• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzekļu piešķiršanu Valsts prezidenta Kancelejai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.1998., Nr. 205/207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49153

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sociālajiem procesiem Latvijas sabiedrībā

Vēl šajā numurā

10.07.1998., Nr. 205/207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Par līdzekļu piešķiršanu Valsts prezidenta Kancelejai

Ministru kabineta 7. jūlija sēdē bija paredzēts izskatīt jautājumu par līdzekļu piešķiršanu Valsts prezidenta Kancelejai valsts vizīšu nodrošināšanai, taču minētā jautājuma izskatīšanā nepiedalījās Valsts prezidenta Kancelejas pārstāvis. Ministru kabinets nolēma jautājuma izskatīšanu atlikt.

Ministru kabineta sēdes darba kārtība parasti tiek apstiprināta un kopīgi ar materiāliem izsūtīta valdības locekļiem un institūcijām, kurām ir tiesības piedalīties Ministru kabineta sēdē, tai skaitā arī Valsts prezidenta Kancelejai, katru ceturtdienu. Par papildu jautājumu iekļaušanu pēc valdības locekļu lūguma lemj Ministru prezidents. Ja tos iekļauj Ministru kabineta sēdes precizētajā darba kārtībā, tad jautājumi tiek izskatīti kā Ministru kabineta lietas.

Tā kā Finansu ministrija jautājumu par līdzekļu piešķiršanu Valsts prezidenta Kancelejai lūdza pasludināt par steidzamu un iekļaut to Ministru kabineta 7. jūlija sēdes darba kārtībā, Ministru prezidents 7. jūlijā uzdeva Valsts kancelejai to iekļaut precizētajā darba kārtībā.

Masu informācijas līdzekļos izskanējis Valsts prezidenta Kancelejas atbildīgu amatpersonu viedoklis, ka informāciju par jautājuma izskatīšanu tie saņēmuši tikai dienu pēc Ministru kabineta 7. jūlija sēdes.

Jautājums par līdzekļu piešķiršanu Valsts prezidenta Kancelejai tika iekļauts precizētajā darba kārtībā otrdien, 7. jūlijā. Valsts kancelejas direktors Alvis Vītols par to divās telefona sarunās (laikposmā no pulksten 10.30 līdz 11) informēja Valsts prezidenta Kancelejas vadītāja vietnieku A.Taboru. Pulksten 12.10 sekoja Valsts kancelejas Dokumentu nodrošinājuma departamenta direktores vietnieces E.Ivanovas telefona zvans uz Valsts prezidenta Kancelejas vadītāja pieņemamo telpu, lai informētu atbildīgas Valsts prezidenta Kancelejas amatpersonas par jautājuma izskatīšanu Ministru kabineta sēdē. Tā kā šajās telefona sarunās netika precīzi noteikts jautājuma izskatīšanas laiks, tad Valsts kancelejas direktora palīgs I.Vilks pulksten 12.30 telefona sarunā informēja Valsts prezidenta Kancelejas direktora vietnieku A.Taboru, ka jautājums tiks izskatīts Ministru kabineta sēdē pulksten 16.30. Pulksten 16, Ministru kabineta sēdes laikā, Valsts kancelejas Dokumentu nodrošinājuma departamenta darbiniece L.Babkina atkārtoti zvanīja uz Valsts prezidenta Kancelejas vadītāja pieņemamo telpu, lai noskaidrotu, vai tās pārstāvji ir informēti par jautājuma izskatīšanas laiku un vai tie piedalīsies tā izskatīšanā. Tika saņemta atbilde, ka Kancelejas vadītājs ir informēts, bet šobrīd ir aizņemts.

Tā kā Ministru kabineta sēdē šī Valsts prezidenta Kancelejai būtiskā jautājuma izskatīšanā nepiedalījās tās pārstāvji, Ministru kabinets jautājuma izskatīšanu atlika.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!