• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vai deputāti rīkojas godprātīgi?. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.1998., Nr. 205/207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49175

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ģimeņu dzīvesveids un tautas vitalitāte

Vēl šajā numurā

10.07.1998., Nr. 205/207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēstules "Latvijas vēstnesim"

Vai deputāti rīkojas godprātīgi?

LETA un NRA 1998.gada 30.jūnija informāciju "Aicina piešķirt pilsonību 13 policistiem" Latvijas Īpašo brīvprātīgo vienību kārtības sargi — tautsargi uztvēra ar neizpratni. Jo: Čepjolkinu, Pečonkinu, Pļuškinu un citus minētos miličus—policistus brīvprātīgo vienību vīri — tiešie barikāžu saimnieki — nekur un nekad nav manījuši cīnītāju vidū par Latvijas neatkarību. Ne barikādēs, ne augusta puča dienās. Toties balsošanā par bēdīgi slaveno Rezolūciju pret Latvijas Republikas Neatkarības deklarāciju un pakļaušanos tikai PSRS un LPSR likumiem 1990.gada 11.maijā kompartijas namā divu tūkstošu miliču saietā, ko organizēja un vadīja Bugajs, Gončarenko un Čevers, minētie pilsonības kandidāti tika manīti.

Patiešām sašutumu izsauc O.Deņisova, M.Bekasova, A.Bartašēviča, A.Golubova un citu deputātu aicinājums (galvojums) par 13 milicijas—policijas pilsonības kandidātiem, no kuriem vairākums nepārvalda latviešu valodu. Deputāts J.Ādamsons barikāžu un puča dienās Krievijā staigāja padomju robežsarga—čekista formastērpā un saņēma apbalvojumus. Kādas morālas tiesības viņam tagad ir galvot par pilsonības tīkotājiem? Ieteikumā ir teikts, ka "nosauktie policijas darbinieki vairāk nekā 15 gadus dien LR iekšlietu struktūrās"... Bet LR iekšlietu struktūras pastāv tikai 7 gadus!

Tautsardze tic Saeimas pilsonības piešķiršanas komisijai un cer uz objektīva lēmuma pieņemšanu.

Tautsargu vārdā — Georgs Maiznieks, LR Īpašo brīvprātīgo vienību

kārtības sargu — tautsargu

bij. štāba priekšnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!