• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Grāmatas - Civillikuma komentāru grāmatas - atvēršanas svētkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.1998., Nr. 184/185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48820

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad jāatdod valsts parāds Kad mežā neaug tikai papardes

Vēl šajā numurā

20.06.1998., Nr. 184/185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Grāmatas — Civillikuma komentāru grāmatas — atvēršanas svētkos

JURISTI.JPG (38365 BYTES) Vakar, 19.jūnija pēcpusdienā, Latvijas Universitātē bija divkārši svētki — augstskolas absolventi saņēma diplomus, tradicionāli fotografējās uz tās lielajām kāpnēm — smaidoši, ar ziedu klēpjiem tuvinieku un draugu pulkā, bet Mazajā aulā atzīmēja jaunas un juristu visai ilgi gaidītas grāmatas atvēršanas brīdi. (Sīkāk — "LV" vakardienas, 19.jūnija, numurā.)

Uz svinīgo notikumu bija ieradušies ne vien tās autori — LU profesors, Dr. habil.iur., LZA īstenais loceklis un Juridiskās fakultātes dekāns Kalvis Torgāns, Andris Grūtups, Gunta Višņakova, Erlens Kalniņš, Sandis Petrovičs, Kaspars Balodis un Agris Bitāns, bet arī pārstāvji no Tieslietu ministrijas — valsts sekretārs Aivars Maldups, valsts sekretāra vietniece likumdošanas jautājumos Veronika Krūmiņa, Policijas akadēmijas rektors Zenons Indrikovs, Augstākās tiesas priekšsēdētāja vietnieks un viens no šīs grāmatas recenzentiem Gunārs Aigars, Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Aivars Niedre, Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš, Latvijas Universitātes pasniedzēji, kā arī citi juristu aprindu pārstāvji.

Atklājot šo nozīmīgo notikumu, izdevuma vispārīgais zinātniskais redaktors Kalvis Torgāns atzīmēja: "Vēlams, lai šī juridiskā grāmata būtu vismaz katrā tiesā, pieejama katram juristam, un, iespējams, ar laiku tai būtu jāatrod vieta katrā mājā, sētā, ģimenē..." Ar zināmu humoru profesors piebilda, ka droši vien šodien autori nesaņems kritiku, jo grāmata vēl nebūs izlasīta. Un domu pabeidza ar vēlējumu iespējamajiem kritiķiem — lai arī viņi raksta un dara šo darbu labāk.

Pēc tam 688 lappušu biezo, tumšzilos cietos vākos iesieto grāmatu kā balvu, pateicību par atbalstu saņēma gan recenzenti un sponsori, gan citi klātesošie. Aivars Niedre, izsakot prieku par Civillikuma komentāriem, pauda gandarījumu, ka autoru pulkā pārsvarā ir advokāti, un novēlēja jaunajiem juristiem panākumus iesāktajā darbā. Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Maldups savā īsajā uzrunā sacīja, ka līdz Jāņiem diezin vai iznākšot kādam izlasīt jauno izdevumu, taču pēc tam — gan. Tieslietu ministrija centīšoties parūpēties, lai jaunā grāmata atrastu savu vietu vismaz katrā tiesā. Viens no izdevuma atbalstītājiem — Unibankas pārstāvis Armands Grīnbergs, saņemot nule iespiesto eksemplāru, uzsvēra, ka banka riskantā lietā naudu neieguldot. Uz šīs grāmatas autoru gudrību varējis paļauties.

Atzinīgi vārdi par atbalstu tika arī izdevniecības "Mans Īpašums" īpašniekam un redaktoram Jānim Mozulim un tiem, kuri nodrošināja literāro un tehnisko izpildījumu. Lai nu sāktajam ir labs turpinājums!

Rita Belousova,

"LV" nozares redaktore

Gaidītā izdevuma autori

(no kreisās): Sandis Petrovičs, Kaspars Balodis, Kalvis Torgāns, Erlens Kalniņš, Andris Grūtups, Gunta Višņakova un Agris Bitāns Foto: Jānis Mozulis — "Latvijas Vēstnesim" ("LV" paldies !)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!