• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 4. augusta noteikumi Nr. 287 "Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 19.marta noteikumos Nr.67 "Noteikumi par revīzijas veikšanu pēc procesa virzītāja pieprasījuma"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.1998., Nr. 228/229 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49319

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 288

Valsts ieņēmumu dienesta Informatizācijas projekta uzraudzības padomes nolikums

Vēl šajā numurā

07.08.1998., Nr. 228/229

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 287

Pieņemts: 04.08.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.287

Rīgā 1998.gada 4.augustā (prot. Nr.42 14.§)
Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 19.marta noteikumos Nr.67 "Noteikumi par revīzijas veikšanu pēc procesa virzītāja pieprasījuma"
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta 3.punktu
Izdarīt Ministru kabineta 1996.gada 19.marta noteikumos Nr.67 "Noteikumi par revīzijas veikšanu pēc procesa virzītāja pieprasījuma" (Latvijas Vēstnesis, 1996, 53.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3. un 4.punktu šādā redakcijā:

"3. Revīzija, ko veic pēc procesa virzītāja pieprasījuma, ir revidējamā objekta pārbaude dabā, kā arī ar grāmatvedības dokumentu palīdzību, ja nepieciešams, veicot pretpārbaudes ar revidējamo objektu saistītajās valsts un pašvaldību iestādēs, uzņēmumos un uzņēmējsabiedrībās neatkarīgi no to īpašuma formas un uzņēmējdarbības veida. Revīzijas gaitā vispusīgi izpēta un analizē revidējamā objekta saimniecisko un finansiālo darbību noteiktā laikposmā, pārbauda, vai nav pārkāpti likumi un citi normatīvie akti , kā arī vai ir pareizi aprēķināti un pilnā apmērā samaksāti nodokļi un citi obligātie maksājumi.

4. Revidents šo noteikumu izpratnē ir zvērināts revidents, auditorfirma, Valsts policijas Ekspertīžu centra Revidentu nodaļa vai ministrijas vai citas centrālās valsts iestādes iekšējās revīzijas struktūrvienība, kas saskaņā ar normatīvajiem aktiem savas kompetences ietvaros ir tiesīga veikt revīziju un kuru revīzijas veikšanai ir izraudzījies procesa virzītājs."

2. Papildināt noteikumus ar IV nodaļu šādā redakcijā:

" IV. Revidenta tiesības un pienākumi

31. Veicot revīziju pēc procesa virzītāja pieprasījuma, revidentam ir tiesības:

31.1. pārbaudīt visus dokumentus, kas attiecas uz veicamo revīziju, naudas apriti un skaidrās naudas atlikumu, kā arī vērtspapīrus, pamatlīdzekļus un citas materiālās vērtības;

31.2. veikt pretpārbaudes jautājumos, kas attiecas uz veicamo revīziju;

31.3. ar revīziju saistīto jautājumu noskaidrošanai saņemt paskaidrojumus no amatpersonām un privātpersonām;

31.4. saņemt no amatpersonām nepieciešamās izziņas, kā arī dokumentu norakstus un, ja nepieciešams, izņemt dokumentu oriģinālus, sastādot attiecīgu aktu;

31.5. pieprasīt veikt pamatlīdzekļu, preču un materiālo vērtību, naudas līdzekļu un norēķinu inventarizācijas, kā arī piedalīties tajās un, ja nepieciešams, aizzīmogot kases un kasu telpas, noliktavas un arhīvus;

31.6. saskaņā ar likumiem saņemt no kredītiestādēm ziņas par revidējamā objekta kontiem un veiktajām banku operācijām;

31.7. pieaicināt speciālistus, kuriem ir speciālas zināšanas kādā revīzijai nepieciešamā nozarē.

32. Revidējamā objekta amatpersonu pienākums ir atbalstīt revidentus sekmīgi veikt revīziju. Revidenta pieprasītās ziņas un materiāli iesniedzami divu nedēļu laikā, ja pieprasījumā nav noteikts īsāks laiks. Par revidenta likumīgo prasību neizpildi personas saucamas pie likumā noteiktās atbildības.

33. Revidentam ir tiesības netraucēti apmeklēt valsts un pašvaldību iestādes, uzņēmumus un uzņēmējsabiedrības neatkarīgi no to īpašuma formas un uzņēmējdarbības veida, ja tas nepieciešams ar revīziju saistīto jautājumu noskaidrošanai.

34. Revidentam aizliegts izpaust revīzijas datus un nodot revīzijas materiālus citām personām."
Ministru prezidents G.Krasts

Ekonomikas ministrs L.Strujevičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!