• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules bankas Latvijas lauksaimniecības attīstības projektu Vēstule Pasaules bankas departamenta direktoram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.1998., Nr. 188/189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48911

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amats Latvijā netop lamāts. Jo tas ir dzīves pamats

Vēl šajā numurā

30.06.1998., Nr. 188/189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nozaru dokumenti

Par Pasaules bankas Latvijas lauksaimniecības attīstības projektu

Pēc pabeigta darba —

pēc kredīta ieviešanas

1994. gada aprīlī Latvijas valdība un Pasaules banka parakstīja vienošanos par 25 miljonu ASV dolāru kredītu Latvijas lauksaimniecības attīstībai. Tas bija pirmais komerciāla rakstura kredīts, ko Latvija saņēma no Pasaules bankas, — pirms tam, 1992. gadā, izsniegtais 45 miljonu ASV dolāru vērtais kredīts tika izmantots krīzes stāvoklī nonākušās enerģētikas, lauksaimniecības un veselības aizsardzības rehabilitācijai. Savukārt pēc lauksaimniecības attīstībai paredzētā kredīta saņemšanas Latvijas valdība un Pasaules banka ir vienojušās par vēl astoņu citu kredītprojektu realizāciju, astoņi no desmit kopumā noslēgtajiem kredītlīgumiem atrodas realizācijas stadijā vai ir jau pabeigti.

1997. gada 31. decembrī tika pabeigts arī 1994. gada 14. aprīlī aizsāktais Pasaules bankas kredīts Latvijas lauksaimniecības attīstībai — līdz ar pēdējo naudas izmaksu 11. novembrī pirmo reizi bija izmaksāta visa 25 miljonus ASV dolāru lielā naudas summa. Un tā šī Pasaules bankas lauksaimniecības attīstībai aizdotā nauda Latvijā atradīsies kopumā 17 gadus — kredīti tiks vairākkārt atmaksāti un atkal izsniegti.

Noslēdzoties pirmajai aizdevuma realizācijas fāzei — aizdevumu pirmreizējai izsniegšanai, Pasaules banka un Latvijas valdība, balstoties uz Pasaules bankas pārraudzības misiju laikā savākto informāciju, sagatavoja projekta ieviešanas nobeiguma dokumentu, kurā atspoguļots aizdevuma projekta realizācijas pirmais — četrus gadus ilgušais — ieviešanas posms. Šis dokuments tika izskatīts arī Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdē 1998. gada 26. maijā, bet pēc tam līdz ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Anatolija Gorbunova pavadvēstuli nosūtīts Pasaules bankas Eiropas un Centrālās Āzijas reģiona Polijas un Baltijas valstu departamenta direktoram Bazilam Kavalskim.

Paredzams, ka Pasaules banka šo projekta ieviešanas nobeiguma ziņojumu publicēs grāmatā, kā arī savā interneta lappusē, lai ar projekta īstenošanas gaitu Latvijā varētu iepazīties visas Pasaules bankas dalībvalstis.

"Latvijas Vēstnesis" piedāvā Pasaules bankas un Finansu ministrijas Tehniskās vienības veikto Lauksaimniecības attīstības kredīta ieviešanas nobeiguma ziņojuma tulkojumu.

"LV" informācija

Vēstule Pasaules bankas

departamenta direktoram

1998.gada 8.jūnijā 1818 H Street NW

Vašingtona DC 20433

Cien. Kavalska kungs,

Par: Latvijas lauksaimniecības attīstības aizdevuma LV–3695

Ieviešanas nobeiguma ziņojums

Latvijas valdība ir izskatījusi Ieviešanas nobeiguma ziņojuma (INZ) projektu, ko kopīgi sagatavojušas Pasaules banka un Latvijas valdība. INZ rezultāti ir pārrunāti Valdības sēdē 1998.gada 26.maijā, un mēs pilnībā piekrītam izdarītajam secinājumam, ka Lauksaimniecības attīstības projekts (LAP) bija ļoti apmierinošs un ir devis ievērojamu ieguldījumu Latvijas lauksaimniecības sektora turpmākajā attīstībā un lauku finansiālās sistēmas nostiprināšanā. LAP ieguldījums zemes reformā bija īpaši atzīstams, līdztekus labu darba partnerattiecību uzturēšanai starp Pasaules banku un Latviju.

Mēs ceram uz sekmīgu sadarbību nākamajā Lauku attīstības projektā.

Ar patiesu cieņu,

Anatolijs Gorbunovs

Dokumenta publikācija — 6.lpp.

Ministrs

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!