tajā izskatīja un pieņēma šādus dokumentus: ieguldījumu fondu grāmatvedības uzskaites un finansu pārskatu sastādīšanas noteikumus un grozījumus ar Vērtspapīru tirgus komisijas 1997. gada 30. decembra rīkojumu nr.135 apstiprinātajos "Noteikumos par vērtspapīru reģistrāciju un atļaujas saņemšanu vērtspapīru publiskajai emisijai vai laišanai publiskajā apgrozībā". Šajos noteikumos izdarītie grozījumi un papildinājumi attiecas uz ieguldījumu fondu prospektos sniedzamo informāciju.

Ar vērtspapīru tirgus komisijas 1998. gada 2. jūnija rīkojumu nr.129 tika reģistrētas publiskās akciju sabiedrības "Balta" 100 000 parastās akcijas ar balsstiesībām par kopējo apjomu Ls 100 000. Vienas akcijas nominālvērtība Ls 1. Izsniegta emisijas apliecība nr.109. Ar Vērtspapīru tirgus komisijas 1998. gada 2. jūnija rīkojumu nr.130 tika reģistrētas publiskās akciju sabiedrības "Saudeks" 643 200 parastās akcijas ar balsstiesībām par kopējo apjomu Ls 643 200. Vienas akcijas nominālvērtība Ls 1. Izsniegta emisijas apliecība nr.108. Nākamā Vērtspapīru tirgus komisijas padomes sēde notiks 19. jūnijā.

FM informācija

Darbs privātajā sektorā

9. un 10. jūnijā Rīgā Latvijas Tirdzniecības arodbiedrības padomes telpās bija sarīkota Euro commerce (Rietumeiropas un Viduseiropas vairumtirgotāju un mazumtirgotāju organizācijas), Euro FIET (Eiropas komerciālo, profesionālo un tehisko darbinieku starptautiskās federācijas), Latvijas Tirgotāju asociācijas, darba devēju organizāciju un arodbiedrības pārstāvju tikšanās pie apaļā galda, kuras dalībnieki diskutēja par vairākām tirdzniecības jomā svarīgām problēmām.

Tikšanās pirmā diena — 9. jūnijs — bija veltīta tematam "Darbs privātajā sektorā", un tajā tika diskutēts arī par sociālā dialoga attīstīšanu un stiprināšanu. Diskusijā piedalījās pārstāvji no abām iepriekšminētajām organizācijām, Latvijas Tirdzniecības arodbiedrības padomes un Latvijas Kopdarbības centrālās savienības "Turība", kā arī Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents H.Danusevičs, veikalu tīkla "RIMI" pārstāve S.Grantiņa un pārstāvji no LR LM Darba departamenta un Valsts darba inspekcijas. Savukārt 10. jūnija diskusija pie apaļā galda bija veltīta jautājumam par to, kā turpmāk Latvijā attīstīsies darba tirgus un sociālais dialogs.

LBAS informācija

Peļņa — 1,343 miljoni latu

Akciju komercbanka "Baltijas Tranzītu banka" apkopojusi informāciju par darba rezultātiem 1998. gada pirmajos piecos mēnešos. Šajā posmā bankas peļņa bijusi 1 miljons 343 tūkstoši latu. Tādējādi bankas peļņa šā gada maijā bija 239 tūkstoši latu. Līdz ar to bankas pašu kapitāls 1998. gada maija beigās sasniedza 13,7 miljonus latu, kas ir par 0,24 miljoniem latu vairāk nekā aprīļa beigās (30. aprīlī — 13,46 miljoni latu).

Bankas aktīvi 1998. gada 31. maijā bija 88 miljoni 369,4 tūkstoši latu, kas ir par 9,5 miljoniem vairāk nekā aprīļa beigās (30. aprīlī — 78 miljoni 855,5 tūkstoši latu).

1998. gada maijā noguldījumu apmērs bankā palielinājies par 4,77 miljoniem latu un sasniedzis 55,3 miljonus latu (aprīļa beigās — 50,53 miljoni latu). Tai skaitā privātpersonu noguldījumi sasnieguši 11,4 miljonus latu, mēneša laikā privātpersonu noguldījumu apjomam palielinoties par aptuveni 1 miljonu latu (aprīļa beigās — 10,46 miljoni latu). 1998. gada 31. maijā banka bija izsniegusi kredītus 29,53 miljonu latu apmērā, kas ir par 3 miljoniem latu vairāk nekā aprīļa beigās.

BTB informācija

 

"Latvijas Vēstneša"

privatizācijas lietu virsredaktore

MUDĪTE LUKSA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!