• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 30.jūnija sēdē (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.1998., Nr. 194/195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48988

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.195

Par E.Kušnera komandējumu

Vēl šajā numurā

02.07.1998., Nr. 194/195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta

30. jūnija sēdē

Papildus "LV" 1.07.1998.,

nr. 192/193. publicētajam

Akceptēti "Noteikumi par dokumentiem, kas apliecina personas (ģimenes) tiesības īrēt sociālo dzīvokli, un dzīvokļa kopējās platības normām". Šie noteikumi nosaka dokumentus, kas apliecina, ka persona (ģimene) ir tiesīga īrēt sociālo dzīvokli, un dzīvokļa kopējās platības normas, kas piemērojamas sociālā dzīvokļa statusa noteikšanai. Personas (ģimenes) tiesības īrēt sociālo dzīvokli apliecina šādi dokumenti: trūcīgai personai (ģimenei) — rakstisks sociālās palīdzības dienesta (darbinieka) atzinums par atbilstību trūcīgas personas (ģimenes) statusam; sociāli mazaizsargātai personai (ģimenei), ģimenei ar trīs vai vairāk nepilngadīgiem bērniem — dzīves vietas izziņa; ģimenei, kas audzina bērnu invalīdu — dzīves vietas izziņa, uzrādot bērna invalīda apliecību; ģimenei, kurā visi pilngadīgie ģimenes locekļi ir pensionāri vai invalīdi — dzīves vietas izziņa, uzrādot pensionāra vai invalīda apliecību; atsevišķi dzīvojošai pensijas vecuma personai, kurai nav apgādnieka, — dzīves vietas izziņa; atsevišķi dzīvojošam invalīdam, kuram nav apgādnieka, — dzīves vietas izziņa, uzrādot invalīda apliecību; politiski represētai personai — dzīves vietas izziņa, uzrādot represētās personas apliecību; bārenim, kurš nav nodrošināts ar dzīvojamo platību, — bāriņtiesas, pagasttiesas vai pašvaldības (līdz 1997.gada 1.janvārim) lēmums par bērna ievietošanu bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu audzināšanas iestādē vai aizbildnības nodibināšanu. Sociālā dzīvokļa statusu nosaka, ja dzīvokļa kopējās platības normas nepārsniedz: dzīvoklim, kurā dzīvo vairākas personas, — 20m2 uz pirmo personu un 15m2 -— uz katru nākamo personu un vienistabas dzīvoklim, kurā dzīvo viena persona, — 35m2.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas pārstāvju grupu Latvijas Republikas un Itālijas Republikas kopējā darba grupā". Par darba grupas vadītāju iecelts Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Policijas akadēmijas rektora apstiprināšanu". Saskaņā ar Augstskolu likuma 17.panta otro daļu, Ministru kabinets apstiprināja Zenonu Indrikovu par Latvijas Policijas akadēmijas rektoru.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Satversmes apstiprināšanu".

Valdība akceptēja noteikumus "Medikamentu marķēšanas noteikumi". Tie nosaka marķēšanas prasības izplatīšanai paredzētajiem medikamentiem (izņemot veterinārās zāles, veterinārfarmaceitiskos produktus un aptiekās gatavotās zāles).

Akceptēti "Noteikumi par rezidentu sadali un rezidentūras finansēšanu ārstniecības iestādēs". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā veicama rezidentu sadale un rezidentūras finansēšana ārstniecības iestādēs, kas iekļautas Latvijas Ārstu biedrības un Latvijas Māsu asociācijas apmācīttiesīgo ārstniecības iestāžu sarakstā, medicīnas augstskolu klīnikās tajās rezidentūras specialitātēs, kuru nolikumi apstiprināti likumā noteiktajā kārtībā. Rezidentūra ir darba līgumiskajās attiecībās ar apmācīttiesīgo ārstniecības iestādi esoša (ārsta) pēcdiploma apmācība apmācīttiesīgā ārstniecības iestādē vai medicīnas augstskolas klīnikā.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Likums par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm".

Akceptēti rīkojumi "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Tie paredz piešķirt Latvijas pilsonību 146 pretendentiem, t.sk. 8 viņu nepilngadīgajiem bērniem, un 151 pretendentam, tai skaitā 14 nepilngadīgajiem bērniem.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par ekspluatācijas aizsargjoslu ap meliorācijas būvēm un ierīcēm noteikšanas metodiku lauksaimniecībā izmantojamās zemēs un meža zemēs". Tie nosaka ekspluatācijas aizsargjoslu ap meliorācijas būvēm un ierīcēm noteikšanas metodiku lauksaimniecībā izmantojamās zemēs un meža zemēs, lai nodrošinātu meliorācijas būvju ekspluatāciju un saglabāšanu. Aizsargjosla tiek noteikta valsts un koplietošanas meliorācijas būvēm un ierīcēm.

