• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvija vēlas sev drošu nākotni". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.1998., Nr. 186/187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48858

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvija vēlas sev drošu nākotni" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

26.06.1998., Nr. 186/187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvija vēlas sev drošu nākotni"

Valsts prezidents Guntis Ulmanis — 2. pasaules latviešu virsnieku saieta atklāšanā 1998. gada 25. jūnijā:

Augsti godātie virsnieki, viesi!

Man ir patiess prieks jūs redzēt kārtējā tikšanās reizē, kad kopā pulcējušies latviešu virsnieki no dažādām pasaules valstīm.

Kas šajā saietā ir primārais — tas, ka esam latvieši, vai tas, ka esam virsnieki? Ar saviem uzskatiem un gribu palīdzēt Latvijai šo divu dienu laikā arī atbilde tika dota.

Gribu vēlēt, lai saietā jūs ieraudzītu, kas jau līdz šim Nacionālajos bruņotajos spēkos padarīts, un izteiktu par to savu viedokli. Latvijas virsnieka gods, autoritāte vēl nav tik augstā līmenī, lai tauta to atzītu, cienītu. Ceru, ka arī šis saiets stiprinās saites ar tautu, cilvēkiem un to ņems vērā parlaments, kas lemj par bruņoto spēku budžetu.

Raksturojot mūsu drošības un aizsardzības politiku, jāmin, ka Latvijas drošības vide šodien veidojas, balstoties uz četriem Latvijai vēsturiski izšķirošiem labvēlīgiem notikumiem. Proti — Madrides NATO galotņu konference, Luksemburgas Eiropas Savienības galotņu tikšanās, ASV un Baltijas hartas parakstīšana un Baltijas jūras valstu padomes ministru prezidentu sanāksme Rīgā. Šie notikumi iezīmējuši konkrētus ceļus mūsu ārpolitikas un drošības politikas mērķu sasniegšanai.

X.JPG (18743 BYTES) Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Zemessardzes pulkvedis Juris Eihmanis un zemūdenes "Ronis" kapteinis Hugo Legzdiņš latviešu virsnieku vidū

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!