• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas zemkopju rūpēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.1998., Nr. 182/183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48771

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas zemkopju rūpēs (turpinājums)

Vēl šajā numurā

19.06.1998., Nr. 182/183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas zemkopju rūpēs

Par Latvijas, Lietuvas un Igaunijas zemkopības ministru tikšanos Jūrmalā

LAUK.JPG (13650 BYTES) Lietuvas lauksaimniecības un meža ministrs Edvards Makelis, Latvijas zem-kopības ministrs Andris Rāviņš un Igaunijas Lauksaimniecības ministrijas valsts sekretārs Andress Opkaups Foto: Juris Logins

Vakar un aizvakar, 17. un 18. jūnijā, Jūrmalā norisinājās Baltijas valstu lauksaimniecības ministru tikšanās. Šajā sakarā vakar, 18. jūnijā, preses konferencē Latvijas Republikas zemkopības ministrs Andris Rāviņš teica:

— Šī tikšanās visām trim Baltijas valstīm ir ļoti nozīmīga, tādēļ uz sarunu ar jums ir aicināts arī Lietuvas Republikas lauksaimniecības un meža ministrs Dr. Edvards Makelis ( Edvardas Makelis ), Lietuvas valsts Veterinārā dienesta veterinārās robežas un transporta daļas vadītājs Kosts Ratkevičs ( Kostas Ratkevičius ) un Igaunijas Republikas Lauksaimniecības ministrijas valsts sekretārs un Ārējo sakaru tirdzniecības departamenta direktors Andress Opkaups ( Andres Oopkaup ), Igaunijas valsts Veterinārās inspekcijas direktors Ago Pertels ( Ago Pärtel ), kā arī Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas valsts sekretārs Jānis Lapše un Valsts Veterinārā dienesta direktors Jāzeps Rimeicāns. Diemžēl mūsu sarunā šobrīd nepiedalās Igaunijas lauksaimniecības ministrs Andress Variks ( Andres Varik ), jo viņam šorīt bija jābūt Igaunijas parlamentā. Tas arī bija iemesls mūsu darba programmas izmaiņām, un vakar vakarā mēs ļoti ilgi apspriedām visus svarīgos jautājumus ministru starpā.

Galvenie risināmie jautājumi šajā tikšanās reizē bija iekšējā tirgus aizsardzība un lauksaimniecības atbalsts. Mūsu valstī ļoti būtiska ir lauksaimniecības atbalsta politika, un mums jādomā arī par šīs dažādās atbalsta politikas saskaņošanu un vienādošanu visās trīs Baltijas valstīs. Mēs runājām arī par nākamo konferenci, kura novembrī notiks Rīgā un kurā piedalīsies ne vien Baltijas valstu lauksaimniecības nozares speciālisti, bet arī Eiropas ziemeļu reģiona valstis un ļoti daudz ekspertu. Mēs apspriedīsim ne tikai lauksaimniecības ekonomiskās puses un politiku, bet arī to, kā politika ietekmē ekonomiku un kā tīri ekonomiski jautājumi ietekmē politiskos virzienus lauksaimniecībā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!