• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Plecu pie pleca. Savai un kaimiņa drošībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.1998., Nr. 219/220 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49292

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Plecu pie pleca. Savai un kaimiņa drošībai (turpinājums)

Vēl šajā numurā

28.07.1998., Nr. 219/220

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Plecu pie pleca. Savai un kaimiņa drošībai

Sestdien, 25. jūlijā, Klaipēdā beidzās militārās mācības "Baltic Challenge '98".

Noslēguma ceremonijā tikās Polijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas prezidenti

5.JPG (22533 BYTES)

Sestdien, 25.jūlijā, Klaipēdā tikās Polijas Republikas prezidents Aleksandrs Kvašņevskis, Igaunijas Republikas prezidents Lennarts Meri, Lietuvas Republikas prezidents Valds Adamkus un Latvijas Republikas prezidents Guntis Ulmanis, lai sveiktu militārās mācības "Baltic Challenge '98" un piedalītos noslēguma ceremonijā (attēlā).

Mācībās "Baltic Challenge '98" piedalījās gandrīz 5000 militārpersonu no 11 valstīm, lai veicinātu savstarpējo uzticību, cieņu un sapratni, kā arī attiecīgo valstu gatavību starptautiskajām miera operācijām. Mācību mērķis bija arī apstiprināt kandidātvalstu apņēmību sasniegt pilnīgu savietojamību ar NATO militāro standartu ziņā.

Tikšanās laikā prezidenti atzina, ka mācības "Baltic Challenge" ir palīdzējušas stiprināt transatlantisko drošību kopumā un stabilitāti reģionā un nav vērstas ne pret vienu valsti, un aicināja visas ieinteresētās valstis iesaistīties turpmākajās programmas "Partnerattiecības mieram" mācībās Baltijas valstīs. Prezidenti arī uzsvēra, ka Eiropas vienotība nav iespējama bez Krievijas līdzdalības, jo kontinenta kopējā drošība, savstarpējā uzticība un sadarbība var tikt veidota tikai kopā ar šo valsti. Pretējā gadījumā šie centieni būs neefektīvi un vēsturiskā iespēja garantēt ilgstošu mieru nākamajām paaudzēm paliks neizmantota.

Prezidenti izteica pārliecību, ka mācībās gūtā pieredze veicinās partnerības atmosfēru un būs ievērojams ieguldījums ceļā uz perspektīvo dalībvalstu mērķi tuvākajā laikā kļūt par pilntiesīgām NATO dalībvalstīm, kā arī pauda gandarījumu par militārās sadarbības starp NATO kandidātvalstīm, kuras ilustratīvs piemērs ir šīs mācības, pieaugošo apjomu. Viņi atzinīgi novērtēja gan NATO, gan kandidātvalstu militārpersonu iespēju darboties kopīgās mācībās.

Valsts prezidenta preses dienests

Vēl par notikumu — 7.lpp.

Foto: Juris Krūmiņš, Klaipēdā, 25.07.98.

— "Latvijas Vēstnesim"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!