• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņu teikumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.1998., Nr. 196/197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49052

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Četros kontinentos latviešiem - tā pati Baznīca

Vēl šajā numurā

03.07.1998., Nr. 196/197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziņu teikumi

* "Texaco" produkcijas oficiālais importētājs un tirgotājs Latvijā firma DSTS jūlijā gatavojas izveidot "Texaco" produkcijas realizācijas atbalsta punktus visā Latvijā. Uzņēmums darbojas jau piecus gadus un šajā laikā Latvijas eļļu un smērvielu tirgu iekarojis ne tikai ar motoreļļām, bet arī ar industriālajām eļļām un smērvielām, jo par DSTS klientiem kļuvuši daudzi lielie Latvijas uzņēmumi.

* Latvijas lielākais graudu iepirkšanas uzņēmums — a/s "Latvijas dzirnavnieks" — pēdējā laikā sācis pievērsties arī griķu pārstrādei. 1996. gadā "Rīgas dzirnavnieks" iepirka 330 t griķu, 1997. gadā 650 t, bet šogad plānots iepirkt 4000 t griķu.

* "Superkram" atvēris jaunu veikalu, kurā piedāvā dažādas preces mājai un dzīvoklim. Tas ir jau otrais veikals, kura izveidē ieguldīti apmēram 100 tūkst. latu. Paplašinot darbību, šogad paredzēts arī atvērt sporta centru ar vairākām trenažieru au aerobikas zālēm, solāriju.

* Neraugoties uz saspringtajām Latvijas un Krievijas attiecībām, par kurām saka, ka tās varētu negatīvi ietekmēt tranzītu, Latvijas lielākajā konternerterminālā turpinās konteinerkravu apjoma kāpums.

* Latvijas Attīstības aģentūras izstrādātajai eksporta atbalsta programmai mazajiem un vidējiem uzņēmumiem no valsts budžeta šogad un nākamgad piešķirs 200 000 latu, vēl 330 000 latu tiks atvēlēti no Eiropas Savienības "Phare" programmas līdzekļiem.

* Akciju sabiedrība "Rēzeknes piena konservu kombināts" uzstādījis jaunu Polijā ražotu saldējuma iepakošanas iekārtu, kura tagad fasēs saldējumu atbilstoši tirgus prasībām. Tagad saldējums ir iepakots atbilstoši sanitārajām prasībām.

* Pēc iepazīšanās ar naftas eksporta plūsmas palielināšanas iespējām caur Ventspili un jauna naftas cauruļvada būves projektiem no Krievijas uz Ventspili, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka izrādījusi ļoti lielu ieinteresētību šā projekta realizācijā.

* Pēc Valsts meža dienesta datiem, valsts ilgtermiņa mežizstrādes līgumu izpildē 1997. saimnieciskajā gadā visvairāk koksnes izstrādājusi SIA "Silva" — 282 200 kubikmetrus.

* Zivju produkcijas specializētajā sertifikācijas centrā sniegtā informācija liecina, ka pēdējā pusgada laikā palielinājies oficiāli sertificēto zivju pārstrādes uzņēmumu skaits. Pavisam produkcijas atbilstības sertifikātus centrā saņēmuši 48 Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumi.

* Apdrošināšanas sabiedrība "Balta" sākusi piedāvāt jaunus pakalpojumus — ārvalstnieku medicīniskās palīdzības apdrošināšanu un komplekso apdrošināšanas polisi ģimenei.

* Daugavpils uzņēmuma "Dautek" rekonstrukcijā tā īpašnieki "Tolaram Group" līdz 2000. gadam plāno ieguldīt 45 000 000 ASV dolāru.

* SIA "Coca-Cola Dzērieni" Mežciemā atklājusi jauno ēku kompleksu, kura izveidē investēti aptuveni 8 milj. ASV dolāru. Ēku komplekss, kurā ietilpst gan noliktava, gan biroja un tehnikas remonta telpas, bijis vitāli nepieciešams, paplašinoties kompānijas darbībai Latvijā.

* Pateicoties šogad piešķirtajām valsts subsīdijām melioratīvajiem darbiem, Valmieras firmai SIA "Savariņa" jūtami pieaudzis pasūtījumu apjoms, un apgrozījumu tā plāno palielināt par 40%.

* Šā gada piecos mēnešos Rīgas ostā pārkrauts 5,6 milj. t kravas. Tas ir vairāk nekā 1992. un 1993. gadā, kopā ņemot.

Pēc Latvijas preses informācijas

"Latvijas Vēstneša"

privatizācijas lietu virsredaktore

MUDĪTE LUKSA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!