• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - oficiālā vizītē Somijas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.1998., Nr. 212/213 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49203

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ASV politiku attiecībā uz Igauniju, Latviju un Lietuvu

Vēl šajā numurā

17.07.1998., Nr. 212/213

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— oficiālā vizītē Somijas Republikā

SOM.JPG (29374 BYTES) Trešdien, 15. jūlijā, Somijā oficiālā vizītē ieradās Latvijas Ministru prezidents Guntars Krasts. Mūsu valdības vadītājam paredzēta tikšanās ar Somijas premjerministru Pāvo Liponenu un Eiropas lietu ministru Oli Norbaku, lai pārrunātu abu valstu sadarbības paplašināšanās iespējas tautsaimniecībā un dažos citos virzienos, kā arī apspriestu jautājumu loku, kas saistīts ar jaunu dalībvalstu uzņemšanu Eiropas Savienībā. Kā zināms, Somija 1999. gada otrajā pusē būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts un nav izslēgts, ka tieši šajā laikā sarunas ar kandidātvalstīm būs sasniegušas izšķirošo posmu.

Vakar , 16. jūlijā, Guntars Krasts apmeklēja divus Somijas — Krievijas robežkontroles punktus — Valimā un Nuijamā, lai tieši iepazītos ar kaimiņvalsts pieredzi robežkontrolē. Tā kā Latvija tuvākajos gados plāno iestāties Eiropas Savienībā, tad ir ļoti svarīgi, lai arī Latvijas austrumu robeža tiktu kontrolēta atbilstoši Eiropas Savienības prasībām un līmenim. Jāpiebilst, ka Latvijas un Somijas sadarbība robežjautājumos turpinās jau ilgāku laiku — ir notikušas Somijas un Latvijas robežapsardzes struktūru kopīgas mācības, somi mūsu valstij šajā nozarē ir snieguši arī materiālu atbalstu. Valsts attīstības plānos ir paredzēts, ka tuvākajos gados Latvijai jārada pasaules standartiem atbilstoša robežšķērsošanas sistēma. Šim mērķim tiek būvēti jauni robežkontroles punkti, šogad vien to celtniecībai atvēlēti 4 790 000 lati, gandrīz pusi šis summas segs no PHARE fonda līdzekļiem.

"LV" informācija

Attēlā: Ministru prezidents

Guntars Krasts iepazīstas ar

Valimā robežkontroles punktu.

Foto: epa/A.F.I.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!