• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasaules latviešu viesis, kas pārnācis tēvzemē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.07.1998., Nr. 217/218 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49265

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Studentu korporācijas - tradīcijās un attīstībā

Vēl šajā numurā

24.07.1998., Nr. 217/218

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasaules latviešu viesis, kas pārnācis tēvzemē

43 gadus klaidā, nu Rīgā — inteliģences žurnāls "Tehnikas Apskats"

ZURNALS.JPG (19111 BYTES) Ne jau katru dienu dzimtenē pārnāk trimdā aizdzītie tautieši, vēl retāk savā tēvzemē atgriežas trimdinieku nākamā paaudze. To pašu var teikt par preses izdevumiem. Tomēr viens no tiem — Latviešu inženieru apvienības izdotais žurnāls "Tehnikas Apskats" nu ir ieradies Latvijā.

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Jānis Stradiņš un "Tehnikas Apskata" galvenais redaktors Juris Ekmanis par trimdā dzimušo preses izdevumu ievadvārdos raksta: "Ierodas nevis kā viesis, bet uz palikšanu laikā, kad Latvijā tikpat kā nav populārzinātnisku žurnālu, vismaz zinātnes un tehnikas jomā, jo ilgus gadu desmitus (1960 —1990) izdotais žurnāls "Zinātne un Tehnika" vispirms tika pārdēvēts par "Zinātne un Mēs" un divus gadus vēlāk klusi izdzisa. Šīs norises arī saprotamas, jo tajos skaistajos Atmodas gados pamazām saira vecā rūpniecība un vecā tehnika, un sabiedrība Latvijā sāka domāt par pavisam citām prioritātēm. Taču interese par tehniku un tās jaunumiem sabiedrībā joprojām ir dzīva, un nu tās centrālo problēmu aplūkošanas misiju uzņemas aizjūras viesis. Vai tas kļūs Latvijā par savējo un kā veidosies tā tālākais liktenis, rādīs laiks, bet pagaidām redakcija ir cerību pilna."

Kādas būs nākotnes izredzes, to daudzējādā ziņā noteiks arī tas, kā sastrādāsies žurnāla redakcijas kolēģija Latvijā ar izdevuma redakcijas kolēģiju ārzemēs, kāda būs lasītāju interese Daugavas un Gaujas krastos un citur plašajā pasaulē, kur mīt latvieši.

Lai nu kā — "Tehnikas Apskats" Latvijā nu ir iznācis, un nopērkams gan Zinātņu akadēmijas grāmatnīcā, gan "Latvijas Vēstneša" preses namiņā Rīgā, Bruņinieku ielas un Krišjāņa Barona ielas stūrī, "Latvijas Vēstneša" sludinājumu daļā Bruņinieku ielā 41 un redakcijā Bruņinieku ielā 36.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!