• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.1998., Nr. 194/195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48969

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents Ministru prezidents Saeimas priekšsēdētājs Ekonomikas ministrs

Vēl šajā numurā

02.07.1998., Nr. 194/195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— pasniedzot Triju Zvaigžņu ordeni

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 1. jūlijā, pasniedza trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni Latvijas Republikas vēstniekam ASV Ojāram Kalniņam, līdz ar to ieceļot vēstnieku par Triju Zvaigžņu ordeņa komandieri.

Uzrunājot O.Kalniņu, G.Ulmanis pateicās par darbu, stiprinot Latvijas un ASV attiecības. Valsts prezidents sacīja, ka ir ļoti apmierināts ar vēstnieka darba stilu, un nodēvēja O.Kalniņu par lielisku piemēru tam, kādam vajadzētu būt katram vēstniekam. Pēc G.Ulmaņa sacītā, O.Kalniņa ticība Latvijas neatkarībai noteikusi viņa darbu vēl ilgi pirms valsts neatkarības atjaunošanas, kas vēlāk nodrošinājusi vēstniecības darbības pārmantojamību no laikmeta uz laikmetu.

Vēstnieks pateicās Valsts prezidentam par augsto apbalvojumu. O.Kalniņš izteicās, ka ir gandarīts par labo sadarbību starp Latviju un ASV, atzīstot G.Ulmaņa lomu tās stiprināšanā.

Pēc ordeņa pasniegšanas G.Ulmanis un O.Kalniņš pārrunāja Latvijas iekšpolitiskās un ārpolitiskās aktualitātes.

G.Ulmanis īpašu uzmanību veltīja norisēm, kas saistītas ar Pilsonības likuma grozījumiem, paužot viedokli, ka tikai pozitīvs rezultāts šajā jautājumā sniegtu Latvijai perspektīvas iespējas veidot saliedētu sabiedrību un nodrošinātu izpratni un atbalstu mūsu valsts nākotnes redzējumam ārvalstīs. Valsts prezidents uzsvēra: ir svarīgi, cik stingri un noteikti partijas izteiks savu nostāju šajā jautājumā pirmsvēlēšanu laikā.

Pārrunāta arī Latvijas iesaiste Pasaules tirdzniecības organizācijā. O.Kalniņš informēja G.Ulmani par ASV nostāju šajā jautājumā, sakot, ka tā ir labvēlīga Latvijai.

Apspriesta Latvijas un ASV līdzšinējā sadarbība. G.Ulmanis pastāstīja O.Kalniņam, ka ir ļoti apmierināts ar ASV vēstnieka Lerija Nepera aktīvo darbību Latvijā.

G.Ulmanis izteica gandarījumu par aktīvajiem kontaktiem ar ASV militārajā jomā, pieminot 30 zemessardzes kareivju atzīstamos panākumus militārajās mācībās Mičiganā vasaras sākumā. Tika runāts arī par Latvijas iesaisti Eiropas Savienībā un NATO un par citu Austrumeiropas un Baltijas valstu iekļaušanos šajās organizācijās. Apspriesti arī starptautiskie notikumi, to skaitā ASV prezidenta vizīte Ķīnā.

Valsts prezidenta preses dienests

— atvadoties no Kataras vēstnieka Latvijā

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 1.jūlijā, pieņēma atvadu vizītē Kataras vēstnieku Bāderu Omaru ad Dafu.

Turpinājums — 7.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!