• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
6. Saeima brīvdienās. Bet pēdējā sesija vēl priekšā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.1998., Nr. 219/220 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49298

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

6. Saeima brīvdienās. Bet pēdējā sesija vēl priekšā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

28.07.1998., Nr. 219/220

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima

6. Saeima brīvdienās. Bet pēdējā sesija vēl priekšā

Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis piektdien, 24. jūlijā, — "Latvijas Vēstnesim"

CEPANIS1.JPG (14602 BYTES)

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

— Nu jau vairāk nekā mēnesis pagājis kopš Saeimas pavasara sesijas beigām un arī kopš mūsu iepriekšējās sarunas. Kas, jūsuprāt, būtisks jeb nozīmīgs noticis Saeimā šajā brīvdienu laikā? Vai šeit valdījis miers un klusums?

— Politisko aktivitāšu — vismaz ārējo — it kā nav bijis. Ir notikušas vairākas Saeimas Prezidija sēdes. Tiek veikti šādi tādi remontdarbi visās trijās Saeimas ēkās — izmantojot to, ka lielākā daļa deputātu, komisiju un frakciju pašlaik nestrādā.

— Redzot, kā tiek veikti šie darbi, rodas iespaids, ka tie ir diezgan vērienīgi un pamatīgi.

— Nu, cik nu vērienīgi. Taču gribas, lai viss būtu padarīts kvalitatīvi un lai, septītajai Saeimai rudenī sanākot, tai varētu ēkas nodot labā kārtībā.

Bet, neafišētās, ja tā var sacīt, politiskās aktivitātes jau nu notiek. Turklāt ir sākusies nākamās Saeimas vēlēšanu sarakstu iesniegšana. Līdz ar to diezgan intensīvs darbs ir Centrālajai vēlēšanu komisijai.

Kā zināt šodien, 24. jūlijā, mēs Prezidija sēdē izsakatījām tā saukto Ādamsona lietu, kur bija klāt neparasti daudz žurnālistu, un ir sacelta liela ažiotāža. Manuprāt, tā lieta gan ir absolūti bezvērtīga. Mēs, Prezidija locekļi, izdarījām visu, ko likums no mums prasa, un arī turpmāk tā rīkosimies. Totalitārisma seku dokumentēšanas centra izziņu iesniedzām Ģenerālprokuratūrai. Lai tā virza tālāk šo lietu, jo tā tas ir paredzēts likumā.

— Kā jūs prognozējat, cik ilgi šī Ādamsona lieta varētu vilkties?

— Tā varētu vilkties mēnešiem ilgi. Gribu pateikt savu viedokli. Tiesiskā valstī tā arī jābūt — kamēr nav tiesas nolēmuma par to, vai Ādamsons ir vai nav bijis Valsts drošības komitejas štata darbinieks, tikmēr Ādamsona kungam ir pilnas tiesības balotēties no jebkura vēlēšanu saraksta. Bet tā lieta, es domāju, varētu vilkties diezgan ilgi.

— Vai Saeimas komisijas brīvdienu laikā strādā?

— Kā nu kura. Saimnieciskajai komisijai ir ko darīt, tāpat Juridiskajai komisijai. Bet pārējo komisiju darbība pašlaik ir pieklususi. Prezidijam arī darba netrūkst. Es nupat mēģināju uz kādām trim četrām dienām tikt atvaļinājumā. Bet tas tā arī nav izdevies. Kādas trīs dienas gan nebiju darbā, un tad bija nepārtraukti telefona zvani. Vienam vajag to, citam — to. Un dokumentu kaudzes krājas — mums vasarā pienāk tikpat daudz dokumentu, cik ziemā — par visdažādākajiem jautājumiem. Bet tie visi ir jāizskata un tālāk jāvirza. Tā kā Prezidijam arī tagad darba pietiek.

— Par tiem pašiem remontdarbiem. Cik ilgi tie varētu turpināties?

— Visiem darbiem noteikti jābūt pabeigtiem līdz 17. augustam, kad sāksies Saeimas rudens sesija. 17. augusts ir pirmdiena, bet pirmā plenārsēde acīmredzot būs ceturtdienā, 20. augustā.

Nupat iesniegti vienpadsmit likumprojekti, ko Ministru kabinets ir pieņēmis Satversmes 81. panta kārtībā Saeimas brīvdienu laikā. Šodien tad arī izlēmām, kurām komisijām tie būtu piekritīgi. Kā man zināms, valdība šīs savas aktivitātes turpinās. Tiek gatavoti vēl diezgan daudzi dažādi likumprojekti.

— Tātad sestajai Saeimai būs atlicis ko strādāt tikai divarpus mēneši?

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!