• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija un Polija - kā paraugs kaimiņattiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.1998., Nr. 199/200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49103

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Polija - kā paraugs kaimiņattiecībām (turpinājums)

Vēl šajā numurā

08.07.1998., Nr. 199/200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija un Polija — kā paraugs kaimiņattiecībām

Vakar un šodien Latvijā valsts vizītē uzturas Polijas Republikas prezidents Aleksandrs Kvašņevskis

Pie Valsts prezidenta

K3.JPG (27701 BYTES)K41.JPG (28831 BYTES) Šodien sākās Polijas prezidenta Aleksandra Kvašņevska un Jolantas Kvašņevskas valsts vizīte Latvijā. Pēc oficiālās sagaidīšanas ceremonijas Rīgas pilī notika abu valstu prezidentu un delegāciju sarunas. Sarunu laikā tika pārrunātas Polijas un Latvijas divpusējās attiecības, reģionālās attīstības jautājumi, kā arī attiecības ar kaimiņvalstīm, tajā skaitā ar Krieviju. Polijas Republikas prezidents A.Kvašņevskis, kurš šobrīd pārstāv EDSO prezidējošo valsti, uzsvēra, ka Polija veicinās dialoga veidošanos starp Latviju un Krieviju, kas nepieciešams Baltijas reģiona stabilitātei. Latvijas Valsts prezidents G.Ulmanis informēja Polijas prezidentu par izdarītajiem labojumiem Pilsonības likumā un to, kāda varētu būt to tālākā attīstības gaita. G.Ulmanis uzsvēra, ka Latvija ir izpildījusi visas EDSO rekomendācijas, Saeimā pieņemot grozījumus Pilsonības likumā. Abi prezidenti pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar Latvijā dzīvojošajiem poļiem.

Polijas Republikas prezidents Latvijas–Polijas attiecības novērtēja kā ļoti aktīvas, par ko liecina pēdējo gadu laikā starp abām valstīm notikušās trīs valsts vizītes. A.Kvašņevskis uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta Latvijā dzīvojošo poļu integrācijā Latvijas sabiedrībā, un izteica atbalstu šiem centieniem, kā arī pozitīvi novērtēja veidu, kā Latvija risina šo jautājumu.

Valsts prezidents G.Ulmanis pēc tikšanās atzīmēja, ka šīs vizītes laikā liela uzmanība tiks pievērsta tirdzniecības un rūpniecības attīstības jautājumiem, tam, kā darbojas Brīvās tirdzniecības līgums, kā arī abu valstu sadarbībai ekonomikā.

A.Kvašņevskis sacīja, ka abu valstu savstarpējās attiecības gan ekonomiskajā, gan politiskajā jomā varētu kalpot par paraugu tam, kā jāveido attiecības Viduseiropā un Baltijas jūras reģionā. Polijas prezidents izteica pārliecību, ka šī vizīte ļaus labāk izprast Latvijā notiekošos reformu procesus, kas saistīti ar Latvijas centieniem integrēties Eiropas struktūrās. A.Kvašņevskis sacīja, ka Latvijā notiekošās reformas Polijai ir ļoti svarīgas, tāpēc Polija ir gatava dalīties savā pieredzē, norādot, ka šī pieredzes apmaiņa ir svarīga ne vien abu valstu divpusējām, bet arī daudzpusējām attiecībām.

Pēc preses brīfinga abu valstu prezidenti devās nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Valsts prezidenta preses dienests

Vēl par vizīti — 11.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!