• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākusi 15.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.1998., Nr. 184/185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48823

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:

Vēl šajā numurā

20.06.1998., Nr. 184/185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — ir iznākusi 15.burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar desmit likumiem, kas Saeimā pieņemti 20. un 21.maijā, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti no 29.maija līdz 10.jūnijam, un desmit Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti 19. un 21.maijā. Grozījumi likumā "Par zinātnisko darbību" attiecas uz zinātniskās darbības organizatorisko sistēmu, akadēmiskajiem amatiem, zinātniskās darbības finansēšanu u.c. Grozījumi izdarīti arī likumos "Par akcīzes nodokli naftas produktiem", "Par Latvijas Republikas civilo aizsardzību" un Kredītiestāžu likumā. Fizisko personu noguldījumu garantiju likums nosaka garantiju vispārīgos principus attiecībā uz noguldījumiem bankās, kurām Latvijas Banka atļāvusi tos piesaistīt, kā arī garantiju fonda izlietošanas kārtību. Taču likums neattiecas uz tām bankām, kuras līdz tā spēkā stāšanās dienai — 1998.gada 1.oktobrim — atzītas par likvidējamām, maksātnespējīgām vai bankrotējušām. Likums "Par pašvaldību finansu stabilizēšanu un pašvaldību finansiālās darbības uzraudzību" reglamentē stabilizācijas kārtību, lai nodrošinātu pašvaldību funkciju izpildi gadījumos, kad tās nonākušas ārkārtējās finansiālās grūtībās. Bibliotēku likums nosaka to darbības tiesisko pamatu, reģistrācijas kārtību, akreditāciju un finansēšanu, kā arī bibliotēkas lietotāju tiesības un pienākumus. Saeima pieņēmusi arī likumu "Par īpašuma tiesību atjaunošanu Ebreju slimnīcas "Bikur Holim" biedrībai". Ratificēti divi starptautiskie līgumi: "Par Latvijas Republikas valdības, Baltkrievijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības vienošanos par valstu robežu krustpunkta noteikšanas kārtību" un "Par Latvijas Republikas un Kirgīzijas Republikas līgumu par tiesisko palīdzību un tiesiskajām attiecībām civilajās, ģimenes un krimināllietās".

Ministru kabinets izdevis "Dārgmetālu, dārgakmeņu un to izstrādājumu aprites noteikumus", kas reglamentē šo preču aprites kārtību, norēķinus, marķēšanu un atbildību par noteikumu pārkāpumiem. "Noteikumi par valstij piekritīgās mantas uzskaiti, novērtēšanu un realizāciju" attiecas uz mantu, kas ar valsts institūcijas lēmumu atzīta par konfiscējamu, par bezīpašnieka, bezmantinieka, atrasto un atrasto apslēpto mantu, kā arī pēc mantošanas tiesībām valsts vai pašvaldības īpašumā pārgājušo mantu un tādu mantu, no kuras persona atteikusies par labu valstij, vai dāvinājumu. Ministru kabinets apstiprinājis jaunu Pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda padomes nolikumu. Izdoti rīkojumi par vairāku budžeta iestāžu reorganizāciju, izveidojot bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmumus: "Psihiatrijas centru", "Valsts zobārstniecības centru" u.c.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!