Valdība akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra — ievešana pārstrādei". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā izsniedzama atļauja preču ievešanai pārstrādei, kā arī kārtību, kādā Latvijas Republikas muitas teritorijā preces ievedamas uz pārstrādes laiku un izvedamas no Latvijas Republikas muitas teritorijas, un kārtību, kādā kontrolējama ievešana pārstrādei, izpildāma muitas procedūra - ievešana pārstrādei — un iesniedzama Valsts ieņēmumu dienestā prasība par muitas maksājumu atlikšanu vai atmaksāšanu.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1994.gada 8.novembra noteikumos nr.218 "Par muitas un muitas iestāžu ierēdņu amatu atšķirības zīmēm un muitas iestāžu ierēdņu formas tērpiem". Grozījumi paredz mainīt muitas amatpersonu atšķirības zīmes.

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Vecpiebalgas psihoneiroloģiskā slimnīca"". Saskaņā ar likumu "Latvijas Republikas likums par valsts uzņēmumu" un likumu "Par bezpeļņas organizāciju" ar 1998. gada 1. jūliju paredzēts reorganizēt Labklājības ministrijas pārziņā esošo valsts budžeta iestādi "Vecpiebalgas psihoneiroloģiskā slimnīca" un uz tās bāzes izveidot bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu "Vecpiebalgas psihoneiroloģiskā slimnīca".

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca"". Saskaņā ar likumu "Latvijas Republikas likums par valsts uzņēmumu" un likumu "Par bezpeļņas organizāciju" ar 1998. gada 1. jūliju reorganizēt Labklājības ministrijas pakļautībā esošo valsts budžeta iestādi "Valsts Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca" un uz tās bāzes izveidot bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu "Valsts Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca".

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca"". Saskaņā ar likumu "Latvijas Republikas likums par valsts uzņēmumu" un likumu "Par bezpeļņas organizāciju" ar 1998. gada 1. jūliju reorganizēt Labklājības ministrijas pakļautībā esošo valsts budžeta iestādi "Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca" un uz tās bāzes izveidot bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu "Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca".

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca"". Saskaņā ar likumu "Latvijas Republikas likums par valsts uzņēmumu" un likumu "Par bezpeļņas organizāciju" ar 1998. gada 1. jūliju reorganizēt Labklājības ministrijas pakļautībā esošo valsts budžeta iestādi "Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca " un uz tās bāzes izveidot bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu "Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca".

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu". Ministru kabineta Atzinības raksts piešķirts Valsts ieņēmumu valsts ministrei Aijai Počai par godprātīgu darbu valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu sistēmas sakārtošanā un Dr. phil. Henningam Halvakam par lielo ieguldījumu Republikāniskā rehabilitācijas centra izveidē un attīstībā. Noteikts, ka Aijai Počai Ministru kabineta Atzinības rakstu pasniegs Ministru prezidents Guntars Krasts, bet Henningam Halvakam — labklājības ministrs Vladimirs Makarovs.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par darba grupu Latvijas Republikas valdības un Igaunijas Republikas valdības līguma par kopīgas robežkontroles organizēšanu projekta izstrādei un ar kopīgas robežkontroles uzsākšanu saistīto jautājumu risināšanai". Par darba grupas vadītāju iecelts Valsts robežsardzes priekšnieka vietnieks rebežsardzes pulkvežleitnants Ā.Jansons.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 10.septembra rīkojumā nr.448 "Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" padomi". Pēc ekonomikas ministra ierosinājuma rīkojumā vārdi "G.Gannusa — Saeimas deputāte" aizstāti ar vārdiem "A.Kļaviņš — Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs, Latvijas Vides investīciju fonda padomes priekšsēdētājs".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Uzbekistānas Republikas valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem".

Valdība izskatīja jautājumu "Par valdības atbalstu akciju sabiedrībai "Latvijas Tirdzniecības centrs"". Ekonomikas ministrijai uzdots no Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļiem līdz šā gada jūlijam piešķirt 300 000 latus VAS "Latvijas Attīstības aģentūra" mērķieguldījumam akciju sabiedrības "Latvijas Tirdzniecības centrs" pamatkapitālā. Minētos līdzekļus paredzēts iekļaut Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmas projektā 1998.gadam.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Uzbekistānas Republikas valdības nolīgumu par Latvijas Republikas ostu izmantošanu Uzbekistānas Republikas kravu apstrādei un transportēšanai".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par A.Sautiņu". Ar šo rīkojumu no Centrālās statistikas pārvaldes priekšsēdētāja amata atbrīvots tās direktors A.Sautiņš. Centrālās statistikas pārvaldes priekšsēdētāja pienākumu pildīšana uzticēta Centrālās statistikas pārvaldes priekšsēdētāja vietniecei Aijai Žīgurei.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!