• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sociālajiem procesiem Latvijas sabiedrībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.1998., Nr. 205/207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49158

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta vizīti Francijā

Vēl šajā numurā

10.07.1998., Nr. 205/207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par sociālajiem procesiem Latvijas sabiedrībā

Vakar, 9. jūlijā, Latvijas Republikas Centrālā statistikas pārvalde sabiedrību iepazīstināja ar jaunu izdevumu — "Sociālie procesi Latvijā". Grāmatā, kā rāda tās otrais virsraksts — analītisks apskats — apkopota un analizēta informācija par sociālajiem procesiem Latvijas sabiedrībā. Tā kā izdevumu veidojuši statistiķi, šeit atspoguļotas sociālās sfēras parādības un procesi, nevis problēmu analīze, — grāmatu raksturoja viens no tās sastādītājiem Sociālās statistikas departamenta direktors Edmunds Vaskis.

Izdevumu veidojuši Centrālās statistikas pārvaldes darbinieki sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūtu un ANO Attīstības programmu.

Izdevumā "Sociālie procesi Latvijā" analizēti sabiedrības dzīves apstākļi Latvijā kopš neatkarības atgūšanas. Analīze apkopota 12 tematiskās nodaļās — "Iedzīvotāji", "Mājsaimniecība un ģimene", "Izglītība", "Nodarbinātība", "Ienākumi un patēriņš", "Veselība", "Sociālā aizsardzība", "Noziedzība un drošība", "Mājokļa apstākļi", "Apkārtējā vide", "Transports", "Iedzīvotāju brīvais laiks". Tomēr, kā izdevuma prezentācijā uzsvēra Centrālās statistikas pārvaldes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Aija Žīgure, īpaša uzmanība veltīta sarežģītajai demogrāfiskajai situācijai Latvijā un tās iespējamajiem ar sociāla rakstura problēmām saistītajiem iemesliem.

Kā uzskata autori, šis statistiskais izdevums ir pirmais, kurā sarežģītā informācija ir pasniegta pēc iespējas plašam lasītāju lokam — blakus skaitliskajam materiālam atrodams arī rādītāju skaidrojums. Turklāt katras nodaļas beigās atzīmēts arī tās autors un viņa tālruņa numurs, lai neskaidrību gadījumos būtu pieejami paskaidrojumi.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!